Σ.Ρομπόλης: Μιλάμε για ακραία φτώχεια - Θα δουλεύουμε για ένα πιάτο φαγητό (Ηχητικό)

blogger: Mε αφορμή την είδηση: ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ - 320 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 8ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!! επαναφέρω μια εγγραφή της 17/7/2014. Ακούστε τον Σ.Ρομπόλη μέχρι τέλους! 
Ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε ΕΟΖ! 
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 10 δήμους της χώρας, ενώ η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2015. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν πάνω από 20 εκατ. ευρώ, ενώ από τον Οκτώβριο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα εγγραφεί το σχετικό κονδύλι, το οποίο θα ανέρχεται σε 850 εκατ. με 1 δισ. ευρώ.Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σήμερα.
Για θεσμό που εγγυάται τη φτώχεια, μιλά η Αριστερά.
Η στόχευση παραμένει η ίδια, σταδιακά να περάσουμε στο μοντέλο που θέλει τη σύνταξη να είναι ανάλογη του τι πλήρωνες κατά τον εργασιακό σου βίο για τις ασφαλιστικές σου εισφορές, ανέφερε από τη δική του πλευρά ο επιστημονικός συνεργάτης του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης.
Εκτίμησε παράλληλα πως από τα όρια της φτώχειας περνάμε στην ακραία φτώχεια.

(Blogger: Και αφού ακούσετε μέχρι τέλους τον κ. Ρομπόλη, σκεφτείτε ότι μας κυβερνάει το πολιτικό υποκείμενο που κατέστρεψε σ' ένα βράδυ τα αποθεματικά των ταμείων, για να σώσει τους τραπεζίτες! PSI: το έγκλημα που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από από τον τρισμέγιστο και πανσοφότατο ΒΕΝΙζέλου. Δηλαδή από τι τελικά μας έσωσε το πολυδιαφημισμένο PSI του Βενι; Ποιόν τελικά εκπροσωπούσε ο Βενιζέλος στην διαπραγμάτευση του χρέους; Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!) 
Σ.Βαρδάκης: Θα δουλεύουμε για ένα πιάτο φαγητό
Επιφυλακτικός για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.  ”Το θέμα είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να μην γίνει και μισθός για τους εργαζόμενους . Να μην δουλεύουμε για ένα πιάτο φαγητό” πρόσθεσε. (Βlogger: δεν θα έπρεπε να είναι έκπληκτος ο κ. Βαρδάκης. Αν άκουγε τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης - ως όφειλε - θα ήξερε που θα οδηγηθούν τα πράγματα: Το λέει καθαρά ο άνθρωπος, δεν είναι ψεύτης -  κοιτώντας κατά Μολδαβία μεριά...)

Πηγή
  1. Πως γίνεται το δουλεμπόριο “ενοικιαζομένων” στο ΕΣΥ. Ιδιώτες ή Δουλέμποροι ;
  2. Μεταγεννέστερη προσθήκη: ...Αποκορύφωμα των σεμιναρίων, σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν η ομιλία (μαζί με workshop) του νεοφιλελεύθερου πολιτικού που χρειάστηκε να βγάλουν από τη ναφθαλίνη, του πρώην υπουργού της Ν.Δ, Ανδρέα Ανδριανόπουλου , με θέμα «Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Μια πρόταση ανάπτυξης για τις νησιωτικές περιοχές».
  3. Δουλεμπόριο εργαζομένων, η περίπτωση των νοσοκομείων
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1156435&srv=266
-------------------
Blogger:  Ένα μπουκέτο εγγραφών για το εγκληματικό PSI. 
  1. Στα 250 ευρώ η εγγυημένη σύνταξη
  2. Ανάπτυξης συνέχεια... (Δεν τους ξεφεύγουν τόσο τυχαία...)
  3. "ούτε καν δούλoι..."
  4. PSI: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!
  5. Bloomberg: Το PSI έσωσε τις τράπεζες και όχι την Ελλάδα
  6. “Συντάξεις τέλος”. Tώρα θα καταλάβουμε όλοι τι σημαίνει το έγκλημα του PSI (Δημιούργημα κι' αυτό του Benito).
  7. Η μεγάλη ληστεία
  8. Οι ντελιβεράδες της πτώχευσης
  9. Beni o ψεύτης
  10. Ω! Μπένυ, Μπένυ... (1)
  11. Είσαστε hedge funds, επενδύσατε σε ελληνικό χρέος προ του PSI+

Σχόλια