"Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό"

"Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό"

blogger: Υποθέτω ότι είναι μετά από περισυλογή μπροστά στον καθρέπτη. Μεγάλη κίνηση, που εξασφαλίζει την υστεροφημία του, αλλά έστω κι' έτσι συμφωνώ με τον πρόεδρο. Περιμένω να κάνει πράξη το πιστεύω του και να ..εξαφανισθεί από την πολιτική σκηνή. (Σε άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία οι παραιτήσεις θα συνοδεύονταν και με το γνωστό χαρακίρι. Στην περίπτωσή μας, αφού ως χώρα δεν έχουμε κατακτήσει αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό, είναι αρκετό ένα από τα δύο: παραίτηση ή χαρακίρι).

Υ.Γ1. 

Γέλασα με την ψυχή μου βλέποντας τον τρισμέγιστο, πασφοφότατατο, τιτανοτεράστιο Βενιζέλο (τον μικρό) να συνυπάρχει στο ίδιο πάνελ με τον Ιάσονα Πιπίνη(!!!!) και να μιλάνε για: με θέμα «εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες». Κανείς από τους μάγκες συμμετέχοντες δεν τόλμησε να μιλήσει για την προδοσία του λαού, του λαίκού παράγοντα από το σύνολο των κομμάτων, αφού όλα διάλεξαν να υπηρετήσουν την μία και μοναδική λύση. Ένα βήμα πριν την οικοδόμηση της πρότασης: "Οι λαοί είναι ανώριμοι να ψηφίζουν και μέχρι νεωτέρας, ας μπουν στον γύψο". Όσο για τον Βενιζέλο είναι ικανός να παράγει ψευδογεγονότα μόνο και μόνο να είναι στην επικαιρότητα, να προβλέψω ότι μέχρι την Ανίτα θα πάει αρκεί να είναι στο γυαλί...


Υ.Γ2.  Έχοντας "φορτώσει" σε κάθε εθνικό --- στη Χ.Α. , συνενώνουν δυο λέξεις που έχουν φορτίο: εθνικό και λαϊκισμός  έχοντας ορίσει ήδη το αποτέλεσμα τη συζήτησης. Εξακολουθούν να μην θέλου να καταλάβουν ότι οι εξελίξεις τους έχουν προσπεράσει και οι ίδιοι ήδη είναι στα σκουπίδια της ιστορίας. (Ο Πιπίνης του ΜΕGA έκανε μια ..."βαρύγδουπη" ανάλυση για τον "Τσαβισμό" - πιάστε τ' ...ίδια σας - κατηγορώντας τον Τσάβες ότι χρηματοδότησε συγγενή κόμματα στην Ευρώπη και φυσικά κανείς από το θλιβερό ακροατήριο δεν του αντέτεινε την χρηματοδότηση των  ελληνικών κομμάτων και της ...αφεντιάς του: ΜΕGA, ΔΟΛ, κ.λ.π.)

Υ.Γ. 3 Κάποια στιγμή ο Βενιζέλος σε μια κρίση ειλικρίνειας: "το ευρωπαϊκό μέτωπο έχασε παταγωδώς!" -1.57.00 - αποδέχεται την ήττα των "ευρωπαϊκών" - λες και όσοι ψήφισαν ΟΧΙ ήταν αντιευρωπαϊστές, άλλη μεγάλη παραξήγηση! -  αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να επανέλθει προς το τέλος για να καλέσει αυτές τις ηττημένες δυνάμεις  συστράτευση να καταλάβουν την εξουσία - αγνοώντας φυσικά το 62% που τους έφτησε..."Θέλει μια κυβέρνηση όλων τον πραγματικά ευρωπαϊκών - οπως ο ίδιος τις αντιλαμβάνεται- δυνάμεων". Δηλαδή κυβέρνηση όλων εκείνων που ο λαός έφτησε με το μεγαλειώδες 62%.   
Έλεος !!! Το 62% σας έστειλε στην ...κόλαση και αρνείστε να το χωνέψετε...
Προρφυρογέννητοι που επιμένουν να κατέχουν την εξουσία...
Υ.Γ. 4 Τελικά μου λύθηκε η απορία: Έψαχνα τους "υπνοβάτες" στους οποίους αναφέρεται ο τίτλος της συζήτησης. Υπήρχαν στο πάνελ. Επιμένουν να υπνοβατούν ... δεν τολμούν ν' ανοίξουν τα μάτια και να δουν την πραγματικότητα που έχουν οικοδομήσει... γιατί έτσι θα είναι αναγκασμένοι να δεχθούν και τις δικές τους ευθύνες τις οποίες μάλλον δεν έχουν τους ώμους για να σηκώσουν... 
Y.Γ. 5. Παρ' ότι το ακροατήριο ήταν στημένο Βενιζελικό - οι βαστάζοι και σφωγγοκωλάριοι που ψωμίστηκαν και περιμένουν να ψωμισθούν και στο μέλλον - η παρουσία του Βενιζέλου ήταν άχρωμη και ξέπνοη. Έμοιαζε να θέλει να φωνάξει: "Είμαι και γω εδώ", αλλά έχει μάλλον επίγνωση ότι το τοπίο έχει αλλάξει. Μάλλον θα αποδειχθεί λάθος η χωρίς όρια και όρους Γερμανοφιλία του, αφού  σε λίγο θ' αρχίσουν οι ...κατραπακιές από τον θείο Σάμ που διεκδικήσει (επιβάλλει;) τους ανθρώπους του. Υπό την έννοια αυτή το άστρο του Βένι βαίνει προς τη δύση του και τα ...ορφανά πρέπει να ψάχνουν σε άλλο πρόσωπο την προστασία...
(O Beni μανούλα στη δημιουργία ψευδογεγονότων δημιούργησε τον "κύκλο ιδεών", όπου στέγασε τους σφογγοκωλάριους για την αναζήτηση νέου ρόλου. Καμία αυτοκριτική - αφού μόνο άμωμος δεν μπορεί να δηλώσει - ο σοφατζής ενός πολιτικού συστήματος που αφού διέλυσε τη χώρα αρνείται να πάει στον αγύριστο και επανέρχεται νας μας κυβερνήσει...Μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί η χρήση του όρου "ανασυγκρότηση" από ένα τύπο που έβαλε την υπογραφή του σε κάθε τι που έχει σχέση με την διάλυση - παράδοση της χώρας. Για να γελάσετε δείτε το πανελ αυτής της  θλιβερής μάζωξης. Πρόσωπα που μόνο εμετό προκαλούν...Θαυμμάστε τον κ. Παπαχρήστο....)
Υ.Γ. 6. Λέει ο Βενιζέλος: "Αλλά δεν μπορεί ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει τις εξελίξεις."

Στη συνεχεια, συνεχίζει "εμείς οι "φιλοευρωπαίοι" θα κάνουμε κυβέρνηση".  Οι "ηττημένοι δεν βάζουν όρους" Ώπα μεγάλε! Πάμε ένα βήμα πίσω, πάρτο αλλιώς. Δηλαδή εσύ που είσαι ο χαμένος (μη που πεις ότι νοιώθεις κερδισμένος) έχεις δικαίωμα τώρα να βάζεις τους κανόνες και θέτεις όρους, ως χαμένος! Μαζέψου και μη μιλάς πολύ! εκτίθεσαι! 
------------------
http://www.analyst.gr/2017/02/27/prodotes-i-apla-xrisimoi-ilithioi/  

Προδότες ή απλά χρήσιμοι ηλίθιοι;

----------

Y.Γ. Επειδή, θα το έχετε καταλάβει, είμαι συλλέκτης διαμαντιών, αλιεύω από εδώεδώ)μια εκδήλωση με ομιλητές:

Prof. Nikolaos Alivizatos
Prof. Stavros Tsakyrakis
Prof. Evangelos Venizelos
Moderation: Ilias Kanellis,journalist

Ποιός είναι ο κ. Τσακυράκης; Πρόκειται για μεγάλο διανοητή (εδώ χουφτώνετε για τα καλά τ' ....δια σας) Ακούστε τι είπε ο τύπος - υποψήφιος με το ΠΟΤΑΜΙ - ποταμίσιος, αλλά παραγωγός πρωτογενούς μαλ...κίας. Λοιπόν ο τύπος  λέει και γράφει τα εξής:
Γράφει χαρακτηριστικά ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Σταύρος Τσακυράκης:
«Αδελφοποίηση με τους Γερμανούς»
«Αν για διαφόρους λόγους είναι αδύνατο να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται υπάρχει μια ριζοσπαστική πρόταση που έχει μεν το φοβερό μειονέκτημα να μην εμπιστεύεται την ικανότητά μας να πράττουμε με αυτονομία, φαίνεται, όμως, αποτελεσματική. Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της. Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος. Θα εξανεμίζαμε το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο υπόσχεται ο κ. Α. Σαμαράς. Με την υπόδειξη των αδελφών μας θα πληρώναμε όλοι φόρους και θα περιορίζαμε την σπατάλη. Αυτή η καθημερινή επαφή θα είχε ασφαλώς και γενικότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην παιδεία μας, στο σεβασμό των συμπολιτών μας και στην επικράτηση του κράτους δικαίου».
Αυτό προφανώς είναι το «καινούριο» που πρεσβεύει το Ποτάμι, το οποίο προσπαθεί αγωνιωδώς να παρουσιάσει τις θέσεις του, χωρίς να κάνει τώρα, όπως είναι φυσιολογικό για ένα κόμμα που διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού ένα ιδρυτικό Συνέδριο, αλλά μετά τις ευρωεκλογές. Μετά δηλαδή από την απομάκρυνση από το «ταμείο». Μερικοί όμως, όπως ο κ. Τσακυράκης, δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να κρύψουν τον «μεταρρυθμιστικό» τους οίστρο. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι ο Σταύρος Τσακυράκης είναι Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πέρα από τα υπόλοιπα που λέει, τα οποία ασφαλώς και έχει δικαίωμα να τα λέει, καθώς είναι η γνώμη του, το τελικό του συμπέρασμα, αν δηλαδή δεν γίνουν όσα λέει, τότε η χώρα και οι ελληνικές οικογένειες θα πρέπει να προχωρήσουν σε «αδελφοποίηση» και να ακολουθούν το πρόγραμμα και τις εντολές των αντίστοιχων γερμανικών.
Οι πάντες και τα πάντα κρίνονται, αλλά σύμφωνα και με την άποψη άλλων κορυφαίων Συνταγματολόγων, Ελλήνων και ξένων, έχει αποδειχθεί το τι έχουν προξενήσει στο ελληνικό Σύνταγμα τα Μνημόνια, η τρόικα και η υλοποίηση ακραίων πολιτικών λιτότητας, τις οποίες υπαγορεύει η νεοφιλελεύθερη σκέψη και πρακτική του Βερολίνου για όλους τους άλλους Ευρωπαίους, εξαιρώντας βέβαια τον εαυτό του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τις εκλογές ο ελληνικός λαός έχει να δει και να ακούσει πολλά ακόμα, αλλά έχει και την επιλογή με τη δύναμη της ψήφου να δείξει το τι χώρα θέλει, τι Ευρώπη θέλει.
Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Σταύρου Τσακυράκη. 
-------------
Για την περίσταση πάει γάντι: "Πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι" Με φίλο τον Τσακυράκη δεν χρειάζομαι άλλα στοιχεία για τον e-kyklo. Με τέτοιους τύπους θέλει να φέρει το νέο ο Βενιζέλος.
Με πολιτικά σκύβαλα προσπαθεί να οικοδομήσει το ....νέο! (Χα! Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!)
--------------
Eδώ περισσότερα για τον κ. τσακυράκη (σας υπόσχομαι ότι θα βρω το video όπου ο καθ. Παπαμιχαήλ καταχεριάζει τον ανωτέρω κύριο...)
==============
Μπένυ: "Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι ότι δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας." *** Βαγγέλη, λαξατόλ πήρες; *** Πρόσεξε λίγο με την δυσκοιλιότητα, μη το γυρίσει σε ειλεό.

Σχόλια