Μακρόν: Το ευρώ πιθανόν να μην υπάρχει σε δέκα χρόνια.

To ευρώ πιθανόν να μην υπάρχει σε δέκα χρόνια, εάν το Παρίσι και το Βερολίνο δεν μπορέσουν να ενισχύσουν τη νομισματική ένωση, δήλωσε ο Γάλλος υποψήφιος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ότι το σημερινό σύστημα ωφέλησε τη Γερμανία εις βάρος των ασθενέστερων κρατών – μελών.
Ο Μακρόν ήταν υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ μέχρι
την παραίτησή του για να δημιουργήσει τη δική του πολιτική κίνηση και να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις φετινές προεδρικές εκλογές.
«Η δυσλειτουργία του ευρώ είναι για καλό της Γερμανίας, πρέπει να πω», σημείωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας μπλοκάρει μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αύξαναν την αλληλεγγύη μεταξύ των 19 χωρών της Ευρωζώνης. «Το ευρώ είναι ένα αδύναμο γερμανικό μάρκο», είπε, τονίζοντας: «Το στάτους κβο θα είναι συνώνυμο, σε δέκα χρόνια, με τη διάλυση του ευρώ».
Ο Μακρόν πρότεινε τη δημιουργία ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης για τη χρηματοδότηση επενδύσεων για την ανάπτυξη και για την εξωτερική οικονομική βοήθεια σε χώρες –μέλη που έχουν προβλήματα.
Πηγή:  enikonomia.gr
---------------

Σχόλια