Παραγράφονται σε δύο μήνες οι λίστες Μπόγιαρνς και Λαγκάρντ.

Χιλιάδες υποθέσεις πλουσίων φυσικών προσώπων προερχόμενες από τις γνωστές πλέον λίστες «υπόπτων» για φοροδιαφυγή -οι οποίες εστάλησαν από το εξωτερικό ή έχουν σχηματιστεί από τις ελληνικές φορολογικές αρχές- καθώς και πολλές άλλες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα οδεύουν πλέον προς παραγραφή.
Το χρονικό περιθώριο που έχει το Δημόσιο να ολοκληρώσει τους ελέγχους στις υποθέσεις αυτές λήγει την 31η/12/2016 και δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία παραγραφής έστω και για μερικούς μήνες καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν απαγορεύσει ρητά στην ελληνική κυβέρνηση να δίνει προθεσμίες παραγραφής φορολογικών υποθέσεων.

Έτσι το Ελληνικό Δημόσιο κινδυνεύει να χάσει οριστικά το δικαίωμα να καταλογίσει φόρους και πρόστιμα κυρίως σε χιλιάδες οικονομικά ισχυρούς Έλληνες φορολογούμενους που έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης αποκρύπτοντας εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ.

Οι περισσότερες από τις παραγραφόμενες υποθέσεις προέρχονται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από τη λίστα των 65 CD με τα στοιχεία 1,3 εκατ. φορολογουμένων οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει καταθέσεις και αναλήψεις άνω των 300.000 ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την περίοδο 2002-2012.

Υπάρχουν επίσης υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Μπόργιανς στις οποίες οι έλεγχοι πρέπει να γίνουν κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες υποθέσεις κυρίως επιχειρήσεων που εκκρεμούν για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να έχουν προηγηθεί εισαγγελικές παραγγελίες.

Πηγή:  enikonomia.gr
blogger: Έγραφα την 28η -10-206, πριν λίγες μέρες.
Y.Γ.3. Η χώρα ήδη έχει παραδοθεί - προδοθεί με την συνέργεια των ντόπιων πολιτικών "κοτσαμπάσηδων", που νομίζουν ότι με τη συνεργασία τους εξασφάλισαν την ύπαρξή τους και τη βόλεψή τους...Ένα μόνο στοιχείο φτάνει για να καταλάβετε τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν με συνέπεια: Από την αρχή της κρίσης σε τακτά διαστήματα εμφανίζονται λίστες εμβασβατούχων Ελλήνων στην αλλοδαπή και στη συνέχεια ...σιωπή. Αν προσθέσετε την διαχείριση των υποθέσεων με τις πάμπολες εξωχώριες εταιρείες σχηματίζετε την εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που μόνο σκοπό έχει να αποκρύψει τα κλοπιμαία μιας ολιγαρχίας.(βλέπε μια παλιά αλλά περιεκτική εγγραφή:"Δημοκρατία χρέους" που μετατράπηκε σε "αποικία χρέους".
-----------
Υπό το βάρος λοιπόν των εξελίξεων το συμπέρασμα είναι προφανές: "Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μέχρι σήμερα είχαν μόνο ένα σκοπό, την συγκάληψη των διαδρομών του χρήματος, την κάλυψη των ληστών (λιστών)! Είναι το σημείο στο οποίο δεν έχουν γίνει "λάθη".  
---------------

....Ο τέταρτος πρόεδρος την Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αυτός που παραδοσιακά θεωρείται ο πατέρας του Συντάγματος των ΗΠΑ, ο Τζέιμς Μάντισον, είχε κάνει στα 1787 την ακόλουθη δήλωση:

Κύριος σκοπός της κυβέρνησης είναι η προστασία της μειοψηφίας των πλουσίων από την πλειοψηφία”.
Είναι μια μεγάλη αλήθεια. Που ισχύει και στην χώρα μας...
-------------------------------

Σχόλια