Περίεργες συμπτώσεις...

Η κυβέρνηση και ο ίδιος Τσίπρας* μπορεί να είναι περήφανοι!Δεν κατάφεραν  να σταματήσουν το ξεπούλημα της χώρας: αεροδρόμια, ΤΑΙΠΕΔ, κ.λ.π., αλλά  κερδίζουν "κατά κράτος" στις υποθέσεις του κώλου! Αφού δεν έχουν λόγο για την διάλυση της χώρας, αναδεικνύουν ως πρώτη είδηση το ...γλωσσόφιλο!
Αυτό θα είναι το δίπολο που θα ζούμε  συχνά από δω και πέρα! Υποχώρηση στα μεγάλα και "κέρδη" στα μικρά και ασήμαντα, έτσι για νε περάσει πιο εύκολα η συντριπτική ήττα!
  • Να ένα μικρό δείγμα της Νέας Εποχής: Αφού σου παίρνουν τη χώρα μαζί με τις ζωές των πολιτών, σου "δίνουν" δικαιώματα ως μειονότητα. Δηλαδή  αν είσαι κτηνοβάτης με προτίμηση στις κότες τότε η εξουσία θα τρέξει να σε αγκαλιάσει και θα νομοθετήσει για να  σε "αποκαταστήσει" εσένα και την ...κότα. Όποια κι' αν είναι η απόκλιση η νέα εξουσία δεν την αγνοεί και δείχνει μια περίεργη ανοχή που θέλει να εμφανίσει ως ελευθερία. 

Βλέπετε ότι δίνοντας έμφαση με τις ατομικότητες και γενικά στα ατομικά δικαιώματα, παίρνει την μπογιά της "φιλελεύθερης ανεκτικής και άρα "δημοκρατικής εξουσίας που σέβεται το άτομο". Συνάμα όμως ασχολούμενοι με τα ατομικά δικαιώματα έχουμε καταργήσει την έννοια της πλειοψηφίας! Ξεχνάμε - αγνοούμε την βούληση της πλειοψηφίας!(Ώπα! μπαίνουμε σε επικίνδυνα νερά: Πλειοψηφίας που; Σε ποιο χώρο; Σε ποια χρονική στιγμή; Ενοχλητικά ερωτήματα στη Νέα Εποχή που θέλει να καμώνεται ότι υπήρχε πάντα- ως φυσικός νόμος και παντού ως θεϊκή οντότητα!
Για τον πολύ κόσμο, αυτή η "καλοσύνη" δεν είναι κατανοητή, όπως δεν είναι φαντάζομαι κατανοητή η καλή συμπεριφορά του τσοπάνη που για τους δικούς του λόγους "φέρεται ευγενικά στα ζώα του" πριν τα οδηγήσει στο σφαγείο!

Αν όμως το άτομο υψώσει ανάστημα και  διεκδικήσει, αξιοπρεπή σύνταξη, δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή, στην υγεία τότε αμέσως θεωρείται επικίνδυνο λοιδωρείται και " είναι προφανέστατα αντιδημοκράτης!" 
Το Νεο λοιπόν Κόλπο-Εξουσία σου προτείνει να πας να γαμηθείς με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά δεν σου επιτρέπει να μιλάς για το κράτος για σύνταξη, για υγεία για παιδεία. 
Αργά, αλλά σταθερά, διολισθήσαμε από την κατάσταση του πολίτη - με κάποια δικαιώματα - σε δούλους σε μια αόρατη προς το παρόν εξουσία.* 
Την ώρα που η βουλή ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης - τέτοια ύποπτη πρεμούρα να ψηφισθεί ... λες και είναι το υπ' αριθ. 1 πρόβλημα της χώρας...(Αλήθεια ποιο συμβόλαιο εκτελούν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και δεν κάνουν ότι έκανε η ΣΛΟΒΕΝΙΑ για το  ίδιο θέμα...)
Αυτή την ώρα που τα κανάλια θα παίζουν τα αντιαισθητικά σκετσάκια, τα κανάλια πάνε  σε δεύτερο επίπεδο  ξεχνάνε και βγάζουν από το προσκήνιο πραγματικά σοβαρά θέματα:
  • 1. ξεπούλημα των συχνοτήτων στην Digea! 

  • 2. Βουλή: Νόμιμη η υπογραφή Στουρνάρα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με Siemens (Blogger: Μα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά! Εκλήθη - αν δεν ζήτησε να τον καλέσουν - για να "ξεπληθεί" στη Βουλή! Σας τόλεγα....

    3.  Η Ζωή «απασφάλισε» κατά Βούτση: "Aφαίρεσε το πόρισμα για τη Siemens από την ιστοσελίδα της Βουλής

    *Τώρα τελευταία ξαναδιακινούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ... ότι τώρα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού μια πρόσθετη λίστα που ενισχύει τη θέση της κυβέρνησης...Δεν ξέρω που είναι πιο "ασφαλής" η λίστα: Στα χέρια του Τσίπρα ή στον κω.... του Βένι... 

    *Υ.Γ.  1

    α. Οι δούλοι δεν μπορούν να έχουν δικές τους τράπεζες! Αυτό εμπεθώθηκε και από εκείνους του αφελείς που τώρα γλύφουν τις πληγές τους κατεστραμμένοι, αφού νόμιζαν - αφελώς - ότι οι κρίση αφορά μόνο τα φτωχαδιάκια και όχι τους ίδιους που έχουν να! τα πακέτα των τραπεζικών μετοχών! 

    β. Στις εγγραφές που ακολουθούν θα βρείτε εικόνες του μέλλοντος που ...ήδη είναι εδώ!

    *Υ.Γ.  2

    Η €υρωαριστερά δίνει τα ασημικά για να μείνει στο ευρώ και να αλλάξει την ευρώπη!

    Διαβάστε περισσότερα:

    Η υρωαριστερά δίνει τα ασημικά για να μείνει στο ευρώ και να αλλάξει την ευρώπη!

    Δεν μπορώ να καταλάβω την έκπληξη μερικών. Όλα αυτά γίνονται από μια Ευρωπαϊκή "Αριστερά". Μόλις μάθαμε ότι εκείνο το Ευρωπαϊκή ήταν και αυτό την καθορίζει. Πρώτον δεν είναι Ελληνική και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά η χώρα να γίνει ...ευρωπαϊκή... κωλοέλληνες... Όπως εξελίσσεται το πράγμα αυτή η "αριστερά" θα μείνει με το όνομα: "Αριστερά, όπως λέμε καραΔεξιά εν υπνώσει" που λέει ότι στενοχωριέται όταν εφαρμόζει καραμπινάτο νεοφιλευθερισμό.

    μεταγεννέστερη εγγραφή (6-1_2016)

      http://grexitblog.blogspot.gr/2015/12/blog-post_31.html#more

     

    Σχόλιο Τάκη Φωτόπουλου για την ιδεολογία των “δικαιωμάτων” και τα gay κινήματα

    -----------

    Ο πρώτος gay γάμος στη Μύκονο -Βέρες και πέταγμα ανθοδέσμης [βίντεο] (12/9/2016)

    Mεταγεννέστερη εγγραφή: 7-6-2017
    Προσέχτε! Ενώ έχει ξεπουλήσει τα πάντα, ενώ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και φυσικά δεν έχει ούτε είχε εξουσία  βρίσκει χρόνο να λέει χοντρομαλακίες , να ασχολείται π.χ. με τις κωλοτρυπίδες. (Ελπίζει ότι δεν θα βρει μπροστά του κάποια αντίρρηση της τρόικας...)

    Μήνυμα Τσίπρα προς ομοφυλόφιλους: Να είστε περήφανοι γι' αυτό που είστε

     

    Με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, αναφέρει: «Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο, γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν»

    «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό 'antivirus magazine' που κυκλοφορεί σήμερα, με το εξώφυλλο του αφιερωμένο στον Αλέξη Τσίπρα.

    «Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», τονίζει και αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, λέγοντας: «Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Οι θεσμικές αλλαγές δημιουργούν μακροπρόθεσμα και κοινωνική νοοτροπία. Και έπειτα απ' τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν. Δεν μπορούν να ανατραπούν».

    «Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου. Των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων που είτε δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα πλήρως είτε αμφισβητούνται εκ νέου. Κατ' αυτή την έννοια, να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της νέας μητέρας, του επισφαλώς εργαζόμενου, του τρανς παιδιού, των ηλικιωμένων, των προσφύγων», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

    Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα του προς τη ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) απαντά ως εξής: «Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι' αυτό που είστε. Και να στέλνετε παντού, με επιμονή κι αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Και να καλείτε διαρκώς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων, που είναι δίπλα μας, να μην κρύβονται και να μην ντρέπονται για τις επιλογές τους. Έτσι, μπορεί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι η κοινωνία μας πιο αληθινή και πιο ανθρώπινη».


    Νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης

    Στην ερώτηση πόσο δύσκολο ήταν να περάσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι «αποδείχθηκε ότι η κοινωνία είναι πάρα πολύ πιο μπροστά, απ' όσο εμείς πιστεύουμε». Και παρατήρησε: «Στο ελληνικό Κοινοβούλιο διαμορφώθηκε μια προοδευτική πλειοψηφία που διέτρεξε οριζόντια τα περισσότερα κόμματα και αντανακλά την πρόοδο που έχει κάνει ολόκληρη η κοινωνία μας. Και, ασφαλώς, πώς με μια νομοθετική ρύθμιση αλλάζουμε τις ζωές τόσων ανθρώπων. Γιατί, την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας δεν επιδιώξαμε μονάχα για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες που μας έφεραν στην πρωτοφανή κρίση των τελευταίων ετών. Στόχος μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις ζωές όλων των πολιτών, και στα 'μικρά', στα καθημερινά. Να είναι η Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα -σε όλα, όχι μόνο στο νόμισμα".

    Στην ερώτηση γιατί Σύμφωνο Συμβίωσης και όχι πολιτικός γάμος, όπως και στην ερώτηση για το ζήτημα της παιδοθεσίας ο πρωθυπουργός απαντά ότι η κυβέρνηση επιλέγει ένα βήμα κάθε φορά, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού, βεβιασμένες και απροετοίμαστες, διότι αν κάνει κάποιος πολλά βήματα μαζί υπάρχει και ο κίνδυνος να "μπουρδουκλωθεί" και να πέσει. "Οι «γάμοι της Τήλου» άνοιξαν δρόμους, λέει ο πρωθυπουργός με αναφορά στον αείμνηστο δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη.
    Νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

    Με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου που κατέθεσε για διαβούλευση η κυβέρνηση κάνει πράξη ένα πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) κοινότητας και κυρίως των τρανς ατόμων, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του, στο περιοδικό 'antivirus magazine'.

    «Με το νομοσχέδιο αυτό, δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας, που δεν αισθάνονται άνετα με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή τους, να προχωρήσουν σε διόρθωση φύλου, με ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών χωρίς καμία επιβεβλημένη ιατρική επέμβαση ή ψυχιατρική εξέταση», τονίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Όσα άτομα, επίσης, το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν το αναγραφόμενο φύλο στην ταυτότητά τους, μέσω της εκούσιας δικαιοδοσίας. Είναι μία διαδικασία πάρα πολύ διακριτική, εχέμυθη και γρήγορη, και αφορά κάθε Έλληνα πολίτη που θέλει να μεταβάλει κάποιο στοιχείο της ταυτότητάς του, χωρίς να μπορεί ο δικαστής να θέτει κανένα επιπλέον κριτήριο. Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό όσο και στοιχειώδες βήμα εκσυγχρονισμού αλλά και εμβάθυνσης της ισότητας όλων των πολιτών. Ευθυγραμμιζόμαστε έτσι, με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη Διεθνή Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί ευθυγραμμιζόμαστε με τόσο μεγάλη καθυστέρηση».

    Ερωτηθείς για το νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης και το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση του φύλου, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν τα χρωστούσαμε μόνο στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Τα χρωστούσαμε στους εαυτούς μας, στις ιδέες και στους αγώνες μας για ισότητα και δικαιοσύνη. Και θα έλεγα χρωστούσε η ελληνική πολιτεία και μια συγνώμη στους χιλιάδες πολίτες της, που αντιμετώπιζε για χρόνια άνισα και σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπα. Για αυτό, άλλωστε, ζήτησα και δημοσίως συγνώμη εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας στη Βουλή, τη μέρα της ψήφισης του συμφώνου. Με τη κοινότητά σας θέλουμε να έχουμε μια σχέση ειλικρινή. Όχι πελατειακή. Να δίνουμε μάχες μαζί απέναντι στο συντηρητισμό και τις προκαταλήψεις, αλλά και να δεχόμαστε τη κριτική σας όταν πρέπει ή να διαφωνούμε ανοιχτά, όταν έχουμε άλλη άποψη».
     
    Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

    Σχετικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ σημειώνει πως «σε θέματα με ιδεολογική βαρύτητα υπάρχουν διαφορές, αλλά υπάρχει κι ανεκτικότητα απέναντι στις ξεχωριστές μας ταυτότητες», υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση του Συμφώνου Συμβίωσης διαπιστώθηκε ότι κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν.

    Διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας

    Σε ερώτηση γιατί δεν έχει γίνει ακόμη ο διαχωρισμός του Κράτους από την Εκκλησία ο πρωθυπουργός απαντά ως εξής: «Ορισμένες φορές έχει σημασία η χρήση των όρων. Μπορούμε να μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράγμα με όρους που πληγώνουν και με όρους που μπορούν να γίνουν κατανοητοί κι αποδεχτοί. Εγώ, λοιπόν, όταν μιλώ με τον Αρχιεπίσκοπο χρησιμοποιώ των όρο "Διακριτοί ρόλοι εκκλησίας- κράτους", και νομίζω συνεννοούμαστε. Ο σχετικός διάλογος, άλλωστε, έχει ήδη ξεκινήσει με πρωτοβουλία μας και με τη σύσταση της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να μην περιοριστεί μόνο εντός της Βουλής η κουβέντα αυτή και ξεκινήσαμε ευρεία διαβούλευση, ανοιχτή σε κάθε πολίτη και κοινωνικό φορέα».
     
    Τι είναι το Antivirus magazine
     

    Το Antivirus magazine είναι ένα περιοδικό που απευθύνεται στην LGBTQ κοινότητα (δηλαδή ΛΟΑΤΚΙ -Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ άτομα). Στην ιστοσελίδα του αναφέρει: «Ήταν το 2003 όταν πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε ένα περιοδικό που θα απευθύνεται στην LGBTQ κοινότητα της χώρας μας, δίνοντάς της τη δυνατότητα να ενημερωθεί για θέματα που την απασχολούν. Παράλληλα, θέλαμε να δώσουμε ένα βήμα σ΄όλα εκείνα τα άτομα που πολύ συχνά αποκλείονταν από τα mainstream μέσα, λόγω κοινωνικού ρατσισμού».
    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
    ===========

     
    Η Ζωή «απασφάλισε» κατά Βούτση: "Aφαίρεσε το πόρισμα για τη Siemens από την ιστοσελίδα της Βουλής" - See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151224/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B5%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7-a%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-siemens-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD#sthash.xJf1IVQf.dpuf

Σχόλια