Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Τζον Πέρκινς: Οικονομικοί δολοφόνοι χτύπησαν τη χώρα σας!

Επέβαλε σκληρά οικονομικά μέτρα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Απαίτησε τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων και του ορυκτού πλούτου αυτών των χωρών. Βύθισε δεκάδες χώρες στο χρέος και στην εξαθλίωση. Ήταν οικονομικός δολοφόνος. Ο Τζον Πέρκινς γύρισε την πλάτη του σε αυτόν τον κόσμο, αποκαλύπτοντας μέσω του βιβλίου του «Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» ακριβώς πώς οι μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί και οι πολυεθνικές εταιρίες στοχοποιούν και δολοφονούν τις οικονομίες πολλών χωρών.
Ο Πέρκινς μίλησε για την Ελλάδα και για το πώς έπεσε θύμα των οικονομικών δολοφόνων στο περιοδικό Hot Doc και το Μιχάλη Νευραδάκη.

Ακόμη και ο Τραμπ είναι οπαδός του Κέυνς

Του 
Από μακροοικονομικής πλευράς, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές σηματοδοτεί πρωτίστως το τέλος της αμφισβήτησης των κεϋνσιανών ιδεών: μετά από μισό αιώνα, οι πολέμιοι της κεϋνσιανής σχολής ηττήθηκαν.
Ας ξεκινήσουμε από τη θεωρία. Την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης, ο Τζων Μέυναρντ Κέυνς υποστήριξε ότι οι κρατικές δαπάνες μπορούν να ενισχύσουν την οικονομία, αυξάνοντας τη συνολική ζήτηση. Σε περιόδους ύφεσης, υπάρχουν αχρησιμοποίητοι πόροι: τα γραφεία μένουν άδεια, τα εργοστάσια είναι αδρανή και οι άνεργοι μένουν στο σπίτι. Αυτό προφανώς συνεπάγεται ότι η οικονομία δεν παράγει στο βαθμό που θα μπορούσε. Εάν κάποιος μπορούσε να φέρει πίσω τους εργαζόμενους στα άδεια γραφεία, το παραγόμενο προϊόν θα αυξανόταν.

Adiós comandante...

Fidel Alejandro Castro Ruz
(13/8/1926 - 25/11/2016) 

Συνεπής επαναστάτης. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του σε πολλά. Σ' ένα πράγμα οφείλουμε να "βγάλουμε το καπέλο" (προς τιμή του):   Έζησε με συνέπεια. Συνέπεια: μια κακοποιημένη  λέξη -  έννοια που όλο και θα είναι το ζητούμενο.
(Eδώ σχετικά με την συνέπεια στο ...ψεύδος)
 ---------------

Πατρίδα ή Θάνατος!

«Η αγάπη, μάνα, για την πατρίδα
δεν είναι η γελοία αγάπη για τη γη
ούτε για το χορτάρι που πατάνε τα πόδια μαςείναι το άσβεστο μίσος γι’ αυτόν που την καταπιέζει
είναι η αιώνια έχθρα γι’ αυτόν που της επιτίθεται…»
Jose Marti

Comandante

ΟΗΕ – UNESCO τoν αναγνώρισαν ως σύμβολο αλληλεγγύης. Εσύ βλάκα;

Η ιστορική ομιλία του Κάστρο στον ΟΗΕ το 1979 – video με ελληνικούς υπότιτλους

Aleida Guevara: "Η Κούβα δικτατορία; Ποια δικτατορία εκπαιδεύει τον λαό της να είναι αλληλέγγυος προς άλλους λαούς;"

Τα όρια της νομισματικής πολιτικής και η ανάγκη επιστροφής της δημοσιονομικής πολιτικής.

1. Είναι πια παραδεκτό ότι η «συναίνεση» για την εφαρμογή της λιτότητας στην ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν υπάρχει πλέον
Όλοι σχεδόν συμφωνούν ότι η εφαρμογή της ήταν απολύτως λανθασμένη και οδήγησε σε δυσμενή αποτελέσματα. (blogger: μένει να το "καταλάβουν" και οι Γερμανοί, βοηθούντος και των αποτελεσμάτων του Ιταλικού δημοψηφισματος. Που το καταλαβαίνουν, αλλά ως τυπικοί απατεώνες μικρόμυαλοι, χωρίς το χάρισμα της ηγεσίας όπως απέδειξαν στην ιστορική τους διαδρομή, άφησαν την κρίση να εξελιχθεί, αφού κερδίζουν απ'αυτήν. Ώρα να πληρώσουν...)
Σήμερα σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι η κύρια σύγχρονη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη είναι η έλλειψη  της συνανθροιστικής ζήτησης.  Η έλλειψη αυτή είναι περισσότερο σημαντική από τις διαπιστούμενες πολλαπλές εσωτερικές ανισορροπίες μεταξύ των χωρών  της ευρωζώνης.

Aνάλυση της εκλογής Τραμπ και διεθνείς εξελίξεις


ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΝΟΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, 26/11/2016  

από το Vmedia.gr 

Μια εισήγηση πραγματικά διαφωτιστική που αξίζει να την ακούσετε μέχρι τέλους.Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της έννοιας της παγκοσμιότητας και της παγκοσμιοποίησης και η θέση του Ελληνικού πνεύματος.


Μην φοβάστε... Δεν θα γίνουμε Κούβα...

Jo Di

Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα στα μνημόνια μέχρι να φτάσει η ανεργία 50% και το χρέος στο 300% του ΑΕΠ! Πηγή
Βέβαια: Στα δικά μας:

...πουτανάκια που, με βυζάκια και μπουτάκια έξω στο φεΪσμπουκικό προφίλ τους, ζητιανεύουνε τον πούτσο, να κατακρίνουν τις Κουβανέζες

Nikos Roussis

Είδα, σήμερα, καί κάτι παχύσαρκους και παραιτημένους κωλόγερους, που είχανε βάλλει μέσον για να βγουνε Ι4 στο στρατό και που είναι ζήτημα αν, στη μίζερη ζωή τους, έχουνε ...εισπνεύσει καπνογόνο, να κριτικάρουν τον Κάστρο και να τον λένε δικτάτορα, ενώ δεν αποκλείεται στην Χούντα να ήταν και συνεργάτες της δικτατορίας.
Κι' είδα και κάτι πουτανάκια που, με βυζάκια και μπουτάκια έξω στο φεΪσμπουκικό προφίλ τους, ζητιανεύουνε τον πούτσο, να κατακρίνουν τις Κουβανέζες που εκδίδονταν, λένε, για πέντε δολλάρια επί Κάστρο.
Είπαμε ρε ότι, το... φέΪσμπουκ δεν είναι μέσον κοινωνικής δικτύωσης αλλά μέσον κοινωνικής (εκ του ασφαλούς εκφραζόμενης) αγανάκτησης.
Εσεις, όμως, οι της ελληνικής γλώσσας εκφραζόμενοι, το έχετε καταντήσει μέσον ομαδικής εκσπερμάτωσης, καθόσον η μαλακία σας σπάει καρύδια.
Αντε γαμημένη φάρα νυχτιάτικα.... Πηγή

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ S03E02: Σεξ και βία


Ο Κωνσταντίνος Πουλής επιστρέφει με ένα πολύ «ερωτικό» επεισόδιο το οποίο καταλήγει σε βία, δηλαδή η τέλεια συνταγή του clickbaiting #giaourti