Ο ΚΙΚΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ

  • Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. 
  • Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.
Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγότερο τρομακτικός..."
 ΚΙΚΕΡΩΝ
(πρόκειται για παλιότερη εγγραφή, 10/11/2011)
Πηγή
 Blogger: μερικές σκέψεις:
  1. Ποιοί οδήγησαν τη χώρα σ' αυτή τη θέση αδυναμίας.
  2. Ποιοί - θεσμοί ή  πρόσωπα - με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους εξέθεσαν τους πολίτες αυτής της χώρας σε τόσους κινδύνους; (Ανεργία, ελλείψεις στην υγεία, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης, κ.λ.π.)
  3. Ποιοί επέτρεψαν αυτήν την προσβολή απέναντι στους ηλικιωμένους πολίτες; Να περιμένουν εξουθενωμένοι στην ουρά;
  4. Είναι ή δεν είναι "πολεμική πράξη" το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΚΤ;
  5. Μετά απ' αυτό, υπάρχει περίπτωση να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την ΕΚΤ;
  6. Μια πολιτεία που σέβεται τον εαυτό και τους πολίτες της δεν θα έπρεπε να σκεφτεί τρόπους αποτροπής του ίδιου εκβιασμού και στο μέλλον;
  7. Μήπως και μόνο εξ' αιτίας αυτού του εκβιασμού θα έπρεπε ν' αρχίσει μια συζήτηση για το νόμισμα;
  8. Αφού ο εκβιασμός για κλείσιμο των τραπεζών έγινε και τον προηγούμενο Φλεβάρη, τί έκανε η κυβέρνηση για να τον ακυρώσει;
  9. Γιατί η κυβέρνηση δεν καλιέργησε τη λύση εναλλακτικού νομίσματος για να αποκτήσει αξιοπιστία η διαπραγμάτευσή της; 
  10. Πως δικαιολογείται το διαρκές αλισβερίση της αντιπολίτευσης με τους δανειστές, όταν η επίσημη Κυβέρνηση διαπραγματεύεται; 
  11. Γιατί μετά το κλείσιμο των τρεπεζών η αντιπολίτευση δεν στάθηκε πίσω από την νόμιμη κυβερνηση της χώρας και δεν κατείγγειλε την απαράδεκτη (τουλάχιστον ) κινηση της ΕΚΤ; (έγινε και δεν το πήρα χαμπάρι;)
  12. Πότε η αντιπολίτευση στοιχήθηκε πίσω από την κυβέρνηση, όταν η κυβέρνηση  διαπραγματεοόταν; (Για την αντιπολίτευση ξέρουμε ότι απλά υπέγραφε χωρίς να διαβάζει μάλιστα..Βαρεθήκαμε να ακούμε από τα χείλη του γνωστου εύσωμου κυρίου: "Το χρέος είναι βιώσιμο", κόντρα σ' όλους τους οικονομολόγους του κόσμου. Δεν σκέφτηκε ποτέ ότι ίσως κάποιος άλλος πετύχει εκεί που ο ίδιος απέτυχε;)
  13. Είναι ή δεν είναι υπονομευτική πράξη εκ μέρους της αντιπολίτευσης η διάβρωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας η διαρκής επαφή με τους δανειστές;
  14. Πόση είναι η αξιοπιστία της σημερινής αντιπολίτευσης μετά το βροντερό ΟΧΙ που εισέπραξε; (Μπορεί  η ίδια θέλει να το ξεχάσει, αλλά ο λαός, η πλειοψηφία - το 62%- την έχει τοποθετήσει απέναντι, στην πλευρά των δανειστών).
Τελικά σ' αυτή τη χώρα περίσεψε η υπονομευτική πράξη που συνάντησε την αφέλεια και την βλακεία για να οδηγηθεί η χώρα στο ..κρεματόριο. Καμιά πολιτική δύναμη δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη. Ο ΚΙΚΕΡΩΝ κάτι ...ξέρει για την τραγωδία που εξελίσσεται μπρος στα μάτια μας. (Aν επιμένετε και για άλλες  εξηγήσεις δεν έχετε παρά να δείτε -ακούσετε - εδώ)

Σχόλια