Έρχεται νέα κρίση στην Ευρωζώνη - Η Ιταλία είναι μια... τεράστια Ελλάδα

McWilliams:McWilliams (οικονομολόγος): Έρχεται νέα κρίση στην Ευρωζώνη - Η Ιταλία είναι μια... τεράστια Ελλάδα «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ακόμα μία ευρωκρίση το 2017», προειδοποίησε ο McWilliams


Αναπόφευκτη εμφανίζεται να είναι μια νέα κρίση στην Ευρωζώνη και μια… «επιδημία» στα κράτη-μέλη, κατά τον David McWilliams, οικονομολόγο, ο οποίος έχει εργαστεί στην κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας, αλλά και ως τραπεζίτης με τη UBS και την Banque Nationale de Paris.
«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ακόμα μία ευρωκρίση το 2017», προειδοποίησε ο McWilliams, ενώ προσέθεσε πως «την τελευταία φορά που σημειώθηκε κρίση στην Ευρωζώνη, στο επίκεντρο βρέθηκε η Ελλάδα, σήμερα, όμως, η Ιταλία είναι αυτή που βρίσκεται σε περιδίνηση».
Όπως τόνισε, «η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα.
  1. Η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη.
  2. Η Ιταλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μεταποιητική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Γερμανία.
  3. Η Ιταλία είναι ο πιο μεγάλος οφειλέτης στην Ευρώπη».
Στη συνέχεια ο McWilliams, επισήμανε πως η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας (Banca Monte dei Paschi di Siena) είναι ανεπανόρθωτα πτωχευμένη.
«Η Ιταλία δεν έχει κυβέρνηση και οι πιθανότεροι να κερδίσουν στις επόμενες εκλογές θέλουν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ και να το αντικαταστήσουν με εθνικό νόμισμα, τη λιρέτα», συμπλήρωσε ο οικονομολόγος.
«Αυτά είναι δεδομένα», υποστήριξε.
«Ο δικός μας υπουργός Οικονομικών [Ιρλανδίας] έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ευρωζώνη.
Πραγματικά δεν ξέρω σε ποιον πλανήτη ζει», τόνισε σκωπτικά ο McWilliams.
Κατέληξε, δε, τονίζοντας πως «δυστυχώς για την Ε.Ε., αν η περίπτωση της Ελλάδας ήταν δύσκολη, η περίπτωση της Ιταλία θα είναι - σε οικονομικούς όρους - μια τεράστια Ελλάδα…».

www.bankingnews.gr  -
Blogger: Δεν μας λέει κάτι νέο ο mr  David McWilliams, απλά επιβεβαιώνει αυτό συμβαίνει, αυτό που δεν το βλέπουν μόνο όσοι κερδίζουν από την κρίση...(και φυσικά τα ενσωματωμένα παπαγαλάκια που σιτίζονται αρκούντως για να "εμπεδώνουν την μία και μοναδική λύση" των ευρωκρατών...

Σχόλια