Βρετανία: Η Βουλή των αντιπροσώπων στήριξε τα σχέδια της Μέι για το Brexit.


Οι Βρετανοί βουλευτές με 461 ψήφους έδειξαν τη στήριξή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017, κάτι που σημαίνει ότι η Βρετανία θα ξεκινήσει και επίσημα τη διαδικασία εξόδου της από την ΕΕ πριν από την ημερομηνία αυτή.

Αναλυτικότερα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, 461 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της ενεργοποίησης του εν λόγω άρθρου τον Μάρτιο του 2017, ενώ 89 διαφώνησαν.

Συγκεκριμένα, 51 βουλευτές από το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), 23 από το Εργατικό Κόμμα, πέντε από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, τρεις από το ουαλικό κόμμα Πλάιντ Κάμρυ και ένας συντηρητικός βουλευτής φέρεται να είναι μεταξύ εκείνων που ψήφισαν κατά. 
 
Η ψηφοφορία ήρθε μετά από πρόταση του Εργατικού Κόμματος, το οποίο δήλωσε ότι είναι «ευθύνη του Κοινοβουλίου να εξετάσει την πρόταση της Κυβέρνησης, σεβόμενο την απόφαση του βρετανικού λαού να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει δημοσιοποίηση του υλικού που θα μπορούσε εύλογα να βλάψει το Ηνωμένο Βασίλειο σε κάθε διαπραγμάτευση για την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50. 

Πηγή:  protothema.gr
Blogger: 
Ακόμα μια φορά η Άγγλοι σώζουν την παρτίδα. Βλέποντας τον κλοιό να στενεύει και την Ευρωσοβιετία να σαπίζει ενώ συνάμα κατατρώει τα αδύναμα μέλη της, αφήνει τα λασπόνερα των Βρυξελών και τολμάει να ανοιχθεί σε νέους προορισμούς. 
Αυτό μ' αρέσει στους Άγγλους. Δεν ετεροκαθορίζονται και δεν παριστάνουν κάτι που δεν είναι!
Υ.Γ. Το γεγονός ότι και πάλι τα συστημικά μέσα και οι ενσωματωμένοι δημοσιοκάφροι πιάνονται και πάλι αδιάβαστοι - μας είχαν ζαλίσει με την δυνατότητα ανατροπής του Brexit - δείχνει ότι είμαστε υπό το καθεστώς άκρως κατευθυνόμενης προπαγάνδας που επιβάλλει την πραγματικότητα που οικοδομούν οι πολίτες - ζόμπι.  

Σχόλια