O Bενιζέλος στη ΔΕΘ.

Blogger: 
Το πήρα απόφαση και προσπάθησα να ν' ακούσω το Βενιζέλο στην ΔΕΘ.  Τελικά τα κανάλια διακόψανε νωρίς την απ' ευθείας σύνδεση και δεν μπόρεσα να ακούσω παρά μερικές από τις ερωτήσεις. Είμαι περίεργος αν υπήρξε δημοσιογράφος να ρωτήσει: 
A. Σχετικά με τη "σωτηρία μας"
1. Αφού μας  σώσατε  μια φορά με το "πετυχημένο" σας PSI, γιατί κάθε τόσο πρέπει να μας σώζετε ξανά; (βλ. σχετικά)
2. Στις πόσες φορές "σωτηρίας" μας τελικά δεν θα χρειαζόμαστε ξανά σωτηρία; 
3. Γιατί τώρα είμαστε καλύτερα με χρέος κοντά στο 180% του ΑΕΠ, σε σχέση με την πρότερη κατάσταση της επίσης χρεοκοπίας με χρέος 125%;  (εδώ και εδώ)
B."Πως μπορεί ένας πολίτης να συνεχίσει να εμπιστεύεται κάποιον που:
1. Ονόμαζε τηλ. αριθμούς, τραπεζικούς λογαριασμούς - που αποδείχθηκαν φουσκωμένοι - του συντρόφου του Άκη και έτσι τον αθώωνε!
2. "Έχασε" την Λίστα Λαγκάρντ, ενώ εύκολα ζητάει χρήματα από τον χαμηλοσυνταξιούχο που που αφού του πετσόκοψε την σύνταξη μέσα από το PSI, του ζητάει κι' από πάνω ΕΜΦΙΑ για την γκαρσονέρα του! 
3. Για την συνεισφορά του στον "εκσυγχρονισμό" της χώρας (Ιδίως στο νομικό της εκσυχρονισμό...) 
4. Μπλόκαραν τον έλεγχο σε 6230 offshore με κυβερνητική εντολή (Den kseri tipotis o Beni!)

Σχόλια:
1. Περιγράφοντας το μέλλον της χώρας μέσα από μια δέσμη 5 (όσα τα δάκτυλα της παλάμης) μέτρων φιλοτέχνησε ένα ιδεατό μέλλον προσπαθώντας να αποδράσει από το ζοφερό παρόν για το οποίο είναι υπεύθυνος. (Βλέπε σχετικά:ΓΣΕΕ: Πείνα, ανεργία, χαμηλοί μισθοί μέχρι το 2024Καλό αλλά φθηνό το εύρημά του να μιλήσει κατά τον τρόπο αυτό - αφού μπορεί να λέει ότι θέλει - για να φανούν γκρινιάρηδες όσοι αναφερθούν στα δυσάρεστα πεπραγμένα. 
2. Μίλησε σαν "ο πατέρας του έθνους" - εθνάρχης κάτι σαν εξ ορισμού θεσμικός παράγοντας - έξω από κάθε κριτική** (είναι ασέβεια να κριτικάρεις τα ιερά και τα όσια - τα τοτέμ της φυλής) - που μας κάνει τη χάρη να μας εξουσιάζει και όλοι εμείς πρέπει να νοιώθουμε τυχεροί που  αυτό συμβαίνει. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δημοσιογράφος δεν τον έφερε σε δύσκολη θέση, αν δεν του έκαναν και πάσες, αφού για την ελληνική ολιγαρχία ο Βενιζέλος είναι πολύτιμος - δεν τους  χάλασε ποτέ χατήρι - και δεν είναι ώρα να τον σχολάσουν...
3. Τελικά είδα μόνο την αγωνία κάποιου να παραμείνει στην εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο. (Είναι ανθρώπινο. Φοβάται ότι εν τη απουσία του από μια κυβέρνηση γίνει καμιά στραβή και βγουν άπλυτα και οι εκδουλεύσεις του ..και βρεθεί στην στενή... Εξ' άλλου μπορεί οι επερχόμενοι να βλέπουν πιο καθαρά και δουν τις παραβιάσεις τους Συντάγματος  που ο ίδιος της κατάπιε - αφού έχει δώσει στον εαυτό του το δικαίωμα να τίθεται υπεράνω νόμων και δίκης - λέτε να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και βρεθεί στη θέση του κατηγορουμένου...) 
Δυστυχώς για τον Βενιζέλο έχει τελειώσει ο πολιτικός του χρόνος και το γνωρίζει. Στο νέο πολιτικό περιβάλλον δεν έχει θέση: Όσο περνάει ο καιρός τόσο γίνεται φανερό ότι χρειάζεται: Πολιτικός εξοστρακισμός όσων βούλιαξαν τη χώρα. Kaια για να μην ξεχνιόμαστε: Όπως είχε πει ο Ηράκλειτος: «Παν ερπετόν πληγή νέμεται», όπερ σημαίνει: «οτιδήποτε σέρνεται, εξουσιάζεται με κτυπήματα». 
Αντί άλλων σχολίων σας παραπέμπω εδώ  & εδώ.

  • "...Με αφορμή την εμφάνισή του στη Διεθνή (sic) Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο σαχλότερος παλιάτσος στην νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, έφερε για άλλη μια φορά τη χώρα, με την ακατάσχετη και εμφυλιοπολεμική κενολογία του, 60 με 70 χρόνια πίσω. Συνέχεια εδώ.."
=======================================
** Mερικές απαντήσεις στην εμφάνιση του Βενι
..... Μαθημένος ο άνθρωπος αυτός, ο Μπενύτο, να παίζει σε σικέ παιγνίδια, προσπαθεί να στήσει μιαν ακόμα μόντα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του για την αηδή αήθεια που φανερώνουν οι κινήσεις του. Σαν τρελαμένο απ’ τον φόβο του ποντίκι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του «όλου ΠΑΣΟΚ», ούτε την ξεφτίλα λογαριάζει, ούτε τη γενική περιφρόνηση, προκειμένου να μη μείνει γυμνός από εξουσία, χωρίς ασυλία, αυτός ο θαρραλέος εμπνευστής του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Τέτοια γλίτσα.  Πηγή

====================



Σχόλια