Προειδοποιεί η Pricewaterhouse Coopers: Η Δύση θα γίνει ο νέος Τρίτος κόσμος έως το 2050

Προειδοποιεί η Pricewaterhouse Coopers: Η Δύση θα γίνει ο νέος Τρίτος κόσμος έως το 2050
Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, σχεδόν 2.000 χρόνια ο πιο γρήγορος τρόπος για να σκοτώσεις μια οικονομία είναι να αφήσειw τους πλούσιους ανθρώπους να συσσωρεύσουν όλο τον πλούτο
Η  Δύση θα γίνει ο νέος Τρίτος κόσμος έως το 2050 προειδοποιεί η PricewaterhouseCoopers (PWC)

Πρώτος Κόσμος
Με τον όρο «Πρώτο Κόσμο» θεωρούνται οι καπιταλιστικές, βιομηχανικές χώρες, περίπου, ένα μπλοκ χωρών που έχουν ευθυγραμμιστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με περισσότερα ή λιγότερα κοινά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα όπως η Βόρεια Αμερική, Δυτική Ευρώπη, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.
Δεύτερος κόσμος
Με τον όρο "Δεύτερο κόσμο" θεωρούνται οι πρώην κομμουνιστικές-σοσιαλιστικές χώρες, βιομηχανικά κράτη, (πρώην του ανατολικού μπλοκ, που βρίσκονταν στην σφαίρα επιρροής της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστών Δημοκρατίας) σήμερα: Ρωσία, Ανατολική Ευρώπη (π.χ. Πολωνία) και μερικές τουρκόφωνες χώρες όπως π.χ., Καζακστάν, καθώς και η Κίνα.

Τρίτος κόσμος
Με τον όρο "Τρίτο Κόσμο" περιλαμβάνονται όλες οι άλλες αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Ο όρος του Τρίτου Κόσμου περιλαμβάνει επίσης την Βενεζουέλα αλλά και κομμουνιστικές χώρες Βόρεια Κορέα χώρες που είναι πολύ πλούσιες (π.χ. Σαουδική Αραβία) κ.α.

Πρώτος Κόσμος.
Τι ωραίος ευφημισμός.
Οι οικονομίες των αναδυόμενων χωρών όπως Αίγυπτος και Πακιστάν θα μπορούσαν να ξεπεράσουν την καναδική οικονομία μέχρι το 2050, σύμφωνα με νέα έκθεση της διεθνούς εταιρίας ορκωτών ελεγκτών PricewaterhouseCoopers.
Μέχρι το 2050, οι αναδυόμενες οικονομίες, όπως το Μεξικό και η Ινδονησία είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερες με οικονομικούς όρους από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ενώ το Πακιστάν και η Αίγυπτος θα μπορούσε να ξεπεράσουν την Ιταλία και τον Καναδά τόνισε η PWC.
Η Αίγυπτος και το Πακιστάν έχουν πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς π.χ. από τον Καναδά.
Η πρόγνωση της PWC φαίνεται υψηλού ρίσκου καθώς το ΑΕΠ της Αιγύπτου με βάση τις πιο κοινές συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς (ανήλθε σε 340 δισεκ. δολάρια και το Πακιστάν σε 284 δισεκ. δολ. το 2016.
Αντίθετα, 1,5 τρισεκ. δολάρια ήταν το ΑΕΠ  του Καναδά που τοποθετείται ως η 10η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.
Το  ΑΕΠ του Καναδά είναι σήμερα περισσότερο από διπλάσιο του Πακιστάν και της Αιγύπτου συνδυαστικά.
Ωστόσο, από το 2050, οι δύο αυτές χώρες θα έχουν ισχυρότερες οικονομίες από τον Καναδά.
Η PriceWaterhouseCooper επικαλεστεί ως βάση για την οικονομική προβολή της ένα οικονομικό όρο που ονομάζεται «ισοτιμία αγοραστικής δύναμης».
Είναι η συνολική αγοραστική δύναμη του πληθυσμού.
Η PWC υποστηρίζει ότι αυτός ο δείκτης δίνει μια σαφέστερη εικόνα της πραγματικής οικονομικής ισχύος, διότι ακυρώνει τις διαφορές τιμών μεταξύ των οικονομιών.
Σε γενικές γραμμές, οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες σε δυτικές οικονομίες σε σχέση με τις αναδυόμενες χώρες έχοντας έτσι υψηλότερο ονομαστικό ποσό πλούτου στις δυτικές οικονομίες.
Μια ανισορροπία μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι η παλαιότερη και πιο θανατηφόρα ασθένεια όλων των Δημοκρατιών.

- Πλούταρχος (46-119 π.χ.)

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο φιλόσοφο, σχεδόν 2.000 χρόνια ο πιο γρήγορος τρόπος για να σκοτώσεις μια οικονομία είναι να αφήσειw τους πλούσιους ανθρώπους να συσσωρεύσουν όλο τον πλούτο και αυτό επαναλαμβάνεται….

www.bankingnews.gr 

Σχόλια