Ο κύριος 35.000 ευρώπουλα το μήνα, ζήτησε να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα ο δημοσιονομικός κόφτης...

Την πρόταση να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα της Ελλάδας ο δημοσιονομικός κόφτης – δηλαδή αιώνια λιτότητα και τέλος σε κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής – ζήτησε μιλώντας στο Ρ/Σ Real ο "σριστερός" και πάμπλουτος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το απολειφάδι της πολιτικής στην αποικία Ελλάδα, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Είμαι υπέρ της ιδέας, στη συζητούμενη αναθεώρηση του συντάγματος να μπει ακόμη και δημοσιονομικός κόφτης» ανέφερε το...
κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Ν.Χατζηνικολάου. Ακούστε εδώ το ηχητικό
Κι ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος...
Ε, βέβαια! Τι θα πρότεινε για το αναθεωρημένο Σύνταγμα; 
  • Να έχουν ποινικές ευθύνες όσοι αθετούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις; Να διώκονται όσοι με την πολιτική που εφαρμόζουν ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο και φτωχοποιούν τον λαό; Όχι, όχι, όχι! 
Αυτά είναι λαϊκισμός!
Υπεύθυνη πολιτική είναι να κουκουλώνουμε τις ευθύνες των κυβερνώντων και να την πληρώνει πάντα ο κοσμάκης!
Blogger: 
Βλέπε σχετικά:

Επειδή ο κ. Παπα(...μούλoς) θα μας κατηγορήσει για λαϊκισμό, αφού δεν συμφωνούμε μαζί του, να και μια απάντηση:


 ----------------
ΠΗΓΗ
Όπως είχαμε εξηγήσει και στο ντοκιμαντέρ This is Not a Coup, οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στη Νότια Ευρώπη, συχνά με πρωτοβουλία μεγάλων τραπεζών, όπως η JP Morgan, έχουν ως στόχο να εξαφανίσουν κάθε δυνατότητα άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής, που είχε κατοχυρωθεί στα αντιφασιστικά συντάγματα χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.
  • Όπως μας εξηγούσε ο Ιταλός καθηγητής Νομικής, Αλεσάντρο Σόμα, «η υποχρέωση για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού (μέσα στα συντάγματα) σημαίνει απαγόρευση των κεϊνσιανών πολιτικών και αυτό αποτελεί ένα είδος “πραξικοπήματος”». 
  • Βλέποντας τη χώρα του να υιοθετεί στο Σύνταγμά της την αρχή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, ο Ιταλός πανεπιστημιακός υποστηρίζει ότι επιβάλλονται πολιτικές τις οποίες στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να προωθήσει μόνο ο φασισμός. 
  • «Είμαστε μάρτυρες μιας νέας οικονομικής κρίσης και την αντιμετωπίζουμε χωρίς να έχουμε καταλάβει απολύτως τίποτα» μας εξηγεί και συνεχίζει: 
  • «Γύρω μας συμβαίνουν όσα συνέβαιναν και το 1929. Περιορίζεται σημαντικά η δημοκρατία για να σωθούν οι αγορές. 
Αυτή όμως είναι μια τυπική μορφή του φασισμού».
Στο ντοκιμαντέρ εξηγούσαμε επίσης πως οι κάθε είδους κόφτες που προωθεί η ΕΕ, έχουν ως άμεσο στόχο την απώλεια κάθε ελέγχου που μπορεί να ασκεί μια κυρίαρχη χώρα στην εθνική της οικονομία.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει και επισήμως πλέον στην πρώτη γραμμή των πολιτικών δυνάμεων που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Δείτε το ντοκιμαντέρ This is not a coup για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και τη λειτουργία του δημοσιονομικού κόφτη.
Υ.Γ. θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. Τύποι σαν τον εικονιζόμενο, επί χρόνια αλίευαν στο αριστερό ακροατήριο για να βρεθούν στα γεράματα να αποκαλύπτουν το βλεδυρό τους πρόσωπο και να εισηγούνται απόψεις αποδεδειγμένα φασιστικές. Κρίμα σ' όλους εκείνους για τους οποίους ο εν λόγω κύριος ήταν η (αριστερή) φωνή τους... 
Βλέπετε ο συγχρωτισμός με τους ευρω-πέους και οι παχυλές αμοιβές βοήθησαν να δει τα πράγματα "καλύτερα" μακριά από την πλέμπα για την οποία επί χρόνια τάχα μου πονούσε .....Οι ιθαγενείς πρέπει να εκπολιτισθούν...Ας μην ψάχνουμε λοιπόν έξω τις ευθύνες. Οι εφάλτες είναι εντός... με ποικίλα πρόσωπα!
και κάτι σχετικά:

Η παγίδα

------------

 http://hassapis-peter.blogspot.gr/2017/03/blog-post_165.html

Ο κ. Σόϊμπλε, μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους, είπε ότι τα μέτρα για την Ελλάδα, θα πρέπει να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα.

Αφού λοιπόν ο νόμος (δηλαδή η απόφαση των δανειστών) που θα επιβάλει
τα όποια μέτρα, θα τα καταστήσει ανεξάρτητα από τις εκλογές στην Ελλάδα, τότε τι νόημα έχει να γίνονται εκλογές; Ειλικρινά τι νόημα έχουν οι εκλογές πλέον στην Ελλάδα;
Αν δεν μπορούν να αλλάξουν πολιτικές και νόμοι, γιατί να γίνονται εκλογές; Απλά δηλαδή για να ικανοποιούνται οι προσωπικές φιλοδοξίας της καρέκλας για κάποιους, ώστε να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους οι δανειστές;
Αλήθεια υπάρχει Σύνταγμα σ΄ αυτή εδώ τη δύστυχη χώρα; Προφανώς δεν υπάρχει. Σύνταγμα της Ελλάδας είναι πλέον τα συμφέροντα των δανειστών. Και αυτό έγινε γιατί το ίδιο το "Σύνταγμα" το επέτρεψε. Εδώ λοιπόν έχουμε και συνταγματικό πρόβλημα. 
Να λοιπόν γιατί, δανειστές και εγχώριο καθεστώς, εξορκίζουν τον κίνδυνο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Γι' αυτό και παραβιάστηκε το τελευταίο δημοψήφισμα. Γιατί θέλουν να περιορίσουν το «δημοκρατικό» παιχνίδι μόνο μεταξύ των «ελεγχόμενων» πρόθυμων μνημονιακών κομμάτων.
Αυτή όμως η παράδοση της χώρας στους δανειστές, διαλύει την Ελλάδα και εξευτελίζει τον ελληνικό λαό.
Πιστεύω πως αυτό που είπε ο κ. Σόϊμπλε για τα μέτρα και τις εκλογές στην Ελλάδα, αν το έλεγε για τη Γερμανία, αυτή τη στιγμή θα είχαν βγει στους δρόμους εκατομμύρια Γερμανοί και θα ζητούσαν την άμεση απομάκρυνσή του. Αντίθετα εδώ δεν ενόχλησε κανέναν μας, το δε πολιτικό σύστημα άρχισε ήδη να συζητάει το θέμα στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Κανένας από το πολιτικό προσωπικό δεν τόλμησε να πει το ελάχιστο εναντίον του κ. Σόϊμπλε. Αντίθετα, κάποια πρόθυμα «παπαγαλάκια» ήδη άρχισαν να προπαγανδίζουν ότι ο άνθρωπος είπε τάχα το αυτονόητο.

Φίλοι μου κάτι σάπιο έχουμε ανάμεσά μας. Κάποια «πέμπτη φάλαγγα» λειτουργεί σε βάρος της χώρας μας και της ζωής μας. Δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα έτσι.
Τέλος...

Πέτρος Χασάπης
=====================

και για  να μη ξεχνιώμαστε!

 

Σχόλια