Κι' άλλος ..φωτισμός...

Ο τίτλος μπορεί να είναι και: 
"Γλείφοντας το νέο αφεντικό" 
Το αφεντικό είναι ένα - φρηντμανισμός - και επί τη εμφανίσει του "νέου" του πουλέν - λέγε με Κυριάκο - κάποιοι ένοιωσαν την ανάγκη να δείξουν ότι  οι ίδιοι μπορούν να είναι και καλύτεροι από τον Κυριάκο...

Αρχίζει να μην είναι πλάκα, αλλά καταγράφεται σαν συστημικό γεγονός όλων των εξουσιαστών. (Δεν γίνεται να είσαι στην εξουσία, αν δεν διακινείς όλα αυτά ...)
Να ακόμα ένας "κύριος" - πολιτικό ίζημα το λες, με κριτήριο την συνέπεια - που είδε το φως το αληθινό
Πριν καλά καλά συνηθίσουμε τον  φαινόμενο Πιτσιόρλα έσκασε το νέο καλαμπούρι. Κατά το "ανέβηκα στο αυγό και είδα την πόλη" ο εν λόγω κύριος (ο πάλαι ποτέ με το μακρύ μαρκούτσι και σφογγοκωλάριος του Τοχατζό...) πιεζόμενος - από τι; - "συνεισφέρει" στον δημόσιο διάλογο προτείνοντας δίδακτρα στο δημόσιο σχολείο. 
  • Προσπερνάει το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά αυτά πάνε πεινασμένα σχολείο και ζητάει και τα ..ρέστα. Όπως προσπερνάει το γεγονός ότι το Σύνταγμα προβλέπει δωρεάν εκπαίδευση σ' όλους του πολίτες. (Τώρα αυτό μας μάρανε, ένα Σύνταγμα που παραβιάζεται  διαρκώς, ...ας το παραβιάσει και ο ...Αλέκος!) 
Καθόλου αθώα δεν είναι η πρόταση του εν λόγω κυρίου. Ανοίγει τον δρόμο στον πιο άγριο νεοφιλελευθερισμό που τώρα έρχεται να συναντήσει τον δαρβινισμό για να μεταξελιχθεί στο τέρας ενός καραμπινάτου φασισμού. (συμπληρωματικά δες εδώ)
Το ιδεολόγημα είναι: 
  • "Είσαι εσύ υπεύθυνος που είσαι φτωχός! Δεν έκανες σωστές επιλογές. Είναι σωστό να πληρώσεις για τις επιλογές σου εσυ και κανένας άλλος!. Είσαι "ατελής καταναλωτής" άχρηστος για την αγορά και δεν σου πρέπει καμιά στήριξη. Είσαι χαμένος και οι κοινωνία τώρα δεν έχει πόρους να "επενδύει σε αποτυχίες". Είσαι άχρηστος, εσύ και τα παιδιά σου!"
Επιστρέφοντας στην αρχή, ήδη έχουμε διώξει από την κουβέντα το γεγονός ότι ο φτωχός έγινε φτωχός επειδή καταληστεύτηκε, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, που να πάμε πίσω να δούμε ποιος φταίει, η ιστορία προχωράει και θέλει λύσεις ..νέες! (Διαβάστε για να δείτε ότι μόνο νέες δεν είναι...Ο Πινοσέτ ζει και μα οδηγεί)

Μόλις βγήκαμε από το μυαλό του εν λόγω κυρίου που ανοίγει το δρόμο για το "δημοκρατικό κουπόνι στην εκπαίδευση" για να ανατιναχθεί ότι έχει απομείνει απ' τη δημόσια εκπαίδευση.   
  • Ζητάει τώρα να πάρει 60 ευρώ και επειδή αυτό δεν γίνεται, ξέρει ότι δεν υπάρχει σεντς,  θα επιστρέψει οσονούπω κουνώντας το κουπόνι!!! Βέβαια έχει και τυράκι για τους εκπαιδευτικούς που αν το "φάνε" τότε διαχωρίζουν τη θέση τους από την κοινωνία και θα ακολουθήσουν την εκπαίδευση στον ...καιάδα. (Οι γονείς χωρίς ευρώ στην τσέπη θα καλοδεχθούν το κουπόνι, αφού θα δουν "λεφτά" μετά από καιρό και θα τρέξουν να το παζαρέψουν έναντι τροφίμων ή επιστροφών σε μετρητά σε κάποιο σχολείο...)
Πονηρός ο Αλέκος. Ανεβαίνει στο παιχνίδι. Γίνεται εισηγητής και εκτελεστής ενός σχεδίου. (ώπα κάποιοι μας ..διαβάζουν..) Αυτή είναι η πορεία κάποιου που ήδη έχει προδώσει μια φορά! Μετά δεν κωλώνει μποστά σε τίποτα! Το ξερετε αυτό με την μαϊμού που όσο ανεβαίνει άλλο τόσο φαίνεται ο κ.... της, ταιριάζει γάντι στην περίσταση.
Ο εν λόγω κύριος βρήκε νέο αφεντικό για να υπηρετήσει και να μας καθοδηγήσει. (Είμαι σίγουρος ότι ζαλίστηκε σε σοσιαλιστικούς ατραπούς, αλλά μετά, αφού βέβαια καρδάμωσε με τον παχυλό μισθό του πρυτανείου, βρήκε το δρόμο στον νεοφιλελε...Μπορεί να τον βοήθησε και ο συντοπίτης του Πιτσιόρλας...)
Διαβάστε παρακάτω τι είχε στο μυαλό του εν λόγω κύριος. 
Δείτε που οδήγησε "το κουπόνι στην εκπαίδευση" στην πράξη! 
Από τον άξιο blogger:  teddygr.blogspot.gr. Καλή ανάγνωση...
  1. Εκπαιδευτικά κουπόνια: η χαριστική βολή

  2. Ανατομία του νεοφιλελευθερισμού - 16. Τα συντρίμμια της λαίλαπας

  3. Η ταφόπλακα της ελπίδας

    YΓ.

    Μία απάντηση στον κ. Τριανταφυλλίδη

Σχόλια