Προσοχή στο κενό...και τον «κόφτη»..

Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων στο επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της είναι ραγδαίες και σημαντικές.
Ο Αλέξης Τσίπρας* με το διάγγελμα της Πέμπτης εγκαινίασε μια νέα περίοδο «διαπραγμάτευσης», η οποία θα πρέπει να αναλυθεί και να γίνει κατανοητή από τους πολίτες, καθώς το αποτέλεσμά της θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον της παρούσας κυβέρνησης, αλλά και το δικό τους. Η Συνέχεια εδώ
 *blogger: 
*Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και για τη χώρα, μετά την διαχείριση των διαπραγματεύσεων το 2015, τη διαχείριση του ΟΧΙ σε ΝΑΙ απαξιώθηκε τόσο που δεν έχει απομείνει η ελάχιστη αξιοπιστία. Όλα είναι παίγνια καιροσκοπικά, αφού αποδείχθηκε ότι απουσιάζει η στόφα του συνεπούς οραματιστή που οδηγεί τις εξελίξεις.(Μεταγεννέστερη εγγραφή: Τον έχουν ψυχογραφήσει και ξέρουν πως λειτουργεί, ποια τα όριά του: Είναι χρήσιμος γι' αυτούς, αφού τον ελέγχουν, αλλά άχρηστος και επικίνδυνος για μας, αφού όλες του οι κινήσεις, χωρίς προετοιμασία, χωρίς έρμα, καταλήγουν πάντα σε βάρος μας. Παράγει  απλά γεγονότα για την TV..) (Τον ..σώζει το γεγονός ότι έχει απέναντί του ένα ...πολιτικό ψοφήμι.


"Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα..."
Σουν Τζου


Mπορεί όμως τα πράγματα να είναι .... πιο απλά:
  • Game over!..( τρεχάτε ποδαράκια μου, να μη σας χ@σει ο κ@λος)

    Στ. Κούλογλου : Το Βερολίνο θέλει πτώση Τσίπρα και άνοδο Μητσοτάκη

    σας το έλεγα στον τίτλο. Ο "κόφτης" είναι το θέμα:

    «Κόφτης» διαρκείας σε μισθούς και συντάξεις - Τι ζητά η τρόικα

    ...o κόφτης είναι ..παλιά ιστορία! Πιο παλιά απ' όσο νομίζετε!

    (μεταγεννέστερη προσθήκη)

    Το καραγκιοζιλίκι των τζάμπα λεονταρισμών ο επικεφαλής της Αριστεράς που Γονάτισε το έχει επαναλάβει πολλές φορές.

    Εκτός από τα ψέματα, εκτός από τις κυβιστήσεις, η κενολογία
    Ωρες-ώρες ακούει κανείς αυτά που λέει ο Τσίπρας και μένει άφωνος.
    Ο κατάλογος είναι μακρύς – ας σταθούμε στο τελευταίο που είπε: «Οσοι κουνούν με ιταμό τρόπο το δάκτυλο στον ελληνικό λαό, πρώτα πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους». Δηλαδή, αν όντως τηρούν τις δεσμεύσεις τους οι δανειστές μπορούν να μας κουνούν με ιταμό τρόπο το δάκτυλο;
    Είναι να μένει κανείς όντως άφωνος!
    Εν πρώτοις, η μόνη δέσμευση των δανειστών είναι να μας κρατούν δέσμιους.
    Και το πράττουν άριστα! Τηρώντας μάλιστα όλες τις δεσμεύσεις τους – δηλαδή όλα όσα έχουμε συνυπογράψει μαζί τους. Οι Ευρωπαίοι πάνε by the book – ζητούν όλα όσα συμφωνήσαμε να τους δώσουμε.
    Αλλά δεν είναι μόνον αυτό! Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας υψώνει τους τόνους με λεονταρισμούς για ιταμά δάκτυλα, ο κ. Τσακαλώτος μασάει το πιπέρι που μας έχει βάλει στο στόμα ο Σόιμπλε.
    Στη γλώσσα του μπιστικού αυτό λέγεται «διαπραγμάτευση», στη γλώσσα του αφεντικού λέγεται: στην γκλίτσα μου ξύνεσαι, αγκαλίτσα θα σε πάρω.
    Ο Τσίπρας ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη (που ο ίδιος αναγνώρισε ως τέτοιον) και την πληρώνουν τα πρόβατα (που ο ίδιος στέλνει επί σφαγήν). Αυτό το καραγκιοζιλίκι των τζάμπα λεονταρισμών ο επικεφαλής της Αριστεράς που Γονάτισε το έχει επαναλάβει πολλές φορές.
    Τώρα φαίνεται ότι χορεύει πάλι τον κόρδακα, μόνον και μόνον για να φαίνεται ανοιχτό και το ενδεχόμενο των εκλογών. Εξαιρετικά απογοητευτική κατάσταση. Ηλεκτρίζονται τα πράγματα, ηλεκτρίζονται…
    Πηγή: Στάθης – Realnews

    ---------------

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2016/12/13.html 

    Τσίπρας: Η 13η σύνταξη θα πάει στους ασθενέστερους. Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα!

    Φωτογραφία του Harris Kodopoulos.
    Τσακαλώτος, ο αρχηγός των "αριστερών" 53: Σας παρακαλώ σημειώστε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και εγώ το έχουμε κάνει σαφές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ότι δεν πρόκειται για 13η σύνταξη, αλλά για άπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να είναι μόνιμη. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον δημοσιονομικό κόφτη στις συντάξεις...
    * Μήπως είμαστε μεγάλοι μαλάκες που τους ανεχόμαστε;

Σχόλια