Iταλία: Συντριπτική επικράτηση του «όχι» δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις αποτελέσματος

Συντριπτική επικράτηση του «όχι» δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, οι οποίες βασίζονται σε στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων.
  • Σύμφωνα με εκτίμηση του ινστιτούτου Piepoli και όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, το «όχι» εκτιμάται πως θα λάβει ποσοστό 57-61%, ενώ το «ναι» 39-43%.
  • Το ίδιο ινστιτούτο, με το κλείσιμο της κάλπης στις 23.00 ώρα Ιταλίας, προέβλεπε επικράτηση του «όχι» στη συνταγματική αναθεώρηση, με ποσοστό 54-58%, έναντι 42-46% του «ναι».
  • Επιπλέον, η πρώτη εκτίμηση της δημοσκοπικής εταιρείας Emg Acqua, επί δείγματος πραγματικών ψήφων, δίνει ποσοστό 59,2% στο «όχι» και 40,8% στο «ναι», όπως μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7.
Παραίτηση Ρέντσι ζητούν Forza Italia - Λέγκα του Βορρά
Την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και την άμεση προκήρυξη εκλογών ζητεί η Λέγκα του Βορρά.
«Είναι μια μεγάλη λαϊκή νίκη. Ο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, σχολιάζοντας τα exit poll σχετικά με το ιταλικό δημοψήφισμα.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia στη ιταλική Βουλή, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σημαίνει ότι ο Ματέο Ρέντσι οφείλει να παραιτηθεί.
Πηγή

Σχόλια