Όταν ο Βούτσης κατέβαζε από την ιστοσελίδα της Βουλής τη σελίδα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος το επιτελείο του Τραμπ έτρωγε βελανίδια...

Όταν ο Βούτσης κατέβαζε από την ιστοσελίδα της Βουλής τη σελίδα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος το επιτελείο του Τραμπ έτρωγε βελανίδια.
blogger: 
Αν και δεν είναι προσωπικό, αλλά εξουσιαστικής ομάδας, ο Βούτσης δεν είναι χθεσινός, σημειώστε:
1. Ο Νίκος Βούτσης, που η πιο επιτυχημένη του επαγγελματική ενασχόληση είναι η συγκρότηση εσωκομματικής φράξιας, ο άνθρωπος που διέλυσε την κοινοβουλευτική ομάδα όσο ήταν Γραμματέας της, την περίοδο 2012-2014, να γίνεται Πρόεδρος της Βουλής και να δέχεται τα συγχαρητήρια Παυλόπουλου που «ξαναέφτιαξε τη Βουλή που ξέρανε», να εξαπολύει κυνήγι μαγισσών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων- όχι Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ, αλίμονο, με αυτούς συνεννοείται, αλλά όσων υπερασπίζονται ακόμη τις θέσεις με τις οποίες εξελέγησαν το Γενάρη του 15. Σήμερα ο κ. Βούτσης τίμησε την 25η Γενάρη αποστέλλοντας 14μελή ομάδα κρούσης, με 3 τουλάχιστον αστυνομικούς, προκειμένου να προβεί σε κατάσχεση και καταλογογράφηση των προσωπικών αρχείων των μελών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, χωρίς τη συναίνεσή τους και παρά τη ρητή αντίρρησή τους. Έστειλε μάλιστα και έγγραφο για να δηλώσει ότι «συναίνεση δεν απαιτείται». Συμπαραστάτης του και προεξάρχων των πολιτικών διώξεων πρώην συντρόφων και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου, που μεθοδικά λειτούργησε ως αριστερό άλλοθι και εξαργύρωσε αδρά τις υπηρεσίες του.
Αντιπρόεδροι της Βουλής ο Γιώργος Βαρεμένος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που ουδέποτε έχει εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών στο βουλευτικό αξίωμα, παρά τις αλλεπάλληλες συμμετοχές της σε εκλογές. Πηγή
------------------------
Ο Νίκος Βούτσης (υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) στις 7 Μαΐου 2015 δήλωσε τα εξής, που αναπαράχθηκαν… θριαμβευτικά από τη Χρυσή Αυγή και χρυσαυγίτικα -κυρίως- blogs:
«Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος»…

Μερικές απορίες:

  • Σε ποιές ομιλίες του έκανε αυτή την «προειδοποίηση» και ΤΙ ακριβώς εννοούσε;
  • Τον άκουσε κανείς; Υπάρχουν κάπου σχετικά κείμενα ή video;
  • ΠΩΣ και δεν τον έκραξε κανείς; (και αντί αυτού, κράζουν τη Ζωή Κωσταντοπούλου);
_voutsis_elmer_fudd
Τώρα… είναι πολύ εύκολο να βρείτε μικρά video-clip (όλα φτιαγμένα από χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς, π.χ. αυτό εδώ) με την… ανεκδιήγητη αυτή δήλωση κατά του ανοίγματος «των φακέλων» (τώρα… ποιών ακριβώς φακέλλων ΔEN κατάλαβα, αλλά θα μου πείτε… αφού είναι μυστικοί και πρέπει να μείνουν μυστικοί οι φάκελοι, ΠΩΣ να ξέρουμε ποιοί είναι;)
Ας δούμε όμως και το σχετικό άρθρο της Εφ.Συν. «Κλείνει ο κύκλος του συστήματος διαπλοκής» (του Στέργιου Ζιαμπάκα, 08.05.2015). Κουράστηκα να το βρω, διότι το google δίνει (σχεδόν αποκλειστικά) χρυσαυγίτικα site, αν ψάξουμε με βάση τις φράσεις του Βούτση. Σε σχεδόν όλα τα άλλα site επικράτησε εκκωφαντική σιωπή:
…κηρύσσοντας [ο Βούτσης] την έναρξη των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Μιλώντας ενώπιον των αιρετών της χώρας, ξεκαθάρισε ότι η σχέση τους με το κεντρικό κράτος θα είναι ειλικρινής και απολύτως θεσμική και ισότιμη.
«Κλείνει ο κύκλος ενός συστήματος διαπλοκής που υπήρξε, με πελατειακές σχέσεις, επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, εντάξεις και απεντάξεις έργων, πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ακόμη και επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις για δήθεν θεομηνίες», είπε ο υπουργός περιγράφοντας το παρελθόν. Ακόμη μία αναφορά στην τοποθέτησή του που προκάλεσε αίσθηση ήταν η εξής:
«Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή, που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος», συμπλήρωσε. Ως προς την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, με το ζήτημα της διασφάλισής της να επανέρχεται στο επίκεντρο συζητήσεων με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι είναι κυρίως πολιτική και θεσμική, καθώς «είμαστε ένα κράτος. Δεν είναι ανταγωνιστικές οι σχέσεις μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους».
Μάλιστα…
Με λίγη αναζήτηση, βρήκα στο YouTube την πλήρη ομιλία του Νίκου Βούτση στο ετήσιο συνέδριο  του ΚΕΔΕ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) στις 7 Μαΐου 2015. Αν έχετε όρεξη να την… υποστείτε (50 ολόκληρα λεπτά της ώρας) κάντε κλικ ΕΔΩ. UPDATE: Επειδή κάποιος ισχυρίστηκε ότι «δεν κατάλαβα τις δηλώσεις», ορίστε τώρα το ίδιο βίντεο, ρυθμισμένο να ξεκινάει στο σημείο 45:09, λίγο πριν τις δηλώσεις:
Την επόμενη μέρα, κιόλας (8-5-2015) μετά το συνέδριο, η Χρυσή Αυγή έκανε γιορτή για το θέμα στα δικά της blog. Π.χ. (ασφαλές αντίγραφο άρθρου):
Και ποιό ήταν το συμπέρασμα του ναζιστή αρθρογράφου; Δυστυχώς, το εδάφιο που ακολουθεί είναι στο «δια ταύτα» (με κόκκινα γράμματα) σωστό, αλλά η αριστερή μπλογκόσφαιρα σιώπησε απόλυτα:
Με απλά λόγια, αυτό το οποίο θέλει να πει ο Βούτσης, είναι ότι οι φάκελοι με τα οικονομικά σκάνδαλα δεν πρέπει να βγουν στην δημοσιότητα, αλλά να μείνουν στην αφάνεια, γιατί αλλιώς η μόνη κερδισμένη από την όλη ιστορία θα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ως το μόνο κόμμα το οποίο δεν συμμετείχε στο σύστημα διαπλοκής και στην κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος. «Ομερτά», επομένως, μεταξύ των συνεταίρων της μεταπολίτευσης, έτσι ώστε να μην βγουν οι ρεμούλες στην επιφάνεια και το εκμεταλλευθεί αυτό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η συγκεκριμένη δήλωση του Βούτση αποτελεί έναν Τίτλο Τιμής για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα… (bla bla bla… κλπ. – οι συνήθεις ναζιστικές μπούρδες)

Ορέα…

-Και δεν μας λες, ρε μπάρμπα, ανεκδιήγητε Νίκο Βούτση…
voutsis
  • ΠΩΣ, δηλαδή… θα προχωρήσει η έρευνα της Βουλής (και της Ζωής) για το Χρέος αν δεν βγούν στη φόρα και οι φάκελοι που εσύ θες να κρύψεις;

ΨΟΦΟΣ ! . . .


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΜΗΝ επιτίθεστε, τόσοι πολλοί, τόσο πολύ (και τόσο πολύ άδικα)… στη Ζωή Κωσταντοπούλου, διότι εκτίθεστε άσχημα. Ακόμη και όταν (νομίζετε ότι) δεν φαίνεστε… αποκαλύπτεσθε έμμεσα, μέσω της Λογικής (που δεν κατέχετε).

Σχόλια