Εσπασε το απόστημα του Νεοφιλελευθερισμού!



blogger: Δεν έχω πληροφορίες - και ποιος είμαι εγώ άλλωστε για το ποιόν του Trump. Ξέρω όμως τα εξής που με κάνουν θεωρώ θετική εξέλιξη την εκλογή Trump:
Έχασε η Κλίντον. Έχασε το πρόσωπο που έδειξε να χαίρεται- να απολαμβάνει το θάνατο του Καντάφι. (Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε τον ρόλο της κλίκας Κλίντον στον βομβαρδισμό - διάλυση της Γιουγκοσλαβίας..)
Έχασε η μία η και μοναδική λύση! Έχασε ο μονόδρομος! Και έχασαν όλες μαζί  οι ετερόφωτες  λούγκρες που μονοπωλούν την "πρόοδο".
Έχασαν οι διακινητές της μιας και μοναδικής λύσης.
Έχασαν οι δημοσκόποι, αφού αποδείχθηκε ότι ο κόσμος τους έχεις πάρει χαμπάρι, ότι δεν αποτελούν παρά εξαρτήματα εξουσιαστικών ομάδων.
Έχασαν τα ΜΜΕ και οι δημοσιοκάφροι αφού δεν  κατάφεραν να χειραχωγήσουν και να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους ...αδαείς. (Άσχετο, αλλά δες κι' αυτό σχετικά με τις πληρωμένες γραφίδες...)
Έχασε η βιομηχανία των "ενσωματωμένων  δημοσιογράφων" που μολύνει τον ορθό λόγο με την δράση της.
Βέβαια στο βάθος διαφαίνεται ένας κίνδυνος. Ίσως οι εξουσιαστές και ολιγάρχες να σκεφτούν να καταργήσουν τις εκλογές! Γιατί "τι σόι εκλογές είναι αυτές που δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων το αποτέλεσμα;" Ή μπαίνοντας στο μυαλό των εξουσιαστών μπορούν να σκεφτούν: "Οι εκλογές μπορούν να είναι και επικίνδυνες για το λαό στο βαθμό που εμείς δεν επιβάλλουμε - δεν προβλέπουμε το αποτέλεσμα! Από πότε η πλέμπα μπορεί να μας χαλάει τους σχεδιασμούς μας...! Καταργούμε λοιπόν τας εκλογάς και οι λαοί θα κυβερνώνται με ..φιρμάνια"
Υ.Γ. 1
"Οι δημοσιοκάφροι μετά την εκλογή πρόβαλλαν την αναταραχή στις αγορές από την εκλογή του Trump. Το δόγμα που έχει κυριαρχήσει είναι: "Μη κάνετε τίποτα που θα δυσαρεστήσει τις αγορές!" Αναδεικνύοντας τις αγορές ως την υπέρτατη αρχή. Λες και οι αγορές είναι υπεράνω των λαών και  έξω από τις κοινωνίες. Αυτή είναι η πληγή που πρέπει να ανοιχτεί και να "απολυμανθεί".  Ως πότε οι λαοί θα αποδέχονται μαριονέτες των τραπεζιτών; 

Υ.Γ. 2
Φυσικά μακριά από μένα οι πανηγυρισμοί και  οι θλιβεροί αμερικανισμοί ή αντιαμερικανισμοί. Στέκομαι μόνο στο "ράγισμα του γυαλιού" στο σπάσιμο μιας κατευθυνόμενης κανονικότητας, που δημιουργεί μια ρωγμή - πρόσκαιρη- ελπίδας.
Y.Γ. 3 Eίχαν πολύ πλάκα εκεί στον ΣΚΑΪ. Δέκα η ώρα το πρωί, οι εκλογές έχουν κριθεί και ο Λυριντζής επιμένει να δίνει ελπίδες ...στην Χίλαρυ.... έλεος. Και τα σκυλιά - φύλακες καταλαβαίνουν πότε υπερασπίζονται ένα πτώμα και ..τα παρατάνε...

---------

 Zούμε σε μια μετάβαση και τα τέρατα θα είναι ο κανόνας!!!

""Το παλιό πεθαίνει, το νέο δεν έχει γεννηθεί ακόμα, είναι η εποχή των τεράτων"". 

Αντόνιο Γκράμσι…

Σχόλια