Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Μετά τις αμερικανικές εκλογές: Πιθανότατα ένας πιο επικίνδυνος κόσμος

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Τα επίπεδα ανορθολογισμού, σύγχυσης και «αρνητικής ενέργειας» που μας έρχονται από την ισχυρότερη χώρα του κόσμου τίποτα το καλό δεν προοιωνίζονται. ‘Έχουν να εμφανισθούν σε τόσο σημαντική χώρα ίσως από την εποχή της κρίσης στη Γερμανία της Βαϊμάρης, αλλά και τότε δεν προέρχονταν από το κέντρο του παγκό-σμιου συστήματος! Οι Αμερικανοί το νοιώθουν, γι’ αυτό και κατά 80% δεν εμπιστεύονται κανέναν από τους δύο υποψηφίους Προέδρους.
  • Γράφοντας αυτό το άρθρο, προσπάθησα να λύσω μερικές από τις απορίες μου επικοινωνώντας με καλούς φίλους στις ΗΠΑ, που έχουν βαθιά γνώση της αμερικανικής και διεθνούς κατάστασης. ‘Ενας από αυτούς, διεθνώς γνωστός ριζοσπάστης Καθηγητής Οικονομικών απάντησε στο μέιλ μου ως εξής. «ΕΣΥ έχεις σύγχυση; Γελάω. Κανένας εδώ δεν έχει το κλειδί της κατάστασης. Ο Τραμπ είναι τόσο νάρκισσος που εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί. Ενστικτωδώς, θέλει να αποτραβηχτεί από τον πόλεμο. Μια τυφλή επιλογή είναι καλύτερη από τη Χίλαρυ που πάει οριστικά στον πόλεμο. Αλλά ποιος ξέρει;»

Συνέντευξη - βόμβα Βαρουφάκη: Το 3ο μνημόνιο σχεδιάστηκε για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ!

Με μια συνέντευξη - βόμβα στο liberal. gr ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αφήνει σοβαρότατες αιχμές κατά του πρωθυπουργού και των πρώην συντρόφων του.
  • Τονίζει ότι το 3ο Μνημόνιο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε η Ελλάδα να βγει από το μνημόνιο αφού πρώτα λεηλατηθεί η περιουσία της ενώ τονίζει ότι η σχέση του με τον κ. Τσίπρα είναι ανύπαρκτη γιατί δεν θα είχε τι να πει μαζί του.
  • 'Όσο για τα τρωτά σημεία του 3ου Μνημονίου, από που να αρχίσει κανείς; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να αποτύχει με στόχο να οδηγήσει την χώρα, όπως ονειρεύεται ο κ. Σόιμπλε, εκτός ευρώ, αφού έχει εκχωρηθεί ότι περιουσιακό στοιχείο απέμεινε.
Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή σε 'παραμετρικά' μέτρα που σκοτώνουν τον ιδιωτικό τομέα, σε πρωτογενή πλεονάσματα που κανείς οικονομολόγος πουθενά στον κόσμο δεν θα προέκρινε ή, τέλος, σε παραβιάσεις της λαϊκής κυριαρχίας μέσω της κατάργησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου επί της φορολογικής διοίκησης, των τραπεζών και της δημόσιας περιουσίας'. Αναφέρει
Τέλος υπερασπίζεται το έργο του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Δημ. Κιτσίκης : Η ουσία των εκλογών στις ΗΠΑ

Η ουσία του αποτελέσματος στις ΗΠΑ για τον πανεπιστημιακό και γεωπολιτικό αναλυτή Δημήτρη Κιτσίκη  που από την Οττάβα του Καναδά, μίλησε σήμερα στον 9.84, είναι αν η οικονομία της πραγματικής παραγωγής και των εργολάβων θα κερδίσει την οικονομία των τραπεζιτών και του βαθέως συστήματος των ΗΠΑ. Όπως είπε νίκη της Χίλαρι σημαίνει πόλεμος με τη Ρωσία ακόμη και με πυρηνικά , αντίθετα επικράτηση του Τράμπ πόλεμος με τη Κίνα με σύμμαχο την Ρωσία.
Κατά τον ίδιο η κοινωνία στις ΗΠΑ είναι πλέον βαθιά διχασμένη και η κάλπη απλά θα ενδυναμώσει τον εκφασισμό πολιτικά των δυτικών χωρών αν νικήσει ο Τράμπ  κόντρα στη δικτατορία των οικονομικών ολιγαρχιών που εκπροσωπεί η Κλίντον.

πηγή

Η Ελλάδα στο κενό: Η θετική στάση του ΔΝΤ για το χρέος και η αναλγησία των Ευρωπαίων

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 
Την περασμένη Πέμπτη, στην έδρα του ΔΝΤ, παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Μεγάλες «κεφαλές» του οικονομικού κόσμου εμφανίστηκαν για να πουν την άποψή τους, αλλά αυτός που προκάλεσε εντύπωση, και «πάγωσε» τους παριστάμενους αξιωματούχους του Ταμείου, ήταν ένας πρώην συνάδελφος τους. 

Eν μεγάλη Ελληνική Αποικία.

Ανασχηματισμός ήταν και πέρασε...

Λυπάμαι αλλά σήμερα οι θεοί τού διαδικτύου ξέσπασαν την οργή τους σε τούτο το ιστολόγιο. Φαίνεται πως κάποιον απ' αυτούς εξόργισαν τα όσα έγραφα για τον προχτεσινό ανασχηματισμό και αποφάσισε να πετάξει στα σκουπίδια δουλειά μερικών ωρών. Παρ' ότι δεν έκανα την παραμικρή αναφορά στον Φίλη ή στην εκκλησία, ο Blogger απλώς εξαφάνισε το κείμενο αντί να το δημοσιεύσει (ή, έστω, να το αποθηκεύσει). Κι έτσι, μου έμειναν οι έρευνες για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Κώστα Γαβρόγλου, παρέα με τον ενθουσιασμό μου για την επιλογή τής Έφης Αχτσιόγλου που με παρέσυρε να αλλάξω το όνομά της σε... Αξιόγλου.
Μέγαρο Μουσικής, 9/11/2013: Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Levy Δημ. Παπαδημητρίου δίπλα στον Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο με την υποστήριξη του ιδρύματος Φορντ και της Αυγής
Για να μη πάνε όλα χαμένα, ας παραθέσω τουλάχιστον δυο αποσπάσματα από εφημερίδες, τα οποία πιστοποιούν ότι ο κ. Τσίπρας κόβει σιγά-σιγά και τους τελευταίους δεσμούς που -υποτίθεται πως- είχε με την αριστερά.