Οι "επιτυχημένες" προβλέψεις του Γκίκα Χαρδούβελη που τον έκαναν υπουργό Οικονομικών

Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά σ’ αυτόν τον άνθρωπο των τραπεζιτών –υπήρξε επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του τραπεζίτη-πρωθυπουργού Παπαδήμου και οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου Eurobank- παρά μόνο στις οικονομικές προβλέψεις του όπως τις είχε διατυπώσει στις1/8/2010 με άρθρο του στην «Καθημερινή» όπου εκτιμούσε μεταξύ άλλων:
«Με τα πρώτα ελπιδοφόρα βήματα οικονομικής πολιτικής, μπορούμε πια να το πούμε: η κρίση δεν είναι η αρχή του τέλους, όπως έσπευσαν ορισμένοι να προεξοφλήσουν, αλλά μια νέα αρχή για την οικονομία και την κοινωνία ...
Η ανάκαμψη πιθανόν να έρθει στο δεύτερο μισό του 2011, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς κυβερνητική παρέμβαση. Μια επιτυχημένη παρέμβαση θα μπορούσε να φέρει θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2012, ώστε η συνεχιζόμενη ανάπτυξη να μας επαναφέρει γύρω στο 2015 στο βιοτικό επίπεδο του 2008 ...». Πηγή (όλο το άρθρο του εδώ)
Blogger: Πάρτε προβλέψεις για να έχετε αποδείξεις του μεγάλου διαμετρήματος τους επιστήμονος - εδώ πιάνετε τ'αχαμνά σας! Τρίχες! μην ψάχνετε την επιστήμη, 1ο γιατί τα οικονομικά δεν είναι επιστήμη -οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να έχουν την αξιοπιστία των καφετζούδων - και δεύτερον γιατί οι οι ίδιοι εκτελούν εντολάς ανωτέρων.. (Περισσότερα για τον κύριο αυτόν εδώ)



Σχόλια