Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Sentix: Πιθανότερη η έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, από ό,τι το Grexit

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα χάνει την… πρωτιά για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2012
Η έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη θεωρείται πλέον πιθανότερο ενδεχόμενο από την έξοδο της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού Ινστιστούτου Sentix, για τον μήνα Οκτώβριο. Ειδικότερα, οι πιθανότητες αποχώρησης της Ιταλίας τους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκαν στο 9,9%, ενώ οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας διαμορφώθηκαν στο 8,5%.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα χάνει την… πρωτιά για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2012, οπότε και ξεκίνησε η συλλογή των σχετικών δεδομένων.
Τότε, βέβαια, η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είχε εκτιναχτεί στο 70%! πηγή
blogger: ...αυτό μάλλον βλέπουν οι ευρω -πέη γραφεικράτες και δεν θέλουν να έχουν δυο κρίσεις ταυτόχρονα, γι' αυτό....
 Φοβούνται εκεί στην ΕΕ ότιη διάλυση είναι αναπόφευκτη  αφού τα μυνήματα είναι πολλά: 
  1. Eclectica Asset Management: Φοβόμαστε ότι έρχεται καταιγίδα - Το Brexit είναι η αρχή του τέλους  
  2. Bloomberg: Οι βρετανικές τράπεζες μπορούν να κερδίσουν 14,6 δισ. δολ. ετησίως αφήνοντας την ΕΕ  
Επειδή στο πρώτο προτεινόμενο άρθρο θα διαβάσετε περί: "του χρυσού κανόνα" καλό είναι να διαβάσετε εδώ:


Σαρκοβόρα και κοκκορομαχίες

Από τις 7 μέχρι τις 17 του περασμένου Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που έχει κάνει ποτέ η δύση. Η άσκηση είχε το κωδικό όνομα "Ανακόντα 16" και σ' αυτή συμμετείχαν 31.000 στρατιώτες από 24 χώρες είτε μέλη του ΝΑΤΟ είτε φιλικές προς αυτό. Θεωρητικά, η άσκηση είχε ως σκοπό να δοκιμαστεί η συνεργασία των στρατευμάτων ΗΠΑ και Ευρώπης κατά στρατιωτικών και χημικών απειλών αλλά και απειλών στον κυβερνοχώρο. Ήταν όμως μόνον αυτός ο σκοπός της; Και πόσο κοντά στην αλήθεια είναι ο παρακάτω τίτλος της γερμανικής Bild σε δημοσίευμά της σχετικό με την άσκηση;

Άσκηση "Ανακόντα 16" - Εδώ το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο κατά του Πούτιν  (Bild, 7/6/2016)

Ευρώ: Η παραγωγική καταστροφή της Ανατολικής Γερμανίας εφαρμοσμένη στην Νότια Ευρώπη προς όφελος της νέας, ελέω θεού, ηγεμονίας – της Γερμανίας του 4ου Ράιχ

Γράφει Ο Γιώργος του Κλικ
Όταν το 1990 ενώθηκαν οι δυο Γερμανίες, η πρώην δυτική Γερμανία εφάρμοσε την ισοτιμία του μάρκου στον πληθυσμό της πρώην ανατολικής Γερμανίας, ενώ παράλληλα μηδένισε το ανθηρότατο παραγωγικό του δυναμικό το οποίο τότε βασιζόταν κυρίως στις εξαγωγές προς την ΕΣΣΔ.
Το αποτέλεσμα αυτής της “αδελφικής και γενναιόδωρης” πράξης ήταν αφ' ενός να εξανεμιστούν οι αποταμιεύσεις των “αδελφών” ανατολικών και αφ' ετέρου να σπάσει ρεκόρ ο αριθμός των άνεργων ανάμεσα τους.
Θυμίζει τίποτα;

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 – Τι πληρώσαμε και σε ποιους!


https://seisaxthia.files.wordpress.com/2012/08/53290.jpg?w=300Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα – απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!
– Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;
– Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;

Ο Γιώργος Κασσιμάτης στην Γιάννα Παπαδάκου 01/11/16

Ο Μιχάλης Ιγνατίου ...