Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Δολοφονία Ρώσου πρεσβευτή: επαγγελματικό επιχειρησιακό σχέδιο και πολιτική προβοκάτσια

Του Ανδρέα Ζαφείρη
1. Η δολοφονία έγινε στο κτίριο του Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού της περιοχής Çankaya της Άγκυρας, περιοχή μέγιστης ασφαλείας στην Τουρκία.
Σε ακτίνα 50 μέτρων (!) υπάρχουν οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Αυστρίας, η έδρα του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η έδρα του... Γενικού Εισαγγελέα και είναι δίπλα στην λεωφόρο Ατατούρκ, όπου ο πρωθυπουργός περνά κάθε μέρα, για να πάει στο γραφείο του.
2. Ο δράστης εξουδετερώθηκε με πυρά.
Ο υπουργός Ασφαλείας Soylu, τρεις ώρες μετά, δικαιολόγησε το ότι ο δράστης δεν εξουδετερώθηκε με δακρυγόνα ή τραυματισμό στο πόδι με το ότι σε μια μικρή αίθουσα όπως αυτή, δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια.

Ιστορική Έκκληση του ΚΚ Συρίας στα αριστερά κόμματα της Ευρώπης.

Απόφαση της ΚΕ του ΚΚ Συρίας (Bakdash)  για τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Με αφορμή την εκστρατεία παραπληροφόρησης που έχει αρχίσει να γιγαντώνεται στην Ευρώπη και συνολικά στο Δυτικό κόσμο, σε σχέση με τα γεγονότα στη Συρία, το ΚΚ Συρίας (Unified), εξέδωσε ανακοίνωση στις 7 Δεκεμβρίου, με την οποία απευθύνεται στα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς, δηλώνοντας την διαθεσιμότητά του να παρέχει πληροφορίες σε σχέση με τη πραγματική κατάσταση στη Συρία.
ΣυρίαςΠαράλληλα η ΚΕ του ΚΚ Συρίας (Bakdash)   τονίζει στην απόφαση της , στις 21 Νοεμβρίου, ότι «Κατά την εξέταση της πολιτικής κατάστασης από την Κεντρική Επιτροπή διαπιστώθηκε ότι κάτω από την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Συρίας, το Κόμμα πρέπει να κινητοποιήσει όλες του τις  δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί αυτή η βάναυση επίθεση, υπερασπιζόμενο την εθνική ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

O εξελληνισμός των Ελλήνων

Ελλήνων
Τώρα με τις συζητήσεις για το Κυπριακό, ξαναμπήκαν επί τάπητος τα εθνικά μας θέματα. Αυτός ο όρος έχει καθιερωθεί για τα καλά και τον χρησιμοποιούμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπάρχουν άραγε κάποιοι που αμφισβητούν αυτόν τον όρο; Και όμως υπάρχουν. Ανάμεσα τους και ο έγκυρος ιστορικός Γιάννης Γιαννόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου. Στο αξιόλογο βιβλίο του ”Η εθνική μας τύφλωση” υποστηρίζει πως χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτή η ορολογία είναι παρμένη από την γαλλική Ακροδεξιά. Το λεγόμενο ”Σκοπιανό θέμα” γίνεται εθνικό θέμα και όχι ένα πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής που θα μπορούσε να λυθεί σε μια βραδιά από μια ομάδα επαγγελματιών – διαπραγματευτών. Ούτε η ”Δημοκρατία της Μακεδονίας” (με αυτό το όνομα έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα) μας απειλεί ούτε εμείς αυτήν τη χώρα. Και οι πρώτοι που την αναγνώρισαν ήταν οι Έλληνες επιχειρηματίες που εγκαταστάθηκαν από την πρώτη στιγμή εκεί. Αμφισβητούμε τον πατριωτισμό τους;

Βιβλικών διαστάσεων τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα!Μόνο για την τετραετία 2010-2014 τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 58,6 δις €, ενώ το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα είναι η πληρωμή του τριπλάσιου δημοσίου χρέους από το αρχικό, αφού μας έχει ήδη κοστίσει πάνω από 1 τρις € – και με κριτήριο τη μείωση των τιμών της ακίνητης περιουσίας, της χρηματιστηριακής αξίας των επιχειρήσεων κοκ.

Η απελευθέρωση του Χαλεπίου είναι ήττα της διεθνούς αντεπανάστασης

«Αν δεν είσαι προσεκτικός, οι εφημερίδες θα σε κάνουν να μισείς τους καταπιεσμένους και να αγαπάς τους καταπιεστές.»
Malcolm X
Η παραπάνω φράση είναι εξαιρετικά ταιριαστή στο φως της τελευταίας έκρηξης προπαγάνδας που αφορά – τι πρωτότυπο – το Χαλέπι. Πριν από μερικές μέρες ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοί του εκδίωξαν από το ανατολικό μέρος της πόλης το συρφετό των ιμπεριαλοτζιχαντιστών και απελευθέρωσαν (ναι, αυτή είναι η σωστή λέξη) πλήρως την πόλη από το βάρβαρο ζυγό τους.

Τι γίνεται με αυτό το σκάνδαλο; Οι Τουρκάλες σύζυγοι και σύντροφοι συμβούλων των Τσίπρα - Μητσοτάκη


Σχόλιο: Ας ελπίσουμε ότι ικανοποιούν εις το μέγιστο επίπεδο τας ανάγκας των συζύγων των, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω η ασφάλεια της πατρίδος...
Πηγή 
Blogger: ακούστε γιατί μάλλον η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Κάποιοι επειτρέπουν στον εαυτό τους τα πάντα και δεν ...κωλώνουν μπροστά σε τίποτα. Τέτοια απαξίωση θεσμών και διαδικασιών δεν έχει ξανασυμβεί! Η απόδειξη ότι ο ερασιτεχνισμός - επικίνδυνη βλακεία, αν δεν είναι κάτι που παραπέμπει σε πρακτόρευση - προσθέτει ένα άλλο λιθαράκι στον χαρακτηρισμό μας ως μπανανία... Σε ποιο σοβαρό κράτος το πρώτο υπομειδίαμα, μετά την κοινοποίηση των παραπάνω πληροφοριών θα ακολουθούσε και κλωτσοπατινάδα αποκατάστασης της ..σοβαρότητας.
Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την παραπάνω φλυαρία, σχολιάζοντας τα λεχθέντα από τον κ. Λυγερό, λαχαναγορίτικα, αλλά ασφαλώς περιεκτικά: "Έλα ...νί στο τόπο σου και ..ούτσο μην γυρεύεις"