ΦΟΛΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.


Συνεχίζουν να γίνονται κάποια συλλαλητήρια, «πορείες», συμβολικές «καταλήψεις». Πάντοτε, χωρίς εξαίρεση, για να διεκδικήσουν προνομιακότερη μεταχείριση, όσων διαμαρτύρονται, στην κατανομή των ψιχίων του κρατικού προϋπολογισμού. Ποτέ, καμιά διαμαρτυρία για τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών, τα γκανγκεστερικής λογικής κάπιταλ κοντρόλς, την ωμή καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, τις αμείωτες εξωφρενικές προνομίες των κομμάτων, των βουλευτών, των υπαλλήλων της Bουλής. Ποτέ, κανένα συλλαλητήριο για τον εργασιακό μεσαίωνα.Πιστεύετε ότι ο Τσίπρας θα καταφέρει να μειώσει το χρέος;

Προκόπης Μπίχτας

Η κατάντια τους δεν έχει όρια. Η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ασκήσει οποιοδήποτε δικαίωμα. Το μόνο που ξέρει είναι να γλύφει τους από πάνω της και να πουλάει αντριλίκι στον ελληνικό λαό. Είναι συνειδητοί προδότες.
ΦΟΛΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Παύση πληρωμών του εξωτερικού δημόσιου χρέους στους τοκογλύφους δανειστές: η προτεραιότητα στην κυριαρχία, την επιβίωση και τα δικαιώματα της κοινωνίας έναντι των αξιώσεων των δανειστών, είναι αρχή συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο (περί «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» άρθρο 25 παρ. 1 κλπ), πολλές χώρες την έχουν επικαλεσθεί και έχει ενσωματωθεί σε εθνικές νομοθεσίες όπως των ΗΠΑ. Τα μνημόνια «δεν αποτελούν διεθνή συμφωνία» (απόφαση Συμβούλιο της Επικρατείας 668/2012), επομένως απλώς καταργούνται με άλλο νόμο. Οι δανειακές συμβάσεις, σαν δεσμεύσεις Δημόσιου Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, υπάγονται κατευθείαν στις ρυθμίσεις και τις πρόνοιες της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών (άρθρα 26, 31, 61, 62 κλπ.) και υφίστανται απόλυτη ακυρότητα. Εξάλλου, η απόφαση υπέρ της Ελλάδας το 1936, του Δικαστηρίου Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών, αποτελεί αναμφισβήτητα δεδικασμένο. Σε αυτό στηρίχθηκε το 2003 η Αργεντινή και ο πρόεδρος της, Νέστωρ Κίρχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο Δ.Ν.Τ.
ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ!
ΓΙΑ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ . . 68 / 304 ΤΟΥ ΟΗΕ
ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!
  • Φάπα του ΟΗΕ προς γύπες κι άλλα… όρνεα
  • Εκατόν είκοσι τέσσερις χώρες [ 124 ] απ’ όλον τον κόσμο αναγνώρισαν με απόφασή τους ότι: η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους αποτελεί ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ενός κράτους, που δεν μπορεί ούτε ΟΥΤΕ να ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΟΥΤΕ να ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ από ένα άλλο κράτος ή ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ , όπως οι γνωστοί μας «γύπες».
  • Ολως περιέργως όμως, μεταξύ των 124 χωρών που ενέκριναν την απόφαση 68/304 του ΟΗΕ – και η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη «δημιουργία ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους»
– δεν βρισκόταν η υπερχρεωμένη Ελλάδα.
Επεσαν οι μάσκες:
η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του Οργανισμού που ενέκρινε απόφαση, η οποία αναγνωρίζει ότι η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους αποτελεί ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μιας χώρας.
Ηχηρό χαστούκι προς τους κερδοσκόπους. . , τους τοκογλύφους, . . και τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ που δικαιώνουν με τις αποφάσεις τους τις ληστρικές πρακτικές αυτών και τις κυβερνήσεις που παραμένουν υπόδουλες στα λόμπι και τα συμφέροντα του παρασιτικού χρηματοπιστωτικού τομέα
έδωσε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
  • Εκθεση – κόλαφος για το ελληνικό χρέος: Το 92% των δανείων από το 2010 έχει επιστραφεί στους πιστωτές! 
  • «Τα προγράμματα λιτότητας έγιναν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες και για να προστατευτούν τα κέρδη των κερδοσκόπων» Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη, ωστόσο, είναι ο υπερδανεισμός της Ελλάδας και η βαθύτερη υποδούλωσή της στους δανειστές, μέσω της κρατικοποίησης του δημόσιου χρέους!.Αυτό ωστόσο, που από την δεύτερη κιόλας σελίδα της επισημαίνει η έκθεση ήταν πως η μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους εύκολα μπορούσε να προβλεφθεί από το 2010 κιόλας. Ο κίνδυνος που ελλόχευε είχε περιγράφει πολύ καθαρά και σήμερα είναι αποτυπωμένος σε επίσημα πρακτικά. Ουδείς, επομένως, δικαιούται να επικαλείται το τεκμήριο της άγνοιας! ο εκπρόσωπος της λατινοαμερικανικής χώρας ανέφερε ότι τα δάνεια του Ταμείου «μπορούν να ιδωθούν όχι ως διάσωση της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να υποστεί μια στρεβλή προσαρμογή, αλλά ως διάσωση των ιδιωτών κατόχων χρέους στην Ελλάδα, κυρίως των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων»
  • Το συμπέρασμα που εξάγει η βρετανική οργάνωση είναι πέρα για πέρα εύστοχο:  
  • «Η διάσωση και τα προγράμματα λιτότητας δεν πραγματοποιήθηκαν επειδή πίστευαν ότι θα βοηθούσαν τον ελληνικό λαό ή θα μείωναν το βάρος του χρέους. Έγιναν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες και για να προστατευτούν τα κέρδη των κερδοσκόπων»… 
  • Υπηρέτες των αρπακτικών!Η ελληνική κυβέρνηση πέρασε νόμο για να επιβάλει τη συμφωνηθείσα μείωση χρέους σε όλα τα ομόλογα υπό τον ελληνικό νόμο, αλλά η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να κάνει το ίδιο. Τα αρπακτικά κεφάλαια έχουν συνεχίσει να πληρώνονται, πραγματοποιώντας ένα τεράστιο κέρδος επί του ποσού που αγόρασαν το χρέος. Αυτό, στην πραγματικότητα, ήταν ένα κέρδος που δόθηκε στα αρπακτικά κεφάλαια από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, που άφησαν το χρέος για τον ελληνικό λαό».
Δίπλα μας η Μέση Ανατολή φλέγεται και η Τουρκία απειλεί συνεχώς με πόλεμο, στα βόρεια η Αλβανία προβάλλει τις επεκτατικές βλέψεις της ενάντια στην Ελλάδα ανακινώντας πάλι θέμα «Τσάμηδων». Στο Κοσσυφοπέδιο αναπτύσσουν στρατεύματα Αλβανοί, Σέρβοι, Ρώσοι και ΝΑΤΟ, περιμένοντας αφορμή για νέο αιματοκύλισμα, ενώ συζητιέται έντονα το θέμα του διαμελισμού της Κύπρου και της Ελλάδας. Η «σοφή» κατοχική κυβέρνησή «μας» απελαύνει, χωρίς αιτία, Ρώσους διπλωμάτες, έχοντας διαλέξει στρατόπεδο και ξεπερνώντας κάθε όριο δουλοπρέπειας, ενώ συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την εξόντωση του ελληνικού λαού.
Η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων κομμάτων και συλλογικοτήτων, κοινοβουλευτικών και μη, συναινούν είτε με τις ενέργειές τους είτε με την αδράνειά τους.
Εμείς, οι «ελευθερόφρονες πολίτες», τρώμε, πίνουμε και την Άρτα φοβερίζουμε.
Σύντομα θα κλάψουμε πολύ πιο πικρά, αλλά δεν υπάρχει συγγνώμη. «Εσείς τα θέλατε» θα μας πουν.

Σχόλια