Ο Σημίτης βγαίνει από τη ντουλάπα με τους σκελετούς…

Το σχετικό δελτίο Τύπου από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ είναι… υποσχόμενο. Πολλά υποσχόμενο. Όπως αναφέρεται, αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί ο Κώστας Σημίτης στην τηλεόραση, μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία το 2004. Και την παραχωρεί στη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα, στην εκπομπή “Ιστορίες” της τηλεόρασης του Ομίλου Αλαφούζου.
Φυσικά, ο άλλοτε καταλληλότερος, για χάρη του οποίου οι δημοσκόποι της εποχής του διαμόρφωσαν το συγκεκριμένο εύρημα στα δικά του μέτρα, προκειμένου να απαλύνουν τη θλίψη του για το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε υπερδιπλάσια δημοφιλία και αποδοχή, έχει να πει πολλά. Πάρα πολλά.

Όχι όμως για τη σημερινή Ελλάδα. Αλλά για τη δική του διακυβέρνηση. Την οκταετία της απόλυτης διαφθοράς. Την οκταετία που γέννησε την κρίση, και άνοιξε την πόρτα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Την εποχή των απευθείας αναθέσεων και του συμφώνου συμβίωσης με τη διαπλοκή. Την εποχή της πιο βίαιης αναδιανομής πλούτου στη νεώτερη Ιστορία του ελληνικού κράτους, από την εποχή της Επανάστασης του 1821. Την εποχή των μεγαλύτερων σκανδάλων που έγιναν ποτέ στη χώρα, και όλα σχεδόν παρέμειναν ατιμώρητα.

Ο Κώστας Σημίτης άκουσε τον Κώστα Καραμανλή να τον αποκαλεί εντός της Βουλής “Αρχιερέα της διαπλοκής”. Ακόμη πιο εκκωφαντική ωστόσο είναι η ετυμηγορία της Ιστορίας και της κοινωνίας:  
  • Η… μαύρη χήρα της διαπλοκής. Που μαζί με τα “ορφανά” του, κάνουν κουμάντο στη χώρα τα τελευταία πολλά χρόνια. Και εξαιρούν τους εαυτούς τους από τις δραματικές συνέπειες της χρεοκοπίας.
Την Τρίτη λοιπόν, ο Κώστας Σημίτης βγαίνει από τη ντουλάπα με τους σκελετούς. Και οι σκελετοί αυτοί, δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες… δεν είναι μακέτο.  
ΠΗΓΗ
Blogger: 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιούν το Σημίτη (προσέχτε: Ο Σημίτης είναι και ήταν πάντα όργανο μεγάλων "κόλπων" της ντόπιας ολιγαρχίας, γι' αυτό τον έχουν πάντα στο relanti μέχρι νεωτέρας...ποτέ αυτεξούσιος! 
{Προσθήκη: Ήδη ο Προβόπουλος _...ο κ. Τ+10 , το εργαλείο που ενεργοποίησε εντελώς τυχαία το σορτάρισμα των ελληνικών ομολόγων -  εμφανίζεται να συντάσσεται με τον κ. Σημίτη και να ετοιμάζονται για την (ξανα-μανα) σωτηρία της χώρας. Βλέπετε αν είσαι έξω από τη φυλακή έχεις πολλούς βαθμούς ελευθερίας, μέχρι και να καταλάβεις την διακυβέρνηση μπορείς!!!}
Η καλύτερη απάντηση για τον εν λόγω κύριο είναι εδώ:

"Ελ Σημίτης"

Επαναφορά Σημίτη επιθυμεί η #diaploki. 
"Ελ Σημίτης"  

Οι πολεμιστές του είχαν στήσει το νεκρό σώμα του Ελ Σίντ, του Καστιγιάνου ήρωα των αγώνων κατά των Μαυριτανών, πάνω στο άλογό του για να του δίνει κουράγιο και να τρομάζει τους εχθρούς τους. Ο Κώστας Σημίτης, βεβαίως, είναι βιολογικά ακμαιότατος στα 80 του χρόνια, πολιτικά ωστόσο, έχει αποστρατευτεί  εδώ και πολύ καιρό. Η απελπισία όμως στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι τόσο μεγάλη ώστε ορισμένα δημοσιεύματα ή δημόσιες παρεμβάσεις του στρώνουν το έδαφος για την επιστροφή του σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως εγγυητή της ενότητας του χώρου. Aναγνωρίζουμε ότι δημοσιογράφοι και ξεπεσμένοι πολιτικοί που έφαγαν ...παντεσπάνι επί Σημίτη δεν είναι αγνώμονες και σπεύδουν να τον επαναφέρουν στον αφρό με την πρώτη ευκαιρία. 

  • Αλήθεια όμως, πιστεύουν ότι με την ανακύκλωση απαξιωμένων από την κοινωνία πολιτικών θα έρθει η αναγέννηση της Σοσιαλδημοκρατίας; Δεν τους έχουμε για τόσο αφελείς... 
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ 27/05-02-/6/2016)

επίσης σχετικά: 

{Ο ξεχασμένος Σημίτης, που εμφανίζεται σαν φάντασμα του μεσονυκτίου, δεν είπε τίποτα για την Γαλλία και την χτιακιασμένη ευρώπη της σήμερον. Από το βήμα της Δημοκρατικής συμπαράταξης έδωσε προσφάτως μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς λέγοντας "Αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας" Ποιός; Ο αλχημιστής της "δημιουργικής λογιστής. Ο τελάλης  ψευδών περί "ισχυρής οικονομίας" και Χρηματιστηρίου. Ο άρχων της διαπλοκής. Ο υπερεκτιμημένος λογιστής. Ο ολίγιστος Κ. Σημίτης.
Γιάννης Τριάντης ΕΠΙΚΑΙΡΑ: 20/5-26/5/16
Blogger: 
Εύστοχα και τα δυο σχόλια για τον Σημίτη και τους περί αυτόν. Μόνο μια υποσημείωση: Δεν υπάρχει καμιά κεντροαριστερά ούτε σοσιαλδημοκρατία που κάποιοι θέλουν να υπηρετήσουν, υπάρχουν μόνο: Το πάθος για την εξουσία (πλούτο) και ομάδες - συμμορίες που  συνωθούνται γύρω από τον "ηγέτη". (Αυτόν που θα τους οδηγήσει στα πράσινα λιβάδια της εξουσίας στα οποία θα ...σιτίζονται ακόπως και θα εξασφαλίσουν τέκνα και συγγενείς...) Βέβαια για να πούμε του στραβού το δίκιο η "σχιζοφρενική" συμπεριφορά του νεοΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει πολλές ..επαναφορές παράδεισο!

------------
Υ.Γ. Χθες στην ΕΡΤ1 έπιασε το μάτι μου στο πανελ ένα φίλο του Κωστόπουλου και του ...Λαλιώτη  - θυμάστε το άλλον πουλεν του Λαμπράκη, τον Πέτρο. 
Κάτι σε εμπροσθοφυλακή του επερχόμενου Σημίτη.
Ούτε κάν πρωτότυπες ...λακίες δεν μπορεί να πει! Αποσύρατέ τον! Μυρίζει ανυπόφορα μούχλα, ότι και να κάνετε - τόσα χρόνια στη σαλαμούρα - δεν φεύγει η μυρουδιά του σημιτιστανισμού... 
=============

Σχόλια