Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πρόβλημα της Γερμανίας

Από τις ηρωικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και τις δουλοπρεπείς δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις τζάμπα μαγκιές στη Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές, είναι προφανές πως έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.
Όλη η περίοδος από την χρεοκοπία της χώρας το 2010 μέχρι σήμερα είναι προεκλογική περίοδος.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου άντεξε δυο χρόνια και ένα μήνα -ακολούθησε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της ανατροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου και του διορισμού του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού-, ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά άντεξε δυο χρόνια και έξι μήνες.

Η κυβέρνηση Τσίπρα κλείνει τον Ιανουάριο του 2017 τα δυο χρόνια από την πρώτη της εκλογή· υπήρξαν ενδιάμεσα εκλογές τις οποίες κέρδισε.
Τούτων δοθέντων, στους επόμενους έξι μήνες θα γίνουν εκλογές.
Εκλογές θα γίνουν γιατί πρέπει να περάσουν νέα μέτρα και -μέχρι τώρα- κάθε κυβέρνηση περνάει μόνο ένα Μνημόνιο.
  • Θα είναι κάπως δύσκολο να περάσει και δεύτερο Μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός αν έχει αποφασίσει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του σε άλλη χώρα.
  • Η αγωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία δεν είναι τόσο το ποιος θα νικήσει στις εκλογές -η Ελλάδα είναι αποικία της Γερμανίας και κυβερνιέται από τον Σόιμπλε- αλλά το να πείσουν τους Έλληνες να πάνε στις κάλπες
  • Η αποχή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 πλησιάσε το 50% και προβλέπεται στις επόμενες εκλογές να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
  • Εκατομμύρια Έλληνες -που δεν έχουν σχέση με τα κόμματα και δεν ταΐζονται από αυτά- έχουν αντιληφθεί πως δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα και δεν θα πάνε στις κάλπες.
  • Η τεράστια αποχή είναι κάτι που ανησυχεί την Γερμανία, η οποία θέλει να φαίνονται όλα δημοκρατικά στην Ελλάδα.
Δεν είναι ακόμα έτοιμη η Γερμανία να στείλει Γερμανό κυβερνήτη στην Ελλάδα και να καταργήσει τις εκλογές στη χώρα μας.
Δεν χρειάζεται κιόλας, αφού οι Έλληνες πρωθυπουργοί εκτελούν μια χαρά τις διαταγές του Σόιμπλε, ενώ υπάρχουν ακόμα αρκετοί Έλληνες που έχουν την εντύπωση πως η Ελλάδα είναι δημοκρατία και πως η ψήφος τους έχει νόημα.
Την Γερμανία θα την συνέφερε να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας επειδή οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι ελάχιστες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβίζει την Γερμανία γιατί θα είναι σαν Γερμανός πρωθυπουργός και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ξυπνήσει τους Έλληνες και θα γίνει στην Ελλάδα ο κακός χαμός.
Το πρόβλημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πως είναι πιο Γερμανός από τον Σόιμπλε, ενώ βγάζει και γέλιο άμα τη εμφανίσει, οπότε μάλλον δεν θα αντέξει πάνω από ένα εξάμηνο στην κυβέρνηση και αυτό δεν συμφέρει την Γερμανία γιατί μπορεί να διακοπεί η απρόσκοπτη ροή των Μνημονίων και τα κέρδη για την Γερμανία.
Η Γερμανία είναι πολύ προβληματισμένη με το αν πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και με το ποιος την συμφέρει να είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα.
  • Πλησιάζουν και οι εκλογές στην Γερμανία, και οι Γερμανοί δεν ξέρουν αν πρέπει να αφήσουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό ή αν πρέπει να κάνουν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.
  • Άρα, οι εκλογές στην Ελλάδα, το ποιος θα είναι πρωθυπουργός -και το τι θα γίνει στην Ελλάδα- είναι απόφαση και πρόβλημα της Γερμανίας.
  • Περνάνε δύσκολα οι Γερμανοί αυτή την εποχή.
Ευτυχώς, εμείς δεν χρειάζεται να χαλάμε την ζαχαρένια μας για το τι θα γίνει στη χώρα μας.
Σκασίλα μας.
Πηγή

Σχόλια