Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Forbes: Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει βγει από το ευρώ το 2010 - Η ελληνική κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει ακόμα

Ο αρθρογράφος του Forbes υποστηρίζει ουσιαστικά ότι με αυτό τον τρόπο η ελληνική κρίση δεν θα ξεπεραστεί
Στη νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της -μετά τον «πάγο» του ESM στα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους- αναφέρεται το Forbes στην ηλεκτρονική του έκδοση.
Ο αρθρογράφος αφού παρουσιάζει όλο το χρονικό (ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τη διανομή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο Schaeuble ζητάει ενημέρωση από τους Θεσμούς, ο ESM παγώνει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup) υποστηρίζει ότι όλα αυτά δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί.
 • «Απλούστατα, δεν υπάρχει νόημα ένα ολόκληρη έθνος να βυθίζεται στην εξαθλίωση για δεκαετίες.
 • Αυτό δεν οικονομική διαχείριση» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Forbes, σίγουρα η Ελλάδα έχει δανειστεί πάρα πολλά χρήματα τα οποία δεν μπορούσε να αποπληρώσει.
«Οι πιστωτές χάνουν τα χρήματά τους μόνο και μόνο επειδή τα χρέη που δεν έχουν πληρωθεί, δεν θα πληρωθούν» αναφέρεται.
Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο η οικονομία να επανέλθει και αυτό μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους.
Πρώτον, πρέπει να τακτοποιηθούν οι κρατικές δαπάνες.
Έτσι, την ίδια στιγμή προχωρεί η μαζική νομισματική τόνωση με την υποτίμηση του νομίσματος.
 • «Και το ΔΝΤ και οι άλλοι επίσημοι πιστωτές συμμετέχουν με μετρητά έτσι ώστε όλοι να επιβιώσουν.
 • Αυτό είναι ακριβώς το βασικό πακέτο του ΔΝΤ σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι ό,τι θα έπρεπε να συμβεί στην Ελλάδα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Forbes.
Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν συνέβη, λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η Ελλάδα είναι στο ευρώ και έτσι δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα της.
Κι αυτό πραγματικά δεν είναι καλή ιδέα (…).
Η Ελλάδα έχει αφεθεί χωρίς άλλη επιλογή εκτός από αυτή την επώδυνη εσωτερική υποτίμηση που προκαλεί 25% ανεργία και 50% ανεργία στους νέους».
Ωστόσο, αυτό δεν είναι ο πραγματικός στόχος της οικονομικής διαχείρισης.
«Εάν η Ελλάδα είχε αποχωρήσει από το ευρώ, δεν εξυπηρετούσε το χρέος της, το 2010, τότε όλη η υπόθεση θα είχε λήξει τώρα» επισημαίνει ο αρθρογράφος και φέρνει ως παράδειγμα την περίπτωση της Ισλανδίας.
«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα.
Η ελληνική τραγωδία είναι απλά ότι ο καθένας αρνείται να κάνει ό, τι ξέρουμε πρέπει να γίνει»
καταλήγει το ίδιο άρθρο.

www.bankingnews.gr  πηγή
-------------------
 • Είναι το ευρώ το κατάλληλο νόμισμα για την Ελλάδα;

  ...Η δραχμή έχει τα δικά της μειονεκτήματα και ασφαλώς τίποτα δεν είναι τέλειο, ούτε θα λυθούν όλα τα προβλήματα της χώρας με το νόμισμα, όμως επί δραχμής οι επιχειρήσεις είχαν ρευστότητα, οι μισθοί αυξάνονταν και όταν υπήρχε κρίση προσαρμόζονταν μέσω της νομισματικής ισοτιμίας.

  Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή δεν στάθηκαν έντιμες απέναντι στον Ελληνικό λαό. Ποτέ δεν ρώτησαν τον κόσμο τι νόμισμα επιθυμεί. Με SWAPS, επί εποχής Σημίτη, η Ελλάδα σύρθηκε στο ευρώ, ένα ακριβό νόμισμα, κοροϊδεύοντας (blogger: να που σιγά - σιγά κάποιοι μιλάνε ανοικτά για το ρόλο του Σημιτάκου που επιμένει να το παίζει αδιάφορος σωτήρας..) τους Ελληνες, και τους ξένους, παρουσιάζοντας μεγέθη που δεν υπήρχαν. Το θέμα δεν είναι όμως γιατί ο κύριος Σημίτης μας ήθελε στο ευρώ, αυτό θα το κρίνει η ιστορία (**blogger). Όλοι έχουν δικαίωμα αυτοκριτικής και κανένας δεν είναι τέλειος. Το ζήτημα είναι το σήμερα. Οι Ελληνες πολίτες πρέπει να αποφασίσουν για το ποιο νόμισμα θέλουν. Δεν είναι ντροπή αν κάναμε λάθος στο νόμισμα, να το διορθώσουμε. Ντροπή είναι η όποια Ελληνική κυβέρνηση να επιμένει σε κάτι για λόγους εμμονής.
  **blogger: 
  Αγαπητέ κ. Βέργο - ο συντάκτης του παραπάνω κειμένου - σας βρίσκω πολύ large! "Οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος", σ' αυτό δεν υπάρχει κανείς να διαφωνεί. Τι άλλο πρέπει να συμβεί, εκτός από την προφανή διάλυση της χώρας που επισυμβαίνει- για να ομολογήσετε και να αναδείξετε τον βρώμικο ρόλο του Σημίτη στην υπόθεση ευρώ-Ελλάδα; Γιατί δεν τολμάτε να γράψετε ότι το projekt: "ευρώ" ήταν μια εργολαβία των "εκσυχρονιστών" που ως πέμπτη φάλαγγα δοσιλόγων υπήγαγαν τη χώρα σε ξένα συμφέροντα; (Μη μου πείτε ότι δεν ήξεραν που οδηγούσε το πράγμα...)
   ...και για όσους ακόμα νομίζουν ότι δεν είμαστε αποικία και μάλιστα υπό εκκαθάριση ας ρίξουν μια ματιά παρακάτω: 

Σουνίτης ακτιβιστής ζητεί Σιίτην ακτιβιστή, κι ό,τι ήθελεν προκύψει

ΣΤΑΘΗΣ
Η γελοιότης, η αθλιότης και η διαρκής έκπτωση της δημοσιογραφίας. Την οποία με καθημερινή συνέπεια επιτυγχάνουν οι φορείς της ομογενοποιημένης σκέψης - ήτοι οι «εκσυγχρονιστές», οι νεοφιλελεύθεροι, οι οπαδίτες των προπαγανδιστικών στερεοτύπων, τα παπαγαλάκια (είτε εξ ιδιοτέλειας, είτε εξ αμορφωσίας, είτε εκ βλακείας, είτε εκ κακότητας), οι πολιτικώς ορθοί και οι εθνοαποδομιστές - μια ολόκληρη «χρυσή ορδή». Ηταν να μη νικήσουν
στο Χαλέπι οι δυνάμεις του Ασαντ  με την επικουρία των (δαιμονόμορφων τουλάχιστον) Ρώσων, κι αμέσως τα καθάρματα του ISIS έγιναν «μαχητές», «πολιορκημένοι ακτιβιστές»(!!), «άμαχοι» και «πολίτες». Εναντίον των οποίων οι «καθεστωτικοί» διαπράττουν φόνους και άλλες αγριότητες, ενώ έως τώρα το ISIS διεξήγαγε τον πόλεμο πετώντας τουλίπες, ορχιδέες και μάντολες.

Πραξικόπημα στη Λευκωσία

Επιχείρηση “Κατάλυση τώρα, χωρίς δημοψήφισμα”. Θα συμπράξει η Αθήνα;...Αυτά που γίνονται στην Κύπρο είναι η γεωπολιτική “παραλλαγή του δόγματος του σοκ”.

Η κυπριακή αντιπολίτευση κρατάει πιθανώς στα χέρια της, αλλά δεν θα την κρατάει για πολύ, όχι μόνο την μοίρα της Κύπρου, αλλά και του ελληνισμού στο σύνολό του. Αν δεν κινηθεί τώρα, θα παρακολουθεί αύριο και μαζί της όλοι μας την καταστροφή.
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Γιατί τόσος «θρήνος» για το Χαλέπι από τα δυτικά ΜΜ«Ε»;;;

…γιατί αυτούς τους κλαυθμούς και τους οδυρμούς τους θεωρούν απολύτως «φυσιολογικούς» και «ειλικρινείς» ακόμη και τμήματα της ελληνικής Αριστεράς Υπάρχει άραγε κάποια σκοπιμότητα στο να υιοθετούν τμήματα της ελληνικής Αριστεράς το αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό αφήγημα για τον πόλεμο στη Συρία;;; Ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, η τήρηση «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα αυτού του πολέμου;;;
… ότι σε κάθε παρόμοια διένεξη πρέπει κανείς να επιλέγει συνειδητά πλευρά… Όχι απαραιτήτως επειδή συμφωνεί στα πάντα (ούτε καν στα περισσότερα, μερικές φορές) με την πλευρά που επιλέγει, αλλά επειδή η απέναντι πλευρά αντιπροσωπεύει κάτι πολύ χειρότερο και σε καμία περίπτωση «διαχειρίσιμο» με πολιτικά μέσα από τη δική μας πλευρά…Ό,τι ισχύει απέναντι στους φασίστες, ισχύει και απέναντι στους ισλαμοφασίστες… Οι «ίσες αποστάσεις» σε αυτές τις περιπτώσεις ευνοούν τους χειρότερους… Και οι χειρότεροι είναι πάντα οι φασίστες, ισλαμιστές ή μη


Barclays: Έρχεται νέο επικίνδυνο δημοψήφισμα για την Ιταλία;

Σε note της Barclays αναφέρεται ότι οι Ιταλοί μπορεί να οδηγηθούν στις κάλπες νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν
Οι Ιταλοί πολίτες μπορεί να οδηγηθούν στις κάλπες νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν κι όχι για να εκλέξουν νέα κυβέρνηση.
Το ιταλικό συνταγματικό δικαστήριο δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αξιολογήσει το αίτημα της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας για δημοψήφισμα σχετικά με τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας.
Η απόφαση του θα ανακοινωθούν στις 11 Ιανουαρίου, αλλά οι προσδοκίες είναι ότι υπάρχουν αρκετές υπογραφές για να διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα στη χώρα.
 • Ωστόσο, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ακόμα ένα δημοψήφισμα στην Ιταλία έχει πυροδοτήσει τις ανησυχίες σχετικά με την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας.
«Η πιθανή απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που έχει εγκριθεί από την πρώην κυβέρνηση Renzi είναι αρνητική είδηση, καθώς βάζει σε κίνδυνο έναν από τους σημαντικότερους νόμους που έχει εγκριθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών» αναφέρεται σε note της Barclays.
πηγή www.bankingnews.gr

Προσοχή στο κενό...και τον «κόφτη»..

Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων στο επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της είναι ραγδαίες και σημαντικές.
Ο Αλέξης Τσίπρας* με το διάγγελμα της Πέμπτης εγκαινίασε μια νέα περίοδο «διαπραγμάτευσης», η οποία θα πρέπει να αναλυθεί και να γίνει κατανοητή από τους πολίτες, καθώς το αποτέλεσμά της θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον της παρούσας κυβέρνησης, αλλά και το δικό τους. Η Συνέχεια εδώ
 *blogger: 
*Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και για τη χώρα, μετά την διαχείριση των διαπραγματεύσεων το 2015, τη διαχείριση του ΟΧΙ σε ΝΑΙ απαξιώθηκε τόσο που δεν έχει απομείνει η ελάχιστη αξιοπιστία. Όλα είναι παίγνια καιροσκοπικά, αφού αποδείχθηκε ότι απουσιάζει η στόφα του συνεπούς οραματιστή που οδηγεί τις εξελίξεις.(Μεταγεννέστερη εγγραφή: Τον έχουν ψυχογραφήσει και ξέρουν πως λειτουργεί, ποια τα όριά του: Είναι χρήσιμος γι' αυτούς, αφού τον ελέγχουν, αλλά άχρηστος και επικίνδυνος για μας, αφού όλες του οι κινήσεις, χωρίς προετοιμασία, χωρίς έρμα, καταλήγουν πάντα σε βάρος μας. Παράγει  απλά γεγονότα για την TV..) (Τον ..σώζει το γεγονός ότι έχει απέναντί του ένα ...πολιτικό ψοφήμι.


"Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα..."
Σουν Τζου


Mπορεί όμως τα πράγματα να είναι .... πιο απλά:
 • Game over!..( τρεχάτε ποδαράκια μου, να μη σας χ@σει ο κ@λος)

  Στ. Κούλογλου : Το Βερολίνο θέλει πτώση Τσίπρα και άνοδο Μητσοτάκη

  σας το έλεγα στον τίτλο. Ο "κόφτης" είναι το θέμα:

  «Κόφτης» διαρκείας σε μισθούς και συντάξεις - Τι ζητά η τρόικα

  ...o κόφτης είναι ..παλιά ιστορία! Πιο παλιά απ' όσο νομίζετε!

  (μεταγεννέστερη προσθήκη)

  Το καραγκιοζιλίκι των τζάμπα λεονταρισμών ο επικεφαλής της Αριστεράς που Γονάτισε το έχει επαναλάβει πολλές φορές.

  Εκτός από τα ψέματα, εκτός από τις κυβιστήσεις, η κενολογία
  Ωρες-ώρες ακούει κανείς αυτά που λέει ο Τσίπρας και μένει άφωνος.
  Ο κατάλογος είναι μακρύς – ας σταθούμε στο τελευταίο που είπε: «Οσοι κουνούν με ιταμό τρόπο το δάκτυλο στον ελληνικό λαό, πρώτα πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους». Δηλαδή, αν όντως τηρούν τις δεσμεύσεις τους οι δανειστές μπορούν να μας κουνούν με ιταμό τρόπο το δάκτυλο;
  Είναι να μένει κανείς όντως άφωνος!
  Εν πρώτοις, η μόνη δέσμευση των δανειστών είναι να μας κρατούν δέσμιους.
  Και το πράττουν άριστα! Τηρώντας μάλιστα όλες τις δεσμεύσεις τους – δηλαδή όλα όσα έχουμε συνυπογράψει μαζί τους. Οι Ευρωπαίοι πάνε by the book – ζητούν όλα όσα συμφωνήσαμε να τους δώσουμε.
  Αλλά δεν είναι μόνον αυτό! Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας υψώνει τους τόνους με λεονταρισμούς για ιταμά δάκτυλα, ο κ. Τσακαλώτος μασάει το πιπέρι που μας έχει βάλει στο στόμα ο Σόιμπλε.
  Στη γλώσσα του μπιστικού αυτό λέγεται «διαπραγμάτευση», στη γλώσσα του αφεντικού λέγεται: στην γκλίτσα μου ξύνεσαι, αγκαλίτσα θα σε πάρω.
  Ο Τσίπρας ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη (που ο ίδιος αναγνώρισε ως τέτοιον) και την πληρώνουν τα πρόβατα (που ο ίδιος στέλνει επί σφαγήν). Αυτό το καραγκιοζιλίκι των τζάμπα λεονταρισμών ο επικεφαλής της Αριστεράς που Γονάτισε το έχει επαναλάβει πολλές φορές.
  Τώρα φαίνεται ότι χορεύει πάλι τον κόρδακα, μόνον και μόνον για να φαίνεται ανοιχτό και το ενδεχόμενο των εκλογών. Εξαιρετικά απογοητευτική κατάσταση. Ηλεκτρίζονται τα πράγματα, ηλεκτρίζονται…
  Πηγή: Στάθης – Realnews

  ---------------

  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2016/12/13.html 

  Τσίπρας: Η 13η σύνταξη θα πάει στους ασθενέστερους. Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα!

  Φωτογραφία του Harris Kodopoulos.
  Τσακαλώτος, ο αρχηγός των "αριστερών" 53: Σας παρακαλώ σημειώστε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και εγώ το έχουμε κάνει σαφές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ότι δεν πρόκειται για 13η σύνταξη, αλλά για άπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να είναι μόνιμη. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον δημοσιονομικό κόφτη στις συντάξεις...
  * Μήπως είμαστε μεγάλοι μαλάκες που τους ανεχόμαστε;

Οι κηφήνες συνωμότες των Βρυξελλών.

Τι κρύβεται πίσω από τον καυγά με το ΔΝΤ.
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ενώπιον μίας έντονης και άνευ προηγουμένου αντιπαράθεσης βρίσκονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Ελληνικό Ζήτημα μετά τις βολές που εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση και ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να έχει ξεκινήσει την πορεία προς την έξοδο από το Ελληνικό Πρόγραμμα. Όλοι βρίζουν όλους, αλλά από χθες ο στόχος των Ευρωπαίων και των Ελλήνων παραμένει το ΔΝΤ, που συνεχίζει να επιμένει σε τερματισμό της λιτότητας και της γενναίας ελάφρυνσης χρέους. Είναι ένα διπλό αίτημα που απορρίπτουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Η παραμονή στην λογική των μνημονίων αποτελεί σπιράλ θανάτου

Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε σπιράλ θανάτου.

Η τραγωδία σε αριθμούς

Μείωση καταθέσεων -113 δισεκ. ευρώ.
Τέλη του 2009 οι καταθέσεις στην Ελλάδα ήταν 237,78 δισεκ. ευρώ και τον Φεβρουάριο του 2016 έχουν υποχωρήσει στα 123 δισεκ.

Οι ευρωπαίοι αδειάζουν τον Τσίπρα όπως τον Σαμαρά με την διαφορά ότι δεν θα πάει σε εκλογές και θα τα δεχθεί ΟΛΑ

Το 2018 θα κριθεί η πορεία και η τύχη της Ελλάδος, το Grexit ως εναλλακτικό σενάριο θα επανέλθει και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γίνει βασικό σενάριο για την προοπτική της οικονομίας της Ελλάδος.
Οι ευρωπαίοι σήκωσαν το γάντι της πρόκλησης του Αλέξη Τσίπρα με το κοινωνικό μέρισμα των 617 εκατ που το χαρακτηρίζουν μονομερή ενέργεια.  
Αρχικά ήταν το περίφημο άρθρο του ΔΝΤ που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι αναξιόπιστο.

Χρονικό προαναγγελθείσας αυτοκτονίας

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Μπορεί στην Ελλάδα ο τίτλος «Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup» να προκαλεί χασμουρητά λόγω καταχρηστικής χρησιμοποίησης τα τελευταία έξι, πολύ δύσκολα χρόνια. Ωστόσο, η συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας δικαιούνταν με το παραπάνω αυτή την περιγραφή, όχι μόνο και όχι κυρίως εξαιτίας του ελληνικού προβλήματος.