Υπόθεση Γεωργίου (Up)

Blogger: Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω τις απόψεις σας για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ με πρωταγωνιστή τον κ. Γεωργίου, ακούστε μια συνέντευξη -10/08/2016 - με τον κ. Νίκο Λογοθέτη, Αντιπρόεδρο (τότε) της ΕΛΣΤΑΤ. Θα αποκτήσετε μια καλή εικόνα της απάτης στην οποία εκτελεστικός βραχίονας υπήρξε  ο Γεωργίου...

(Μόνο για παρανοϊκό δεν το "κόβω" για να έχει προσωπικές εμμονές με τον Γεωργίου...και το σημαντικότερο: δεν είναι πολιτικάντης)
 
του Γιάννη Σιδέρη*
«Αισθάνομαι ότι ζω σε έναν παράδοξο κόσμο, όπου όλα κρέμονται ανάποδα. Διώκονται αυτοί που παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, τα οποία έχουν επικυρωθεί επανειλημμένως από διεθνείς οργανισμούς, ενώ αυτοί που τα αμφισβητούν και ήταν υπεύθυνοι για τα λάθος στοιχεία του παρελθόντος μένουν στο απυρόβλητο. Εάν οι εθνικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να παράγουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία από τον φόβο ότι θα σύρονται για χρόνια στα δικαστήρια, τότε υπονομεύεται σοβαρά η αξιοπιστία της ΕΕ και του οικονομικού της συστήματος».
Αυτό δήλωσε ο τέως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ σε συνέντευξή του στους FT. Αλλά δεν σταματά εδώ. Σε μια προσπάθεια να συνδέσει την δίωξή του με το χρέος της χώρας, δεν διστάζει να επιδιώκει να επηρεάσει την δικαιοσύνη απειλώντας!
  • «...εάν το δικαστήριο κρίνει σε βάρος μου, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις της για το χρέος.»!!!
Προχωρά μάλιστα ακόμη παραπέρα, εμπλέκοντας την Ελληνική κυβέρνηση αλλά και την ΕΕ(!) προκειμένου να πιέσει για προστασία: «Εάν ο κυβερνητικός υπολογισμός για το χρέος κριθεί λανθασμένος, μπορεί να υπάρξει συζήτηση για τη βιωσιμότητά του και την ελάφρυνσή του από τους ευρωπαίους εταίρους. Δεν είναι λογικό… το πιο συνετό θα ήταν να διευθετηθεί το θέμα»!!!

Το ότι η χώρα είναι, όχι απλά υπό αυστηρή επιτήρηση, αλλά υπό κατοχή, δεν χρειάζεται εξήγηση....
ποια σε νοήμονες βέβαια πολίτες. Οι «εταίροι» δεν αρκούνται όμως μόνο στον έλεγχο των, έτσι κι αλλιώς, παραδομένων κυβερνήσεων. Πλέον, ανοιχτά και άμεσα επεμβαίνουν και στην Ελληνική δικαιοσύνη! Έτσι η Κομισιόν, θορυβημένη από την κλήση σε δίκη του τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέρει μεταξύ άλλων:

  • «Πρόσφατες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, θέτουν υπό αμφισβήτηση την ποιότητα και την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στην Ελλάδα. Παρόλο που η Επιτροπή έχει ως αρχή να μην σχολιάζει μεμονωμένες εθνικές δικαστικές διαδικασίες, εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με τις δηλώσεις αυτές επειδή, μεταξύ άλλων, θέτουν υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα των δημοσιονομικών δεδομένων στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα. Για την Επιτροπή και την Eurostat είναι απολύτως σαφές ότι τα δεδομένα σχετικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά την περίοδο 2010-2015 ήταν απολύτως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στην Eurostat».
  • Φτάνει μάλιστα απροκάλυπτα σε σημείο να εγκαλεί «σήμερα τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς», ενώ σχετική επιστολή υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκις και τους Επιτρόπους Μοσκοβιτσί και Τίσεν απεστάλη στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο!
Γιατί όλα αυτά; Μα γιατί η αντεισαγγελέας του Αρείου πάγου Ξένη Δημητρίου, άσκησε αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ  για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, η οποία οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, ζητώντας μάλιστα να δικαστεί ο κ. Γεωργίου και για κακούργημα, αυτό της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα για το οποίο η κρίση του Συμβουλίου Εφετών ήταν απαλλακτική! Σημειωτέον ότι το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας με το βούλευμά του τον είχε παραπέμψει απλά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που σχετιζόταν με το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική θέση που κατείχε στο ΔΝΤ ενώ ήδη είχε αναλάβει πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.
Για τον κ. Γεωργίου έχουν γραφτεί πολλά και λίγο ως πολύ γνωστά. Aπό το 1989 ξεκινάει να εργάζεται στο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο. Mάλιστα αναλαμβάνει προϊστάμενος αποστολών του ταμείου για την προετοιμασία, διαπραγμάτευση και παρακολούθηση οικονομικών προγραμμάτων σε διάφορες χώρες. Tο Mάρτιο του 2004, γίνεται αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος στατιστικής του ΔNT.

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση λοιπόν, δυστυχώς όμως για τους δανειστές! Αυτό επιβεβαιώνεται εξάλλου και από το ότι στις 16 Οκτωβρίου 2010, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής. Σ' αυτό τονίζεται η «ιδιαιτέρως ανάρμοστη κατάσταση με κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ» και υπερτονίζεται η ανάγκη για άμεση τροποποίηση του νόμου 3832, υπό τον οποίο ιδρύθηκε. Ο κ. Γεωργίου εξ αρχής δείχνει με ποιο στρατόπεδο είναι, μια και επιδιώκει να παρακάμψει το ΔΣ, πράγμα βέβαια που πέτυχε τελικά!

Για τον σκοτεινό ρόλο του κ. Γεωργίου αναφέρεται σε συνέντευξή του και ένα άλλο πρόσωπο που είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ενώ την ίδια περίοδο κατείχε την θέση του αντιπροέδρου, ο κ. Νίκος Λογοθέτης.

«Η πρώτη αμφισβήτησή μου για το αν έπρεπε να μπούμε στο Μνημόνιο προέκυψε όταν άρχισα να βλέπω τις προσπάθειες του Γεωργίου να «φουσκώσει» περαιτέρω το έλλειμμα του 2009 στο 15,4%, αντί να κάνει το αντίθετο που περιμέναμε ότι θα κάνει: να ερευνήσει, δηλαδή, αν ήταν πραγματικά σωστό το ήδη υψηλό ποσοστό του 13,6% του ελλείμματος λόγω του οποίου «μπήκαμε» στο πρώτο Μνημόνιο»

Και παρακάτω λέει: «Αν δεν υπήρχε ο έσωθεν «πρόθυμος συνεργάτης» για να προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή του όποιου έξωθεν «σχεδίου», δεν θα φθάναμε εδώ που φθάσαμε. Και ο μόνος επιστημονικός τρόπος προετοιμασίας του εδάφους για το Μνημόνιο ήταν το φούσκωμα του ελλείμματος, κάτι που οδήγησε την οικονομική αξιοπιστία της χώρας μας στα Τάρταρα και τα spreads στα ύψη. Εξ ου και η είσοδος και η παραμονή μας στα Μνημόνια της τρόικας».

Ο εκλεκτός όμως των «εταίρων», βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση, παρόλο που ο ίδιος αμετανόητος τονίζει πως δε μετανιώνει για ό,τι έκανε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θα ξανάκανα το ίδιο ακριβώς χωρίς δισταγμό»!

Αυτό όμως που πραγματικά αξίζει κάποιος να ασχοληθεί είναι η απροκάλυπτη προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης από τους «δημοκράτες» της ΕΕ. Γιατί αυτή η άμεση αντίδραση στην δικαστική περιπέτεια του κ. Γεωργίου;

Ήδη το προ ημερών δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung υπό τον τίτλο: «Μια δίκη για το θεαθήναι εναντίον του επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας», μας προϊδεάζει για τις επερχόμενες αντιδράσεις της Κομισιόν. Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Η Αθήνα χρειάζεται έναν ένοχο για την κρίση των τελευταίων ετών και τώρα η εισαγγελία κινεί τις διαδικασίες κατά του Ανδρέα Γεωργίου (…)», παρουσιάζοντας τον κ. Γεωργίου ως τον αποδιοπομπαίο τράγο!!!

  • Όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται γύρω από την υπόθεση «Γεωργίου» οδηγεί σε ένα προφανές συμπέρασμα. Οι δανειστές φοβούνται την απόφαση του δικαστηρίου! Μια καταδικαστική απόφαση, θα έθετε τις βάσεις σε μια κυβέρνηση που δεν θα είναι υποτελής τους, να αρνηθεί το χρέος και να ελευθερώσει την χώρα από την κηδεμονία τους! Μια καταδίκη του κ. Γεωργίου για «φούσκωμα» του ελλείματος, θα έδινε πλέον στην χώρα την δυνατότητα να απεμπλακεί από τον φαύλο κύκλο των απανωτών μνημονίων και από τον ζυγό του κοινού νομίσματος. Ο λαός θα είχε μια απτή απόδειξη πια για το ότι όλα αυτά τα οποία υπέστη, ήταν εξαιτίας ενός καλοστημένου σχεδίου, οπότε θα εξεγειρόταν εναντίον του ευρωιερατείου και των ντόπιων εντολοδόχων τους, απαιτώντας από την όποια κυβέρνηση να δράσει σε θέματα «ταμπού», όπως η άρνηση του χρέους, η έξοδος από την ΕΕ, η τιμωρία των ενόχων. Κι αν προσπαθούσαν να τον καταστείλουν... ποιός είδε τον λαό και δεν φοβήθηκε!

Η Ευρώπη λοιπόν, δεν έχει πια πολλές επιλογές. Υπό το φόβο της απεξάρτησης μιας χώρας και ιδιαιτέρως της «μικρής» Ελλάδας, αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, το για χρόνια κεκαλυμμένο από μια αφηρημένη «δημοκρατία», επιβεβαιώνοντας τον Νομπελίστα οικονομολόγο Joseph Stiglitz, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα:

«Κοινό ή καλύτερα ενιαίο νόμισμα μπορεί να υπάρξει και να έχει προοπτική, μόνο εφόσον υπάρξει ένα ενιαίο πολιτικό κράτος και μάλιστα χωρίς μεγάλες περιφερειακές ανισότητες.
Κάτι τέτοιο, όμως, υπό καπιταλιστικό καθεστώς είναι ουτοπία στην Ευρώπη και αν συμβεί, θα συντελεστεί με απεριόριστη βία και ακύρωση κάθε ίχνους δημοκρατίας, ως ακραία αντίδραση».
Πηγή
=================

===============

Το ΕΠΑΜ για την παρέμβαση της κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια πρωτοφανή και άκρως προκλητική ανακοίνωσή της η περιβόητη Κομισιόν στηρίζει απροκάλυπτα τον υπόλογο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων που απετέλεσε τη δικαιολογητική βάση για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων. Ταυτόχρονα, οι γνωστοί Ντομπρόβσκις - Μοσκοβισί απέστειλαν επιστολή στήριξης του Γεωργίου στον φερόμενο ως υπουργό Οικονομικών δωσίλογο Τσακαλώτο.

Προφανώς οι αρχιμαφιόζοι επικεφαλής της Ε.Ε. αντιλαμβάνονται ότι μια σε βάθος δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της παραποίησης των στατιστικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας της περιόδου 2009-2015 και μια τυχόν καταδίκη του κυρίως υπεύθυνου γι’ αυτή την παραποίηση, καθώς και όσων και ό,τι προσπαθεί να αποκρυβεί πίσω απ’ αυτόν, θα οδηγήσει σε πιο ουσιαστική αμφισβήτηση των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τους δανειστές και τα ντόπια τους τσιράκια.

Έτσι, σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης της Ε.Ε. και με νωπό το δημοψήφισμα για το Brexit, σωστά αντιλαμβάνονται, ότι το πουλόβερ που έχει ήδη αρχίσει να ξηλώνεται, κανείς πλέον δεν θα είναι δυνατό να το σταματήσει.

Το γεγονός αυτό, που έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης έκθεσης του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, όπου ομολογείται απερίφραστα η συνωμοσία σε βάρος της χώρας μας, προκειμένου να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ, αποδεικνύει περίτρανα το πόσο έωλο είναι το καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε στη χώρα και πόσο πιο εύκολα μπορεί να ανατραπεί, εάν ο ελληνικός λαός το αποφασίσει, όπως το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο τον καλεί τα τελευταία χρόνια.

Το ΕΠΑΜ καλεί τους Έλληνες δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση, να μη δειλιάσουν μπροστά στην μεθοδευμένη επιχείρηση εκφοβισμού τους και να προχωρήσουν απερίσπαστοι στο εθνικό τους έργο αποκάλυψης της πλήρους αλήθειας και την άσκηση διώξεων σε όλους αυτούς που εμπλέκονται πίσω από τον Γεωργίου.

Το ΕΠΑΜ δηλώνει επίσης, ότι τίποτε δεν θα μπορέσει να ξεπλύνει τη μεγάλη προδοσία που συντελέστηκε σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Όλοι οι ένοχοι -νυν και πρώην- πολύ σύντομα θα έχουν την τύχη που τους αξίζει…

Αθήνα 24 Αυγούστου 2016

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

==============

ΒLogger: 
Παρακολουθήστε από κοντά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ (το Moulari παρακολουθεί επισταμένα το θέμα από την αρχή...) Είναι μια υπόθεση που "ξεβρακώνει" πολύ κόσμο. Μην ξεχάσετε τον ρόλο του ευτραφούς "συνταγματολόγου" που έσπευσε να καρατομήσει - παραβιάζοντας τον νόμο - τους: Ν. Λογοθέτη και Ζ. Γεωργαντά που η Βουλή επέλεξε να πλαισιώσουν τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Με την απομάκρυνσή τους, άνοιξε ο δρόμος για τη λειτουργία του "Βασιλείου της ΕΛΣΤΑΤ" με Βασιλέα τον κ. Γεωργίου.  
Στην παρακάτω εγγραφή θα βρείτε μπόλικο υλικό:
Πρόσφατη εγγραφή: Είναι μεγάλο ψάρι ο Γεωργίου  (γι' αυτό πέσαν λυτοί και δεμένοι να τον προστατέψουν!!!) Απολαύστε:
Επιτέλους η Κομισιόν ανακαλύπτει τους Ελληνες πολιτικούς κατσιαπλιάδες με αφορμή την δίωξη που ασκήθηκε κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Θέση υπέρ του Α. Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, λαμβάνει με παρέμβασή της η Κομισιόν, σε μια πρωτοφανή κίνηση εκ μέρους της, δεδομένης της γενικότερης στάσης της να αποφεύγει να παρεμβαίνει σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα κρατών-μελών.
“Τα σωστά και αξιόπιστα δημοσιονομικά δεδομένα είναι απαραίτητα για την ορθή λήψη αποφάσεων οικονομικού χαρακτήρα. Ωστόσο, πρόσφατες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, θέτουν υπό αμφισβήτηση την ποιότητα και την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στην Ελλάδα.
Παρόλο που η Επιτροπή έχει ως αρχή να μην σχολιάζει μεμονωμένες εθνικές δικαστικές διαδικασίες, εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με τις δηλώσεις αυτές επειδή, μεταξύ άλλων, θέτουν υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα των δημοσιονομικών δεδομένων στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν.
Η κα Μαριάν Τίσεν (photo), Επίτροπος αρμόδια για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, καθώς και για τις ευρωπαϊκές στατιστικές, δήλωσε τα εξής:
«Η ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ και η ποιότητα των στατιστικών είναι ουσιώδους σημασίας. Για την Επιτροπή και την Eurostat είναι απολύτως σαφές ότι τα δεδομένα σχετικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά την περίοδο 2010-2015 ήταν απολύτως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στην Eurostat».
Η Επιτροπή καλεί τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς.
Προτρέπει επίσης τις ελληνικές αρχές να υποστηρίξουν και να διατηρήσουν την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, καθώς και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ελληνική στατιστική νομοθεσία και στη δέσμευση του 2012 για την αξιοπιστία των στατιστικών.
Σχετική επιστολή υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκις και τους Επιτρόπους Μοσκοβιτσί και Τίσεν απεστάλη στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Τι απαντά η ελληνική κυβέρνηση
Σε δήλωσή της, σχετικά με την επιστολή της Κομισιόν στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Όλγα Γεροβασίλη, επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός έλαβε χθες το απόγευμα επιστολή από την Κομισιόν, στην οποία εκφράζεται η ανησυχία για την εκ  νέου παραπομπή για κρίση στο Συμβούλιο Εφετών του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Η ίδια σημείωσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών ανταπάντησε σήμερα με επιστολή προς την Κομισιόν, στην οποία εκφράζει την έκπληξή του, για τον λόγο που εστάλη σε αυτόν, επιστολή που αφορά υπόθεση από το 2010 και εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Τόνισε επίσης πως στην επιστολή, η Κομισιόν διατυπώνει την πάγια αρχή της, να μην σχολιάζει υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Μια αρχή την οποία και συμμερίζεται και ακολουθεί η ελληνική Κυβέρνηση, εντούτοις, παρατηρείται μια αντίφαση μεταξύ αυτής της αρχής και της προτροπής στην ελληνική Κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα.
Ο Υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή του, εξέφρασε την άποψη ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο Υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της.
Ο Υπουργός Οικονομικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει λάβει από την Κομισιόν έκθεση που να τεκμηριώνει πρόβλημα σε σχέση με την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση παραμένουν προσηλωμένοι στην αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα, σέβονται τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.
Όσον αφορά συγκεκριμένα την ΕΛΣΤΑΤ, όλοι έχουν αξιολογήσει θετικά και τη διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου και την ανεξάρτητη λειτουργία του μετά την τοποθέτησή του.
==============
Ηχηρή παρέμβαση Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ- Για υποβιβασμό του Συντάγματος κάνει λόγο ο Παπαγγελόπουλος "Η επιστολή της ΕΕ παραβιάζει το Σύνταγμα" λέει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Πηγή: www.lifo.gr
================

Για την τιμή της Εurostat

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
ktzor@naftemporiki.gr

  • Κάθε πολίτης της Ένωσης έχει αντιληφθεί ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας είναι αποφασιστικής σημασίας για τη ζωή του, ενώ το αντίστοιχο, ας πούμε, της Πορτογαλίας είναι εθνικής εμβέλειας.
    Η εκτελεστική εξουσία της Ε.Ε., η Κομισιόν, όμως, τι μεταχείριση επιφυλάσσει στα δικαστήρια, πέρα από τα κλασικά περί σεβασμού της διάκρισης των εξουσιών;
    Το 2011, όταν προσέφυγαν στην Καρλσρούη Γερμανοί πολιτικοί κατά της απόφασης στήριξης της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, αλλά και γενικότερα της συμμετοχής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, τι θέση πήρε;
    Ήταν για την Επιτροπή απολύτως σαφές ότι τα δεδομένα επέβαλαν τα πακέτα; Μην το ψάχνετε, ούτε είδε ούτε άκουσε.

Όταν τον Απρίλιο του 2013 οι Πορτογάλοι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν μέτρα λιτότητας, επειδή παραβίαζαν την αρχή της ισότητας, η Κομισιόν πάλι ούτε είδε ούτε άκουσε, αλλά συνεχάρη τη Λισαβόνα για τη συνέχιση της «θεραπείας».
Τι έπαθε, λοιπόν, η Κομισιόν και παρενέβη «σε μία υπόθεση που ερευνά η ελληνική δικαιοσύνη», σημειώνοντας ότι το θέμα θα είναι μέρος της επόμενης αξιολόγησης και ότι πρόθεσή της είναι να το θέσει στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου;
Πέρα από τα προφανή ότι «η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και η ποιότητα των στατιστικών είναι ουσιώδους σημασίας», είναι θέμα αξιοπιστίας. Για την τιμή της Εurostat, ειδάλλως, μηδέν εις το πηλίκον και οι Βρυξέλλες εις βαθύν ύπνον.
Η πονεμένη ιστορία, για όσους το ξεχνούν, δεν αφορά το «επιπλέον», αλλά την ένταξη στοιχείων στο έλλειμμα, χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμπερίληψή τους. Νόμιμο; Κατά πώς φαίνεται. Ηθικό;
Αναζητήστε το στις εποχές της «έξοχης αθωότητας» και της αβάσταχτης ελαφρότητας. Μην το ψάξετε στον χώρο της αναγκαιότητας. Τι σημαίνει αυτό πολιτικά;
Μην επαναλαμβάνουμε τα γνωστά. «Η Ν.Δ. έχει καταθέσει από το 2010 και έχει επαναλάβει το 2012 πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής». Δώδεκα και ούτε μία ανακοίνωση για την εκκίνηση.

==============

 
Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ Κ. ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

  

=============

blogger:  

1.Πάρτε μια γεύση της πληρωμένης δημοσιογραφίας  που στηρίζει τις αιτιάσεις της ΕΕ και θεωρεί όποια προσπάθεια ανάδειξης της αλήθειας τουλάχιστον γελεία. (Είναι πολλά τα λεφτά που ρίχνει η ΕΕ σε πένες για να γράφουν υπέ της.... το www.lifo.gr  - Ο συγγραφέας - aNameToCome - χωρίς πρόσωπο για να γράφει ότι μαλακία τούρχεται χωρίς προσωπικές συνέπειες...Τέτοια διαστροφή της πραγματικότητας...Ένα κείμενο που μπορεί να αποτελέσει ορισμός "δημοσιογραφικής γραφίδας σε υπηρεσία", δηλαδή της διαστροφής, της απόκρυψης εν ολίγοις της "πουστιάς".)

2. Ομολογώ ότι το παραπάνω κείμενο του lifo είναι πιο ευρηματικό από αυτό του Πάσχου....Η Δίκη του Ανδρέα Γ.

  ------------------------

Tι φοβάται η συμμορία;

Μήπως τελικά είναι αρκετά «βολική» η φασαρία γύρω από την υπόθεση Γεωργίου;

Υ.Γ. Υπάρχει βέβαια πάντα ένας σοβαρός και υπαρκτός κίνδυνος. Με δεδομένη την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ να κλείσει και ...δικαστικά μιας δια παντός κάνοντας ακόμα ένα θέλημα στους γερμανούς....

YΓ2. «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΩΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

YΓ3: Τί τάθελα... Οι "στρογγυλεμένες" αλήθειες του Γ. Κύρτσου

=============================

Mεταγεννέστερη εγγραφή 28-8-2016

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (Τέτοιο κωλο-γλύψιμο στον Γεωργίου ...)

  1. Ποτέ δεν πεθαίνει, ούτε χρεοκοπεί (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ)

  2. Η ΕΛΣΤΑΤ και το «αριστερό» ξέπλυμα της 5ετίας (ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ)

  3. Αποψη: Οι προτάσεις του καθηγητή Στίγκλιτζ και οι πραγματικές λύσεις (ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ*) (blogger: άσχετο με την ΕΛΣΤΑΤ το κείμενό του, αλλά πρόλαβε εμβόλιμα να γράψει:"(αν και για αρκετά χρόνια τα ελλείμματα κρυφτήκαν με λογιστικά τερτίπια και ψευδή στοιχεία, και είναι παράλογο ο κ. Γεωργίου που έγραψε τα πραγματικά στοιχεία να είναι υπόδικος)

    Οι άνθρωποι δεν παίζονται! Κανείς δεν διάβασε:Το βούλευμα καταπέλτης του Αρείου Πάγου για την υπόθεση «Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ»  για να απαντήσει σ' αυτό, έστω να το σχολιάσει, αλλά απλά αναμυρηκάζουν ότι: "ο Γεωργίου είναι αθώος", για εμπέδωση...Σαν να λένε ότι: Λογοθέτης, Στρόμπλος, Γεωργαντά τρελλάθηκαν και άρχισαν να αντιμάχονται τον Γεωργίου...Αυτό είναι "κατευθυνόμενη δημοσιογραφία"

==============

 Τα mails της προδοσίας

Ο Μαν. Κοττάκης αποκαλύπτει: Τα ντοκουμέντα που «τρέμουν» οι δανειστές!
■ Οι εντολές του ΔΝΤ της Eurostat προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
■ «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και με εχεμύθεια» 
■ Πώς σχεδιάστηκε αλλά και εκτελέστηκε (με πειραγμένα στοιχεία!) το βρόμικο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας προκειμένου να εξοφληθούν στο ακέραιο οι ξένες τράπεζες

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Κάποιοι υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι συνέβη με το σκάνδαλο της αλλοίωσης του ελλείμματος και του χρέους του 2009, και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα σε εσωκομματικό-νεοδημοκρατικό, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ένα εθνικής σημασίας θέμα. Προσπερνώ το γεγονός ότι αυτοί οι ακοίμητοι φρουροί της ανεξαρτησίας της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν βρήκαν μισή λέξη να σχολιάσουν από όσα περιέχει η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία στηρίχθηκε στην τεκμηριωμένη αναίρεση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.

Ξεπερνώ το γεγονός ότι εκείνοι που, για να πλασαριστούν ως μεταρρυθμιστές, ζητούν πάντα τον σεβασμό των κανόνων τώρα σιωπούν στις επισημάνσεις της Δικαιοσύνης για σωρεία παραβάσεων του εθνικού και του κοινοτικού Δικαίου αναφορικά με τη μέθοδο τήρησης των εθνικών λογαριασμών (λ.χ. η απόκρυψη πλεονασμάτων 500 νομικών προσώπων το 2009 και η ξαφνική αποκάλυψή τους στους εθνικούς λογαριασμούς το 2013!). Μεταρρυθμιστές «αλα καρτ», βλέπετε. Εδώ όμως υπάρχει ένα κορυφαίο εθνικό θέμα, το οποίο εξελίχθηκε σε δύο φάσεις, και αυτό -που να χτυπιούνται κάποιοι στο πάτωμα, κατά του Καραμανλή- δεν μπορεί να παραγραφεί: η σύνδεση της αλλοίωσης του ελλείμματος με το Μνημόνιο 1, το μεσοπρόθεσμο 1 και το Μνημόνιο 2. Το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε δίωξη κατά του Γεωργίου για το πρώτο, αλλά μόνο για το δεύτερο Μνημόνιο, δεν σημαίνει ότι το έγκλημα δεν συνετελέσθη. Αντιθέτως.

Η αλλοίωση του ελλείμματος στην πρώτη φάση της ελληνικής περιπέτειας έγινε αποδεδειγμένα κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ, επειδή έτσι ερμηνεύτηκε ότι «ζητούσε» το καταστατικό του. Mail που έστειλε στις 29 Μαρτίου 2010 προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο αξιωματούχος του Ταμείου Μπομπ Τράα πληροφορούσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο γενικός διευθυντής θα σας στείλει ενημερωτική επιστολή σχετικά με την αποστολή λανθασμένων στοιχείων, που θα θέλαμε να παρακαμφθεί ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ» (Μιχάλης Ιγνατίου, «Ο δρόμος προς την καταστροφή», σελ. 414, εκδόσεις Λιβάνη ).

Το πόσο σημαντική ήταν για το ΔΝΤ, τους δανειστές και τις τράπεζές τους η αλλοίωση του ελλείμματος -που έπρεπε να γίνει ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ- φαίνεται από την πρώτη παράγραφο του διαγγέλματος Παπανδρέου στο Καστελόριζο (23 Απριλίου 2010), το οποίο ξεκινούσε ως εξής: «Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό έλλειμμα του 2009»… Από τον συνδυασμό του mail Tράα και της δήλωσης του πρώην πρωθυπουργού προκύπτει σαφώς η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της αλλοίωσης του ελλείμματος (πρώτη φάση) και του Μνημονίου 1. Λίγους μήνες αργότερα διορίζεται στη θέση του διοικητή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το στέλεχος του ΔΝΤ Ανδρέας Γεωργίου, χωρίς να παραιτηθεί προηγουμένως από τη θέση του (είναι κατηγορούμενος από την ελληνική Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος).

Και ενώ η Ελλάδα κατρακυλά στον γκρεμό, η Στατιστική Αρχή της -ανεξάρτητη έναντι της κυβέρνησης, αλλά όχι έναντι των ξένων- δίνει στη χώρα νέα σπρωξιά: δεύτερη αναθεώρηση των στατιστικών, που ανακοινώνεται μετά τις περιφερειακές εκλογές, στο 15,4% το έλλειμμα. Και αυτή η αναθεώρηση γίνεται με εντολή των δανειστών, αυτή τη φορά των Βρυξελλών – υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις και mail με τις εντολές κορυφαίου στελέχους της Eurostat στη δικογραφία. Γι’ αυτό χοροπηδά η Κομισιόν σήμερα! Διότι στη δίκη Γεωργίου θα αποκαλυφθεί ότι δεν είχαμε greek statistics, αλλά eurostatistics, που οδήγησαν έναν λαό και μiα χώρα σε οικονομικό αφανισμό.

Oποιος έχει αμφιβολία για την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της δεύτερης αλλοίωσης του ελλείμματος με το μεσοπρόθεσμο του 2011, που έφερε μέτρα λιτότητας 4 δισ. ευρώ, και του Μνημονίου 2 (οικουμενική Παπαδήμου) ας διαβάσουν τι γράφει ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης στα «Χρόνια δοκιμασίας»: ότι, μετά την ανακοίνωση του 15,4%, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ζήτησε νέα μέτρα! Στην εύλογη απορία λοιπόν γιατί τα έκαναν όλα αυτά οι δανειστές -γιατί πείραξαν τα νούμερα;- η απάντηση είναι απλή: για να σώσουν τις τράπεζές τους. Τα Μνημόνια δεν ήταν μηχανισμός εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών, αλλά μηχανισμός εξόφλησης των τραπεζών στο ακέραιο.

  • Τα σταστιστικά στοιχεία ήταν το εργαλείο της εξόφλησης! Οσο πιο φουσκωμένος ερχόταν ο λογαριασμός τόσο σιγούρευαν τα λεφτά τους κάποιοι! Η χώρα δεν είχε το παραμικρό περιθώριο κινήσεων – ο λαός έπρεπε να χρηματοδοτεί με λιτότητα την εξόφληση ομολόγων. Και, όταν ξεφορτώθηκαν τα ομόλογα Γάλλοι και Γερμανοί τραπεζίτες, τότε βεβαίως συμφωνήθηκε στο Ντοβίλ από Μέρκελ και Σαρκοζί να πληρώσουν τον λογαριασμό με το PSI oι ιδιώτες ομολογιούχοι, μικροί και μεγάλοι. Αν λοιπόν έχει εθνική σημασία αυτή η υπόθεση, στην εξέλιξη της οποίας έγιναν δύο κλοπές -η μία στο σπίτι στελέχους της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στην Αίγινα και η άλλη στο αυτοκίνητο ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση, ενώ απειλήθηκε και η ζωή της Γεωργαντά στην εθνική οδό-, αυτή συνίσταται στο εξής: με την τεκμηριωμένη αποκάλυψή της τίθεται ζήτημα αναθεώρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων και ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους.
  • Υποστήκαμε δεκαπλάσια λιτότητα απ’ όση αξίζαμε για να πληρώνονται οι έμποροι όπλων, τους εξοπλισμούς για τους οποίους είχε δανειστεί η κυβέρνηση Σημίτη, και αυτό είναι ανήθικο. 
  • Δεν γίνεται η Γερμανία να δίνει συγχωροχάρτι σε Πορτογαλία – Ισπανία, όταν παραβιάζουν τους κανόνες για το έλλειμμα, και να μην το ζητάμε εμείς που μας το φούσκωσαν. Ερώτηση: αφορά αυτό το θέμα τον Κώστα Καραμανλή και την υστεροφημία του; Προφανώς και τον αφορά -θα το δούμε στον σωστό χρόνο-, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε ένα εθνικό θέμα σε εσωκομματικό, γιατί απλά δεν είναι.

Το μείζον είναι να καταλάβουμε τη σημασία του θέματος εν όψει της τελικής παραπομπής Γεωργίου στη Δικαιοσύνη και του ορισμού της σύνθεσης του δικαστηρίου διά κληρώσεως. Εκτός από το Βερολίνο, δικαστές υπάρχουν και στην Αθήνα, βλέπετε.

ΣΟΚ, τεράστιο πλεόνασμα έχει τελικά η χώρα, τα Μνημόνια καταργούνται άμεσα, πάμε να κυλιστούμε στα λιβάδια Από τον aNameToCome 25.8.2016 | 20:00 Tweet Send Mail SHARES 1380 ΣΧΟΛΙΑ 23 Τι έλλειμμα ρε παιδιά, εγώ το Fifa 2009 είχα χάσει μια φορά αλλά το ξαναβρήκα, το είχε δανειστεί ο Λιάπης Τι έλλειμμα ρε παιδιά, εγώ το Fifa 2009 είχα χάσει μια φορά αλλά το ξαναβρήκα, το είχε δανειστεί ο Λιάπης Aπό τον aNameToCome Όπως έχουμε ξαναπεί, Τσίπρας και Κώστας Καραμανλής είναι το ίδιο άτομο. Μπορεί να ανήκουν θεωρητικά σε εντελώς διαφορετικά κόμματα τα οποία δήθεν χωρίζει ιδεολογική άβυσσος αλλά αυτά είναι απλώς τρίχες. Οι δύο άνθρωποι αυτοί είναι ίδιοι, φτυστοί, τάλε -κουάλε ρε παιδί μου. Η σύγχρονη τεχνολογία επέφερε τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας και πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα όπως ας πούμε η περμανάντ ή τα παντελόνια με πιέτες, δεν υπάρχουν πια. Η ευκολία για πρόσβαση στην πληροφορία έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις αλλά και τους μύθους. Μια αλλαγή που επήλθε αλλά δεν έχει γίνει αντιληπτή, είναι αυτή του πολιτικού φάσματος: Αυτή η διάκριση αριστεράς- κέντρου – δεξιάς και των άκρων αυτών, απλώς δεν έχουν πλέον κανένα νόημα. Είναι πλέον αντιληπτό ότι οι άνθρωποι πηδούσαν το τείχος του Βερολίνου μόνο από την μία μεριά προς την άλλη και δεν το έκαναν από χόμπι αλλά επειδή ο σοσιαλιστικός παράδεισος δεν ήταν και τόσο παράδεισος τελικά. Ας το πάρουμε χαμπάρι αδέλφια, ο καπιταλισμός νίκησε και το έκανε επειδή είχε προβλέψει το ελεεινό της ανθρώπινης φύσης σε αντίθεση με το σοσιαλισμό που θα ήταν μια χαρά σύστημα για πλάσματα που πίνουν νέκταρ και τρώνε αμβροσία. Ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα σήμερα; Ποιες είναι οι πολιτικές ομάδες που συγκρούονται στην πραγματικότητα; Μα είναι προφανές: Είναι οι κρατιστές ενάντια στους υποστηρικτές του μικρού κράτους, τους «νεοφιλελέ» όπως είναι γνωστοί στους εχθρούς τους. Υπάρχουν βέβαια αποχρώσεις (μάλλον διαφωνίες για το πόσο μικρό πρέπει να είναι το κράτος) αλλά αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια και να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις, αυτό είναι πλέον το πολιτικό σκηνικό. Και αυτός είναι ο λόγος για την αρχική μας διαπίστωση: Τσίπρας και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, του λαϊκίστικου κρατισμού που θέλει να διορίσει όλους τους Έλληνες στο Δημόσιο το οποίο θα δανείζεται ασύστολα από τους εταίρους και μετά θα τους καταγγέλλει για το ότι ζητάνε τα δανεικά πίσω, τα οποία και φυσικά δεν πρέπει να επιστραφούν διότι όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί μάζευαν λεφτά για να μας δανείσουν. Και να μην θυμηθούμε τις Γερμανικές επανορθώσεις. Εκτός κι αν νομίζεις ότι το λιβάνισμα σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην πρωθυπουργό είναι τυχαίο, αν νομίζεις ότι η επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τυχαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά στοχοποιεί την σημερινή ηγεσία της ΝΔ ως «νεοφιλελεύθερη» σε αντίστιξη με την λαϊκή δεξιά του Καραμανλή που «είχε κοινωνικές ευαισθησίες», δηλαδή διόριζε ό,τι κινούταν. Το τελευταίο επεισόδιο της σύμπλευσης αυτής είναι και το πιο επικίνδυνο: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποδείξει ότι η είσοδος στο Μνημόνιο δεν είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή που διόγκωσε το έλλειμμα σε αστρονομικά ύψη, αλλά μιας συνομωσίας με ενορχηστρωτή τον ΓΑΠ και εκτελεστή τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος παραπέμπεται εκ νέου για κακούργημα επειδή μαγείρεψε τα στοιχεία του ελλείμματος και τα φούσκωσε ώστε να καταστεί η είσοδός μας στο Μνημόνιο αναπόφευκτη. Σύμφωνα με το αφήγημα, η Ελληνική οικονομία το 2009 φύσαγε και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα και ήμασταν έτοιμοι να δανείσουμε και τις ΗΠΑ οι οποίες εκείνη την εποχή τράβαγαν ζόρι. Τότε λοιπόν ο ΓΑΠ με εντολές των μασόνων σιωνιστών και μιας συμμορίας εξωγήινων, κατέστρωσαν το σατανικό τους σχέδιο με σκοπό να μπούμε σε διεθνή εποπτεία για να μπορεί ο Γιωργάκης να κάνει το κανό του ανενόχλητος. Δεν πάει να έχει ανεβεί στα κάγκελα η Κομισιόν και να βγάζει επίσημες ανακοινώσεις που τονίζει ότι τα στοιχεία είναι ακριβέστατα; Τι κι αν κινδυνεύουμε να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα αφού το πρόγραμμα μέσω του οποίου παίρνουμε οξυγόνο βασίζεται ακριβώς σε αυτά τα στοιχεία; Το σημαντικό είναι να βγάλουμε λάδι την κυβέρνηση Καραμανλή και μέσω αυτής να δοξάσουμε την οκνηρία, το βερμπαλισμό και το χαβαλέ. Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια