Welt: Η Ελληνική κρίση είναι ήδη μακράν η χειρότερη κρίση ποτέ και λυση δεν φαίνεται πουθενά!

Το ελληνικό δράμα έχει θέσει νέα πρότυπα για την οικονομική καταστροφή. Είναι ήδη μακράν η χειρότερη κρίση ποτέ. Δεν υπάρχει τέλος είναι ακόμα στον ορίζοντα αναφέρει σε άρθρο της De Welt
Στο  διάγραμμα που δημοσιεύει συγκρίνει την ασιατική κρίση του 1997 με πράσινο χρώμα, την  οικονομική κρίση στην ευρωζώνη με μαύρο χρώμα,  την μεγάλη ύφεση του 1929 στις ΗΠΑ με Μπλε χρώμα και την ελληνική κρίση με κόκκινο χρώμα.
  • Η οικονομία βρίσκεται σε νάρκη  και χώρα σε κατάθλιψη αναφέρει και συνεχιζει , Η  Ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά το ένα τέταρτο από το 2008, και οι επενδύσεις έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από το μισό.
  • Μόνο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, υπήρξε παρόμοια οικονομική  καταστροφική αλλά μετά από περίπου τέσσερα χρόνια οι ΗΠΑ  άρχισαν να ανακάμπτουν  Οι Έλληνες  μπορούν μόνο να ονειρεύονται καθώς προσπαθούν οκτώ χρόνια  και λυση δεν φαίνεται πουθενά.
  • Το ΔΝΤ ζητά αναδιάρθρωση του χρέους σε μακροπρόθεσμη βάση για να ανακουφιστεί η χωρά από το βάρος αλλά η προθυμία μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων  είναι χαμηλή. Κυριαρχεί ο φόβος  της δυσαρέσκειας των δικών τους εκλογικών σωμάτων  ιδιαίτερα  φέτος που  υπάρχουν εκλογές σε αρκετές χώρες της ΕΕ.
Υπάρχουν  διαφορές σχετικά με τους στόχους της αξιολόγησης οι οποίοι εμποδίζουν την εκταμίευση νέων δανείων προς την Ελλάδα με τους  Ευρώ εταίρους και το ΔΝΤ  να αναμένουν από την  Ελλάδα να  νομοθετήσει μέτρα, σε περίπτωση που η χώρα το 2018 δεν επιτύχει τα επιθυμητά  πλεονάσματα του προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού ο Αλέξη Τσίπρα έχει μόνο μια μικρή πλειοψηφία τριών ψήφων στο Κοινοβούλιο. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός είναι λόγω των μέτρων λιτότητας κατά τους τελευταίους μήνες υπό την  πίεση της κοινής γνώμης. Οι αγορές ομολόγων έχουν ήδη ανησυχούν  και  spreads για διετή ελληνικά ομόλογα ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο καταλήγει το άρθρο.
ΠΗΓΗ

Σχόλια