Προετοιμάζοντας το ...μέλλον...



ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ DIW BERLIN.

Συριζαίοι εσείς και η κυβερνητική σας συνιστώσα ετοιμαστείτε για ακόμη μια πολιτική κωλοτούμπα που σας ετοιμάζει η γερμανική καγκελαρία η οποία είναι πλήρως παραδομένη στους διεθνείς τραπεζίτες..Θέλω να δω ποιος από τις πολιτικές βουλευτικές μαριονέτες θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα σας φέρει η τραπεζική μαφία στη χώρα. Θέλω να δω ποιος θα ψηφίσει την σύσταση ΕΟΖ και εργασιακών νταχάου στην Ελλάδα.

    Να δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες για την προσέλκυση επενδυτών σε Ελλάδα και ευρωζώνη, προτείνουν 16 οικονομολόγοι του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW).
    Παράλληλα προτείνουν «χαλάρωση» των όρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και χαμηλότοκα δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. (blogger: για να μη φθάσει το πράγμα στο μη παρέκει...μια βαλβίδα εκτόνωσης...που δεν αγγίζει τον πυρήνα του προβλήματος...)
Κύρια θέση των ερευνητών είναι ότι δημοσιονομική σταθεροποίηση και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη, δηλαδή σε μια ανταγωνιστική οικονομία. Αυτή η διαδικασία προσαρμογής πιθανώς να διαρκέσει 10, 15, 20 χρόνια. (blogger: γιατί δεν λέτε για πάντα ρε παλουκάρια, ντρέπεσθε!!!Σε ποιο πλαίσιο ωρέ, ως αποικία ουδέποτε θα σηκώσει κεφάλι, δοθείσης και της κλοπής των παγίων- νερό, ρεύμα, παραλίες, οι ιθαγενείς μόνο ως σεξουαλικοί σκλάβοι μπορούν να κάνουν καριέρα...Μια Ταϊλάνδη τόσο κοντά στο Βερολίνο...)
  • Οι άμεσες επιπτώσεις ενός τέτοιου μακροπρόθεσμου προγράμματος είναι η συρρίκνωση της οικονομίας, η αύξηση της ανεργίας, μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και πολλά άλλα. Παρόλα αυτά, η επιλογή των διαρθρωτικών αλλαγών αποτελεί κατά την άποψη ενός εκ των συντακτών του τεύχους Τόρστεν Σμιτ, από το Ινστιτούτο για την Έρευνα της Οικονομίας της Ρηνανίας Βεστφαλίας (RWI), μονόδρομο*(Νάτα μας! Πάλι οι μονόδρομοι μπροστά μας! Πολύ .... "επιστημονικό" το βλέπω! Μια λύση, μια και μοναδική λύση, η τελική.... Υπάρχουν όμως και άλλες προτάσεις.)
    “Αποδείχτηκε ότι οι δομές που έχουν αναπτυχθεί τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν βιώσιμες. Οι περισσότερες από αυτές θα πρέπει να αλλάξουν. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε περικοπές στο δημόσιο τομέα, στη μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων. Όμως, η παλιά κατάσταση πραγμάτων δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την αναγκαιότητα των αλλαγών και των περικοπών.”

 Η ανάλυση των γερμανών οικονομολόγων δεν αποκρύπτει ότι οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής εγκυμονούν κινδύνους. Ο καθηγητής πανεπιστημίου και υπεύθυνος του τμήματος για Θέματα της Παγκόσμιας Οικονομίας, Κρίστιαν Ντρέγκερ, σημειώνει ότι κατά την περίοδο της προσαρμογής θα πρέπει να γίνουν θυσίες. (blogger: να εικάσω ότι αυτές που έγιναν μέχρι τώρα πήγαν χαμένες!)
Μια τέτοια πολιτική δεν μπορείς να την εφαρμόσεις για μεγάλο διάστημα όταν έχεις απέναντι σου την αντίσταση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού. (blogger: Όταν "τα μεγάλα τμήματα" είναι πλειοψηφία τι κάνεις παλληκάρι μου; Πως θα καταπιείς το 62%; Από πότε τα οικονομικά σχέδια δεν υπηρετούν το λαό, αλλά υπέρτατες, αλάνθαστες αρχές; Βέβαια δεν είναι μοναδική παραβίαση του Συντάγματος, που έχει γίνει κουρελόχαρτο...)
 Για αυτό το λόγο θα πρέπει να χαράξουμε μια γραμμή που θα είναι πιο αποτελεσματική.” Κατά την άποψη του καθηγητή Ντρέγκερ θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Παρότι δεν αντιτίθεται στα επενδυτικά προγράμματα, στα πλαίσια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ ή και σε ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα, διατηρεί επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά τους. Οι εμπειρίες του παρελθόντος είναι αρνητικές. Χρήματα που προοριζόταν για διαρθρωτικές αλλαγές χρησιμοποιούνταν έμμεσα για την κάλυψη δημοσιονομικών κενών ή και «εξαφανίζονταν». (blogger: όλο και κάτι θα ξέρουν μέλη της "δεξαμενής σκέψης"  dianeosis περί τούτου...Ας γράψουν κάτι .. και ας μη μένουν στα "έπεα πτερόεντα...". Ας ζητήσουν π.χ. από κ. Λιάκο να γράψει κάτι για τη διαχείριση της εποχής Σημίτη... να ένα καλό θέμα για ένα ιστορικό...)
  Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που διασφαλιστεί ότι τα κονδύλια θα επενδυθούν πράγματι εκεί όπου προορίζονται, υπάρχει το ρίσκο τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά επειδή δεν έχουν εφαρμοστεί ή δεν αποδίδουν ακόμη οι διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά ποια θα μπορούσαν να είναι τα μέτρα για την άμεση τόνωση της οικονομίας;
  • Σύμφωνα με τον κ. Ντρέγερ “αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στις οποίες θα ισχύουν καλύτερες συνθήκες για τους επενδυτές. 
Ένα άλλο μέτρο είναι η χαλάρωση των όρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης – όχι τόσο γρήγορα και όχι τόσο σκληρά. Εκτός αυτού θα πρέπει να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε δάνεια με χαμηλό τόκο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.” Πρότυπο εδώ είναι η γερμανική κρατική τράπεζα KfW με την οποία ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία για τη σύσταση ενός ελληνικού ταμείου που θα έχει ανάλογους στόχους. Ως προς τη δημιουργία των ειδικών οικονομικών ζωνών: οι ερευνητές παραπέμπουν στο παράδειγμα της Πολωνίας, της Κίνας ή και της Ρωσίας. Το ζητούμενο και σε αυτές τις χώρες ήταν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες.

εδώ ολόκληρη η έκθεση του Γερμανικού Ινστιτούτου:  
http://www.dianeosis.org/wp-content/uploads/2016/11/research_policy_eng_final.pdf

(blogger: που χρηματοδοτήθηκε μάλλον, αλλιώς δεν θα έβαζε φαρδιά πλατιά το λογότυπό του - παραγγέλθηκε από το dianeosis... γιατί δεν βλέπω ότι  ξύπνησαν μια μέρα οι γερμανοί πανεπιστημικοί και αφού  έξυσαν ...τα αχαμνά τους είπαν: "Ας κάνουμε μια μελέτη για το ΕΛΛΑΝΤΑ".
Ξεχνάει η έκθεση να αναφέρει η έκθεση ότι πήρε κάποιες αρχικές συνθήκες σαν δεδομένες: Ότι το νόμισμα παραμένει το ευρώ και η χώρα υπηρετεί το γερμανικό σχέδιο (μη) ανάπτυξης... αλλά δεν το λένε. Απλά το dianeosis που δεν μπορεί να το κρύψει ότι δεν είναι απλά - diapalaiosis - έδωσε το συμπέρασμα και ζήτησε από τους γερμανούς να το επενδύσουν με την "επιστημοσύνη" τους και να το "πουλήσει" στους ιθαγενείς ως έγκυρη επιστημονική γνώση από την εσπερία....Σανός σε ωραία συσκευασία για τους πένητες ιθαγενείς...)
---------------
YΓ.1 Στέκομαι σε ένα σημείο της έκθεσης που αναφέρεται στην καινομία και στους νέους επιστήμονες: Όλως περιέργως τους διαφεύγει η φυγή εγκεφάλων που παρατηρείται από το 2010 στην Ελλάδα, συνέπεια των Μνημονίων "σωτηρίας". Πουθενά καμία μνεία στη ληστεία αυτού του δυναμικού που αποτελούσε επένδυση της χώρας. Το σχήμα που επαναλαμβάνου είναι:  Μαλάκας οδηγός αφού παρασέρνει ποδηλάτη, έρχεται ευγενικά να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, και κάνει ότιδήποτε να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του, αφού ξέρει ότι οδηγούσε  σε κατάσταση μέθης...


ΠΗΓΗ
--------------

Blogger:

Σταθείτε λίγο στην ταυτότητα του "ανεξάρτητου" - πιάστε τ' αρχ...δια σας - οργανισμού με πρόεδρο τον γνωστό και μη εξαιρεταίο κ. Δασκαλόπουλο - τον "βιομήχανο" για πολλά - πολλά χρόνια χωρίς βιομηχανία! -- (Ο κ. Δασκαλόπουλος μας είναι γνώριμος για τις παρεμβάσεις του από παλιά: εδώ, εδώ, εδώ, )

http://www.dianeosis.org/about/

Από τα ονόματα του Δ.Σ, θα αναγνωρίσετε Σημιτάνθρωπους, ναι αυτούς που πλούτισαν την εποχή του Χρηματιστηρίου, κάτι καθηγητάδες ικανούς στην "απορρούφηξη"  πάσης φύσεως ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και κατόχους ΜΚΟ αφού έτσι μπορούν να χάνονται τα ίχνη του εγκλήματος. (Κάποτε είχε πλασσαρισθεί στο ίδιο ΔΣ και ο κ. Ε...μίου - ξέρετε αυτό το πουλέν του Λαμπράκη- δημοσιοκάφρος, ναι ρε σεις αυτός με την "καμένη" μύτη....)

  • Ψάξτε λίγο το www.dianeosis.org και θα δείτε ότι είναι μία φωλεά σημιτανθρώπων που αφού μας έχουν σώσει μια φορά, επανέρχονται για να μας σώσουν με άλλο πρόσωπο.
Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, αφού σε μια εποχή πενίας, έχουν ανεξάντλητους πόρους. (Τόσα έκλεψαν-ενθυλάκωσαν οι σημιτάνθρωποι την εποχή του πλιάτσικου του χρηματιστηρίου, αλλά και των πάσης φύσεως ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που τώρα είναι καθαρό, ότι χρησιμοποιήθηκαν για φτιάξουν όλη αυτή τη φυλή των απατεώνων... με τις γραβάτες και την δήθεν προοδευτική μουτσούνα).

*Φυσικά η μελέτη, φορτώνει όλα τα δεινά της Ελληνικής οικονομίας στην Ελλάδα. Καμία αναφορά στην αρχιτεκτονική της ζώνης τους ευρώ, στη συμπεριφορά της γερμανίας, (είτε αυτό λέγεται εξαγορά των πάντων, είτε υπερβολικά πλεονάσματα κόντρα στους κανόνες...)
... στην τύχη, ένα άλλο στέλεχος της dianeosis (μάλλον για anapalaiosi που φαίνεται...): Μιχάλης Χαλιάσος, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης που από τις σελίδες της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ μας  νουθετεί...Το Grexit έχει λιγότερους κινδύνους για την Ευρωζώνη
Προσέξτε, έχουν ενδυθεί τον μανδύα της επιστήμης, της ανεξάρτητης γνώσης για το καλό της χώρας για να περάσουν γραμμή, να υποστηρίξουν την μία και μοναδική λύση...κάτω από την γερμανική ..καλή μπότα.

... και πιο κάτω: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Χορογράφος κι' αυτός προστίθεται στους πόρους του ιδρύματος. Έτσι το ίδρυμα αποκτά άμυνες απέναντι σε ....αήθεις επιθέσεις. 
Θα δείτε πολλά πρόσωπα της τέχνης, τι να κάνουν οι άνθρωποι, να ψωμισθούν βρίσκονται εκεί, έτσι ήταν πάντα: οι μαικήνες είχαν την αυλή τους, τους γρα(μ)φιάδες τους, τους γελωτοποιούς τους, τους διασκεδαστές τους...τους θεατρίνους τους...
Σας το είπα. Είναι καλοστημένη μηχανή χειραγώγησης με πολλούς και αφανείς πόρους. Οι στόχοι όμως ορατοί δια γυμνού οφθαλμού...Η εμπέδωση της μιας και μοναδικής λύσης. Ο μονόδρομος!

... έτσι για να μην πλασσάρουν ότιδήποτες εξ εσπερίας, ως εξ ορισμού ωφέλιμο για τη χώρα...Να τι έλεγε κάποιος (θύμα των κοτσαμπάσηδεων τελικά...) σαν αυτούς που καλή ώρα παραγγέλνουν στημένες μελέτες, κατά το: "Αφού πληρώνεις, πές μου το συμπέρασμα να σου φτιάξω μια μελέτη να στο υποστηρίξει!"


 -----------------
Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί...
"τι δεν είμαστε

Η διαΝΕΟσις:

    Δεν συνδέεται με κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη, κυβέρνηση ή κυβερνητική επιλογή.
    Δεν αποτελεί οργανισμό lobbying ή μοχλό πίεσης.
    Δεν οριοθετείται από οποιοδήποτε πολιτικό ή ιδεολογικό στίγμα.
    Δεν εκφράζει τα συμφέροντα κανενός επιχειρηματικού κλάδου ή άλλου φορέα."
--------------------
Kαι μετά εδώ:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΤΟΣ ΕΕ

---------

 

Σχόλια