Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Le Pen: Το Frexit θα είναι μέρος της πολιτικής μου - Μαζί με τη Γαλλία να αποχωρήσει από την ΕΕ και η Ελλάδα

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας παραχώρησε συνέντευξη στη Κυριακάτικη Δημοκρατία
«Το Frexit θα είναι μέρος της πολιτικής μου» αναφέρει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Marine Le Pen σε συνέντευξη της στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και υπογραμμίζει πως όταν αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρώπη και το ευρώ το ίδιο πρέπει να πράξουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος.
  • «Ιδανικό θα ήταν να αποχωρήσουν την ίδια ημέρα με τη Γαλλία όλες αυτές οι χώρες και θα προσπαθήσω να πείσω προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει.
«Ο λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την απελευθέρωσή του από τη δουλεία και τον εκβιασμό που του επιβάλλουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και για να επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στη χώρα του.
Το κατάλαβαν αυτό οι Βρετανοί και ψήφισαν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ, φυσικά, δεν είχαν ποτέ αντικαταστήσει τη λίρα με το ευρώ», υπογραμμίζει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
  • «Όπου πήγε το ευρώ, επισημαίνει, αυξήθηκαν οι τιμές, οι φόροι και η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις και οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι.
  • Στη Βρετανία, όταν δημιουργήθηκε οικονομική κρίση, προχώρησαν σε μια υποτίμηση της λίρας και σύντομα άρχισε και πάλι η οικονομική ανάπτυξη».
«Μια χαλαρή συνομοσπονδία κρατών με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία» επιθυμεί η Le Pen για την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει «ότι πρέπει να καταργηθεί.
Όπου πήγε το ΔΝΤ ζήτησε μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων, ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και δημιούργησε εξαθλίωση των πληθυσμών.
Το ΔΝΤ εμποδίζει κάθε ανάπτυξη».
Αν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει πως η Γαλλία δεν θα παραμείνει στο ΝΑΤΟ διότι, όπως υπογραμμίζει το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται πλέον.
«Ιδρύθηκε όταν υπήρχε ο κίνδυνος του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του επεκτατισμού της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης.
Η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πλέον, όπως δεν υπάρχει και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.
Η Ουάσιγκτον διατηρεί την ύπαρξη του ΝΑΤΟ για να εξυπηρετεί τους στόχους της στην Ευρώπη».
Σχετικά με την Τουρκία αναφέρει ότι δεν θα εγκρίνει την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως πλήρες μέλος της, διότι τάσσεται «υπέρ μιας ειδικά ευνοϊκής σχέσης με την Τουρκία».

www.bankingnews.gr
----
Βlogger: Προσθέστε στα παραπάνω τις παρακάτω πληροφορίες:

Η παντοδυναμία των αγορών...

Το σημερινό οικονομικό σύστημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το φιλελευθερισμό – αφού πρόκειται για ένα κεντρικά κατευθυνόμενο σύστημα των ελίτ, μέσω του οποίου το 0,1% των ανθρώπων κυβερνάει απολυταρχικά το υπόλοιπο 99,9%, χωρίς να ελέγχεται από κανέναν.

    «Εμείς, η κυρίαρχη τάξη, διεξάγουμε σε παγκόσμια κλίμακα έναν πόλεμο εναντίον της εξαρτημένης τάξης, έχοντας φτάσει τελικά σε σημείο να τον κερδίσουμε...»

    (W. Buffet).

    «Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών...»

    (A. Merkel).

NRC Handelsblad: Η Ιταλία έχει καταστεί πρόβλημα για το ευρώ

Το ποσό των 20 δισ. ευρώ που προορίζονται για τη στήριξη της Monte dei Paschi di Siena δεν είναι επαρκές
Την εκτίμηση ότι η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, έχει καταστεί πλέον πρόβλημα για το ευρώ, διατυπώνει η ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad, σε σημερινό (23/12) δημοσίευμά της.

Επιτακτική η ανάγκη ανάκτησης της λαϊκής κυριαρχίας

 Για το βιβλίο του Φρεντερίκ Λορντόν με τίτλο Σκοτώνουν τους Έλληνες… Χρονικά του ευρώ 2015.

Του Ορέστη Σταμόπουλου
Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε στην χώρα μας το βιβλίο του, Γάλλου οικονομολόγου και κοινωνιολόγου, Φρεντερίκ Λορντόν με τίτλο "Σκοτώνουν τους Έλληνες… Χρονικά του ευρώ 2015". Το βιβλίο αποτελεί συλλογή άρθρων – αναλύσεων του Λορντόν αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα την προηγούμενη πολυτάραχη χρονιά. Τα άρθρα, γραμμένα σε μαχητικό και κριτικό τόνο, αναρτήθηκαν στο blog La Pompe Phynance (Η αντλία της φυλλοξήρας) του γαλλικού εντύπου Le Monde Diplomatique.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

 ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ (ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ)

Tου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναιρεί πλέον κάθε μέρα που περνάει και από μία από τις βασικότερες κόκκινες γραμμές για το Κυπριακό, που απετέλεσαν συνεχώς, από το 1974, τα ανυποχώρητα σημεία όλων των ελληνικών και κυπριακών κυβερνήσεων. Βασίζεται στο σοκ, στις γιορτές και στη στήριξη και τεχνολογία των πιο έμπειρων δυνάμεων στον κόσμο σε πορτοκαλί επαναστάσεις, παραπλάνηση και μεταμοντέρνα πραξικοπήματα.

Η Τρόικα της Μόσχας

Παρά τα δύο έκτακτα γεγονότα που συνέβησαν τους τελευταίους 13 μήνες στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις (κατάρριψη του Su-24 και δολοφονία του πρέσβη) η αδύναμη πλευρά του τριγώνου Ρωσίας- Τουρκίας- Ιράν είναι άλλη: οι τουρκο-ιρανικές σχέσεις. Στη περίπτωση του πολέμου στη Συρία οι δύο χώρες βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Εκτός αυτού, και οι δύο όχι μόνον χώρες αλλά πολιτισμοί έχουν χρόνιο ανταγωνισμό και τώρα είναι δύο από τις τέσσερις ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις (μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο) και έχουν πολλά αντίπαλα μεταξύ τους συμφέροντα.

EKT: Oι Έλληνες έχασαν το 40% του πλούτου τους στην κρίση

Μεγαλύτερο το βάρος της κρίσης σε Ελλάδα και Κύπρο. Στα 65.100 από 108.700 ευρώ πριν το 2009 υποχώρησε ο πλούτος των νοικοκυριών. Στα 17.600 ευρώ μειώθηκε το μέσο εισόδημα. Πώς άλλαξε ο «χάρτης» των εισοδημάτων. Η σύγκριση με ΕΕ.

Η κατάρρευση στις τιμές των κατοικιών κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στον πλούτο των νοικοκυριών, αυξάνοντας την ανισότητα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η μέρα που το νερό έγινε εμπόρευμα

Το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε, υπό ισχυρή αστυνομική «προστασία», η διανομή 40 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ στους μετόχους. 
  • Ή με άλλα λόγια, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, το ιδιαίτερα μεγάλο πλεόνασμα της εταιρείας να μην χρησιμοποιηθεί για κοινωνική πολιτική, αλλά να καταλήξει εκτός του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ, τη Eurobank και τον δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον.
Βlogger: Δεν χρειάζονται άλλοι λόγοι να την ... κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια για να γλυτώσουν τον λιντσάρισμα...Ο σύντροφος της Δούρου δεν ..."άντεξε" και ενέδωσε στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Εδώ δυο πράγματα για την αξιοπιστία του συρφετού τύπου ...Δούρου.. 
και εδώ σχετικά. 

-----------------------

Αγγλία, 6 μηνες μετά το δημοψήφισμα «Brexit».

 Κρανίου τόπος;

Ίσως το σημαντικότερο νέο της χρονιάς που φεύγει είναι η απόφαση των Βρετανών να «αποχαιρετήσουν» της Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστήριξαν ότι η απόφαση θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Άλλοι, το είδαν ως ευκαιρία ανάπτυξης. Τι ακριβώς συνέβη;
Πριν ακριβώς 6 μήνες, δηλαδή όταν ελήφθη στις 23 Ιουνίου η απόφαση για έξοδο της Αγγλία από την ΕΕ, κάτι που δεν είχε προβλεφθεί στις δημοσκοπήσεις, το πρώτο «σοκ» που έπαθε η χώρα ήταν συναλλαγματικό. Η ισοτιμία Αγγλικής Λίρας έχασε μέσα σε 3 μέρες 8%, ενώ τις επόμενες μέρες ακολούθησε περαιτέρω πτώση που οδήγησε σε συνολικές απώλειες 12%.

Νόμος απαγορεύει την... παραγωγή και επιβάλλει τις εισαγωγές!

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανέδειξε τουλάχιστον δύο παραδείγματα νομοθετικού παραλογισμού, αλλά και χαρακτηριστικής άγνοιας της Πολιτείας σε ζητήματα ανάπτυξης.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το κακό ξεκίνησε από ένα Βασιλικό Διάταγμα του 1922, όπου ο νομοθέτης (κάτω από τις τότε συνθήκες και παραμέτρους) καθόρισε τα υλικά από τα οποία θα προέρχεται η μπίρα, αλλά και το ποια άλλα προϊόντα θα μπορούν να παράγονται στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Σενέρ Λεβέντ: Καιρός να γλείψουν εκεί που έφτυσαν

Μέσα σε αυτό το κλίμα πηγαίνουμε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη. 
Η στρατηγική σημασία της Κύπρου έχει αυξηθεί.
Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν υπέγραψαν μια συμφωνία για τη Συρία στη Μόσχα. Και αυτή είναι κομβικό σημείο. Αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο εξής. Η Αμερική είναι οργισμένη. Η Ευρώπη είναι οργισμένη. Οι τζιχαντιστές είναι οργισμένοι. Με ποιον είναι οργισμένοι; Με την Τουρκία! Θεωρούν ότι προδόθηκαν από την Τουρκία. Διότι η Τουρκία είναι αυτή που έκανε στροφή 180 μοιρών. Εγκατέλειψε εκείνους με τους οποίους είχε ξεκινήσει μαζί προηγουμένως. Πέρασε στην απέναντι μεριά. Είχε ορκιστεί να ανατρέψει τον Άσαντ. Σύντομα μπορεί να αρχίσει να τον αποκαλεί «ο αδελφός Άσαντ». Σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα.