"Ελ Σημίτης"

Επαναφορά Σημίτη επιθυμεί η #diaploki. Γιατί, πότε είχε φύγει;

Πηγή

"Ελ Σημίτης"  

Οι πολεμιστές του είχαν στήσει το νεκρό σώμα του Ελ Σίντ, του Καστιγιάνου ήρωα των αγώνων κατά των Μαυριτανών, πάνω στο άλογό του για να του δίνει κουράγιο και να τρομάζει τους εχθρούς τους. Ο Κώστας Σημίτης, βεβαίως, είναι βιολογικά ακμαιότατος στα 80 του χρόνια, πολιτικά ωστόσο, έχει αποστρατευτεί  εδώ και πολύ καιρό. Η απελπισία όμως στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι τόσο μεγάλη ώστε ορισμένα δημοσιεύματα ή δημόσιες παρεμβάσεις του στρώνουν το έδαφος για την επιστροφή του σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως εγγυητή της ενότητας του χώρου. Aναγνωρίζουμε ότι δημοσιογράφοι και ξεπεσμένοι πολιτικοί που έφαγαν ...παντεσπάνι επί Σημίτη δεν είναι αγνώμονες και σπεύδουν να τον επαναφέρουν στον αφρό με την πρώτη ευκαιρία. Αλήθεια όμως, πιστέυουν ότι με την ανακύκλωση απαξιωμένων από την κοινωνία πολιτικών θα έρθει η αναγέννηση της Σοσιαλδημοκρατίας; Δεν τους έχουμε για τόσο αφελείς... (ΕΠΙΚΑΙΡΑ 27/05-02-/6/2016)


επίσης σχετικά: 
{Ο ξεχασμένος Σημίτης, που εμφανίζεται σαν φάντασμα του μεσονυκτίου, δεν είπε τίποτα για την Γαλλία και την χτιακιασμένη ευρώπη της σήμερον. Από το βήμα της Δημοκρατικής συμπαράταξης έδωσε προσφάτως μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς λέγοντας "Αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας" Ποιός; Ο αλχημιστής της "δημιουργικής λογιστής. Ο τελάλης  ψευδών περί "ισχυρής οικονομίας" και Χρηματιστηρίου. Ο άρχων της διαπλοκής. Ο υπερεκτιμημένος λογιστής. Ο ολίγιστος Κ. Σημίτης.
Γιάννης Τριάντης ΕΠΙΚΑΙΡΑ: 20/5-26/5/16
Blogger: 
Εύστοχα και τα δυο σχόλια για τον Σημίτη και τους περί αυτόν. Μόνο μια υποσημείωση: Δεν υπάρχει καμιά κεντροαριστερά ούτε σοσιαλδημοκρατία που κάποιοι θέλουν να υπηρετήσουν, υπάρχουν μόνο: Το πάθος για την εξουσία (πλούτο) και ομάδες - συμμορίες που  συνωθούνται γύρω από τον "ηγέτη". (Αυτόν που θα τους οδηγήσει στα πράσινα λιβάδια της εξουσίας στα οποία θα ...σιτίζονται ακόπως και θα εξασφαλίσουν τέκνα και συγγενείς...) Βέβαια για να πούμε του στραβού το δίκιο η "σχιζοφρενική" συμπεριφορά του νεοΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει πολλές ..επαναφορές παράδεισο!

Σχόλια