Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος (Ωρέ τις μας λές!!)

Κ. Σημίτης: Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος.  

blogger: Φαίνεται ότι η ολιγαρχία - χάνοντας ένα - ένα τα πιόνια της, αφού η σκληρή πραγματικότητα δείχνει ποιον υπηρετούν - στο σημερικό Capital βγάζει από την φορμόλη ένα πολιτικό πτώμα για να το αξιοποήσει* στα παίγνιά της και και τον βάζει  να πει: 

"Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος!" Και γιατί μεγάλε δεν βγήκες να το πεις τότε και σου πήρε επτά τόσα χρόνια να το καταλάβεις. Άρα έχουμε ελπίδα να πεις κάποτε, μετά από διακόσια χρόνια. "Το Ελληνικό Χρηματιστήριο το 1999 στην Ελλάδα ήταν μια τεράστια απάτη ...." Μέχρι τότε ας θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες του  Σημίτη.

    1. (Προσοχή!!)Επανεμφάνιση του ...Σημίτη.1

    2. Προσοχή! Επανεμφάνιση του Σημίτη! 2

       *Οι ολιγάρχες προσδίδουν μια κάποια γυαλάδα αξιοπιστίας στον θλιβερό Σημίτη που με τη σειρά του θα στηρίξει ένα  "νέο" πολιτικό εκσυχρονιστικό κόμμα - όπως λέμε επιδέξιος κώλος -  για να του προσδώσει έτσι στοιχεία ...αντιμνημονικά.. {Σανός νέας κοπής με (από) φύλλα λωτού...}

       Η αμνησία στη χώρα θερίζει. 

      Παρθένες όλοι.
      Ο Κώστας Σημίτης παραχώρησε συνέντευξη στον Χρήστο Χωμενίδη, και ρίχνει ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο.
      Ο Χρήστος Χωμενίδης, δεν αντέδρασε στα όσα είπε ο Κώστας Σημίτης για τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και ο Χωμενίδης ήταν ...λογογράφος του Παπανδρέου (σ.σ. Η αμνησία στη χώρα θερίζει. Παρθένες όλοι.).
      Επίσης, ο Κώστας Σημίτης ρίχνει ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή, στη σημερινή κυβέρνηση και σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον ίδιο.
      Ο Κώστας Σημίτης θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί -εδώ και πολλά χρόνια- στο δικαστήριο.
      Ο Κώστας Σημίτης είναι ο πρωθυπουργός που έδωσε εντολή στην Goldman Sachs να παραποιήσει τους αριθμούς και τους δημόσιους λογαριασμούς, ώστε να μπει η Ελλάδα με πλαστά στοιχεία στην ευρωζώνη.
      Αν αυτό δεν είναι απάτη, τι είναι απάτη;

      • Με την απάτη του Κώστα Σημίτη, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη εφτά χρόνια μέσα στην ευρωζώνη.
      • Κι όμως, ο Κώστας Σημίτης χρησιμοποιεί στη συνέντευξή του τη λέξη «απάτη» για άλλους.

      Ο Κώστας Σημίτης, ο πρωθυπουργός της φούσκας του Χρηματιστηρίου, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που προέτρεπε τους Έλληνες να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που έκανε πάρτι με τα εξοπλιστικά, ο πρωθυπουργός που μοίραζε όμορφα την πίτα στους ολιγάρχες αλλά αυτοί ξεχνούσαν να κάνουν τα δημόσια έργα, ο πρωθυπουργός που δεν είχε πάρει χαμπάρι ούτε τον υπουργό του, Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πρωθυπουργός που διαφήμιζε τον εκσυγχρονισμό αλλά διόρισε στρατιές δημοσίων υπαλλήλων που τύχαινε να είναι γραμμένοι στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός των Ιμίων, ο πρωθυπουργός της παράδοσης Οτσαλάν στους Τούρκους, αυτός ο μεγάλος Κώστας Σημίτης.
      Αυτός ο Κώστας Σημίτης ξεχάστηκε την επόμενη μέρα που έπαψε να είναι πρωθυπουργός.
      Υποθέτω πως τώρα που η χώρα έχει διαλυθεί εντελώς και η εθνική καταστροφή είναι μπροστά στα μάτια μας, υπάρχει η πιθανότητα να αναζητηθούν ευθύνες για αυτή την καταστροφή και κάποιοι να οδηγηθούν στο δικαστήριο.
      Ο Κώστας Σημίτης είναι πρώτος στη λίστα.
      Και το ξέρει.
      Οι άλλοτε ισχυροί φίλοι του Κώστα Σημίτη δεν είναι τόσο ισχυροί πια, ενώ τα ΜΜΕ τους πνίγηκαν στα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν επί Κώστα Σημίτη.
      Το πρόβλημα του Σημίτη σήμερα είναι πως δεν υπάρχουν οι ισχυροί για να τον ξεπλύνουν.
      Αυτό πρέπει να τον ανησυχεί πολύ.
      Φαίνεται.
      (Κύριε Σημίτη, θα ήθελα να μου δώσετε κι εμένα μια συνέντευξη. Είμαι κι εγώ θαυμαστής σας.)
      http://pitsirikos.net 

      ============

      http://www.capital.gr/forum/thread/5913675?page=2

      διαβάστε τα σχόλια στο άρθρο-συνέντευξη-γλύψιμο στον υπερτιμημένο λογιστή που το παίζει μειξοπαρθένα τώρα στα γεράματα....(Είναι τέτοια η αποφορά φορμόλης που αποπνέει που ποτέ δεν είχε σοβαρούς ανθωπους δίπλα του για τους συμβουλεύεται. Κρίνετε από τα μπουμπούκια που τον πλαισίωναν: Τσουκάτος - ο κύριος ένα εκατομμύριο -, ο Μαντέλης: Βρήκε στο λογαριασμό του 300000 ευρώ κατατεθημένα από τη Siemens και το θεώρησε πολύ φυσικό ένας δημόσιος λειτουργός να δέχεται δώρα! (Φυσικό ήταν για τον ίδιο, στο πλαίσιο της ιδιοκτησιακής αντίλληψης του κράτους που είχε, ο βοηθός στο γραφείο στη Βουλή, βρέθηκε με πλαστους τίτλους, ... ο άνθρωπος είναι κινούμενο σκάνδαλο...) 

      ----------------

      ΣΧΟΛΙΑ...

      Αν και κάποια από αυτά που λέει τώρα και εκ των υστέρων φαντάζουν σωστά, ο ίδιος εγκλημάτησε τρελά κατά της οικονομίας.
      Να θυμηθούμε το όργιο κατασπατάλησης των δημοσίων πόρων που έκανε κι'αυτός μαζί με τους άλλους, η την δασπάθιση των κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων που παίχτηκαν σε κρατικόχαρτα στο ΧΧΑ για να δείξουν την καλη δήθεν πορεία της χώρας και τελικα πήραν του πάντες στο λαιμό τους, τις μίζες των εξοπλιστικών η τις πολλαπλάσιες δαπάνες των Ολυμιακών αγώνων στό όνομα κάθε λαμογιάς?
      Χειρίστηκε τα μεγαλύτερα ποσά ever που έπεσαν στην χώρα με αποτέλεσμα μόνο την κορύφωση της λαμογιάς για την οποία δεν άκουσε τίποτα & μας μιλάει για ανάπτυξη με δανεικά βροχή, γιατί έτσι "αναπτύσσονται" όλοι.
      Η προσπάθεια. . . . απόψυξης του λόγω πρόσφατων πολιτικών διεργασιών, είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητη.

      Και το κυριότερο, πως έβαλε μια πλήρως ανέτοιμη χώρα στο ευρώ καθιστώντας την τον καλύτερο πελάτη της Γερμανίας του, ισοπεδώνοντας τον ανταγωνισμό της κατα 27%  "πειράζοντας" το χρέος με swap που πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο μας κόστισε, αλλά & ακόμη δεν έχουμε πληρώσει τον τελικό λογαριασμο.
      Φυσικά δεν έδωσε σε κανέναν λογαριασμό, ούτε κάν στη βουλή ενεργώντας κρυφά και παράνομα.
      Τι ακριβώς συνέβη και το έτος 2000 εν όψη της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ και το περίφημο swap «Σημίτη» ;
      Επειδή το ύψος του δημόσιου χρέους στο 103,5% δεν επέτρεπε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ η τότε κυβέρνηση θεωρώντας ως νοητό, αριθμητικό κεφάλαιο το σύνολο των υποχρεώσεων της Ελλάδος το αντάλλαξε από δολάρια σε γιεν με αντισυμβαλλόμενο την Deutsche bank και διαμεσολαβητή την Goldman sachs.
      Υπέγραψε λοιπόν μια νέα οικονομική συμφωνία 30τους διάρκειας που αριθμητική βάση είχε το ποσό του δημοσίου χρέους
      Στην συμφωνία αυτή το κράτος κέρδιζε αν έχανε το δολάριο έναντι του γιεν και έχανε με το αντίστροφο.
      Επειδή όμως ο κύριος σκοπός που υπαγόρευσε την υπογραφή της ήταν η μείωση του δημοσίου χρέους (για να εκπληρωθεί το κριτήριο ένταξης) εξέλαβε παράτυπα τις τιμές που είχε γιεν αναδρομικά ( τιμές ανά έτος 1995-2000) όπου το γιεν κινείτο ανοδικα έναντι του δολαρίου.
      Με δυο λόγια η συμφωνία υπογράφτηκε το 2001 αλλά είχε αναδρομική ισχύ 5ετιας.
      Αυτή η εξόφθαλμη παρατυπία (παρανομία) θεωρήθηκε πολιτική απόφαση.
      Έχουμε λοιπόν δυο ξεχωριστά πράγματα
      Α) Την οφειλή του εξωτερικού όπως την προβλέπουν οι αρχικές συμβάσεις και ομόλογα που δεν αλλάζει.
      Β) Την μετατροπή της οφειλής σε πλασματικό (νοητό κεφάλαιο) ποσό επί του οποίου πραγματοποιείται η ανταλλαγή swap νομισμάτων ανάμεσα στο δημόσιο και την Deutsche bank
      Με δυο λόγια το τι χρωστάς -χρωστάς θα το πληρώσεις με τον τρόπο το νόμισμα και στο χρόνο που έχεις συμφωνήσει με τους δανειστές σου.
      Το ποσό που χρωστάς στους δανειστές το εκλαμβάνεις Ως ΝΟΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και επί αυτού στοιχηματίζεις (gambling) σε άλλο νόμισμα και σε νομισματική ισοτιμία FOREX αφού βέβαια υπογράψει με αντισυμβαλλόμενους την συμφωνία ανταλλαγής (swap). Που περιγράφει τους όρους του στοιχήματος..
      Με αυτήν την οικονομική αλχημεία που βαφτίστηκε πολιτική απόφαση μπήκαμε στην ΟΝΕ . Εν συνεχεία όμως η συμφωνία αυτή που είχε 30ετη διάρκεια- παρήγαγε ετησίως ζημίες λόγο της υποχώρησης του γιεν έναντι του δολαρίου και το 2009 ήταν 21δις, αυτά τα συμπεριέλαβε ο  Γεωργίου και ο  Τομσεν στο χρέος επί ΓΑΠ εκτινάσσοντας το χρέος στο 115% του ΑΕΠ και κατά συνέπεια χρεοκοπήσαμε και λογιστικά
      Ο  Τομσεν μας υποχρέωσε να τα εξοφλήσουμε ανά 5 δις ετησίως 2010-2014, χωρίς να γνωρίζουμε σε πόσες δεκάδες δις θα αναχθεί το τελικό κόστος του swap αυτού .
      Πρόσθεσαν στο χρέος της χώρας το πρόσκαιρο οικονομικό αποτέλεσμα μιας πολιτικής (παράνομης ) συμφωνίας της οποίας το πραγματικό αποτέλεσμα της θα φανεί στην λήξη της το 2030.
      Και αυτό κατά παράβαση κάθε κοινοτικού λογιστικού (ΕΛΣ 95) και τραπεζικού κανονισμού αλλά και κατά παράβαση της κοινής λογικής .
      Διότι είναι αδύνατον να προσθαφαιρείς στις υποχρεώσεις σου τα αποτελέσματα ενός στοιχήματος σου που ακόμη δεν τα γνωρίζεις.
      Για αυτό το λόγο τις ετήσιες ενδεχομένως ζημίες από τα swap οι τράπεζες και τα κράτη τις καταγράφουν στις αποσβέσεις στον ισολογισμό τους και όχι στις οφειλές.
      Επειδή όμως αυτοί που το έκαναν σκεφτηκαν και τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες (που δειλά και αργοπορημένα άρχισαν να προσωποποιούνται) έκαναν για ξεκάρφωμα και την εξεταστική Πρωτοπαπα –Παναριτη για τα δομημένα ομόλογα η οποία κατέληξε στο εξής αμίμητο και μοναδικό σε όλη τη ευρωζώνη ότι το swap στοίχημα αποτελεί μέρος της αξίας των δανειακών συμβάσεων (ομολόγων).
      Σε καμία περίπτωση  δεν αγνοούμε τις τεράστιες αδυναμίες του δημοσίου τομέα και τις ανάγκες για ριζικές αλλαγές και εκσυγχρονισμό, τις οποίες όμως ο ίδιος αγνόησε συστηματικά σπρώχνοντας την χώρα σε ένα σκληρό μη ανταγωνιστικό νόμισμα με αδιαφανείς διαδικασίες, αποτελειώνοντας την.
      Στην ίδια κατηγορία των πονηρών πολιτικών και ο ίδιος, πού δούλεψε για άλλα συμφέροντα.
      Κατά τα άλλα, τα μνημόνια δεν ήταν μονόδρομος και τρίχες... 

      ----------------

      Από ότι κατάλαβα δεν υπήρξε ούτε το σκάνδαλο του ΧΑΑ , ούτε η  αποβιομηχάνηση με μεταφορά των επιχειρήσεων στο εξωτερικό  με δαπάνες των Ελλήνων φορολογουμένων , ούτε τα δημόσια έργα με δεκαπλάσιο κόστος από το πραγματικό , ούτε  τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο ΧΑΑ , ούτε το αίσχος  της Ολυμπιάδας ,ούτε επέκταση τραπεζών , ΟΤΕ κλπ με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου  με  δημιουργία θυγατρικών που ξεπουλάμε περίπου δωρεάν , ούτε γιγάντωση των καναλαρχών και μεγαλοεργολάβων , ούτε  φοροεπιδρομή , ούτε Οτσαλάν , ούτε Ίμια, ούτε  βομβρδισμός  της Γιουγκοσλαβίας, ούτε πάρτυ της Ζήμενς και της Γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας ( Στις αποφάσεις του συμβουλίου η υπογραφή του Σημίτη ήταν δυο αράδες πάνω από αυτή του Άκη ). Και , το μεγαλύτερο έγκλημα , η είσοδός μας στην ΟΝΕ με  τον γνωστό τρόπο ενώ οι ενάρετοι Γερμανοί ( που οι κακέςγλώσσες λένε πως αν εφαρμόζονταν    κατά γράμμα τα κριτήρια ούτε και αυτοί ,αλλά ούτε και κανένας άλλος θα έπρεπε να μπουν στην ΟΝΕ ) κοιτούσαν από την άλλη μεριά γιατί εκείνη την στιγμή τους βόλευε να μην ξέρουν τίποτα .
       Εγκληματίας αμετανόητος .
    3. onlinedrstrangelove1
    4. 8 ψήφοι
ο τζοχατζόπουλος και η παρέα του μάζευε τα εκατομμύρια με τα τσουβάλια και ο Σημίτης δεν γνώριζε τίποτα.
και μόνο η προσπάθεια  αγιοποίησής του λέει πολλά για την περίπτωση που το παλιό πολιτικό σύστημα ξαναέρθει στα ΄πράγματα. . .
 δεν θ αφήσουν λέπι αυτή τη φορά. . . . . .
    1.  

Σχόλια