Gatestone Institute: Το ακραίο σενάριο κήρυξης «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» στην Ελλάδα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά ότι για να επιβιώσει η Ελλάδα, θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
Οι Έλληνες έχουν σχεδόν φτάσει στα όρια τους.
Η οικονομική κατάσταση είναι τραγική.
Η παράνομη μετανάστευση είναι εκτός ελέγχου, η εγκληματικότητα αυξάνεται μέρα με τη μέρα.
Το πολιτικό σύστημα είναι γεμάτο διαφθορά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν σταματήσει να είναι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και του πολιτικού συστήματος.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ελέγχει πλήρως την πολιτική του κόμματός του, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι το υπουργικό του συμβούλιο.
Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα ανάλυση του Gatestone Institute με τίτλο «Ελλάδα: Μια δημοκρατία σε κρίση».

Δημοκρατία των σκουπιδιών

  • «Όταν ένα πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο,
  •  όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν μόνο προπαγάνδα και δεν πληροφορούν,
  • όταν οι ολιγάρχες ελέγχουν τη δημόσια ζωή,
  • όταν το πολιτικό σύστημα φαίνεται ότι επανειλημμένα επιτίθεται στα συμφέροντα του λαού της, 
  • όταν ένα πολιτικό σύστημα αγνοεί το Σύνταγμα και τη βούληση της πλειοψηφίας, αλλά αντλεί τη νομιμοποίησή της μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια με εκλογές, τότε, αν και μπορεί να αποκαλείται "δημοκρατικό", είναι μια δημοκρατία των σκουπιδιών.
Δεν είναι η δημοκρατία του λαού πια.
Αντ' αυτού, ανήκει στην ελίτ».

Με αυτά τις λέξεις αρχίσει η ανάλυση του Gatestone Institute.
Αφού γίνεται αναφορά σε άρθρα Ελλήνων δημοσιογράφων οι οποίοι αναφέρουν στην ανάγκη οι Έλληνες να πάρουν πίσω την πατρίδα τους διαφορετικά τον λόγο θα τον έχουν τα όπλα, στον μητροπολίτη Αμβρόσσιο, ο οποίος λέει ότι ο χριστιανισμός απειλείται στην Ελλάδα, στις δηλώσεις μελών της κυβέρνησης ότι η Γερμανία θέλει να την «ρίξει» για να έρθει στην εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αναλυτές τονίζουν ότι ο τελευταίος είναι «ο πιο υπάκουος και επίμονος οπαδός της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα».
Ωστόσο, όπως αναφέρεται όλα τα πολιτικά κόμματα που είναι στην ελληνική Βουλή (εκτός ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής που έχουν τις δικές τους ατζέντες κατά του κατεστημένου) εκφράζουν τις ίδιες πολιτικές απόψεις: Όλα τους είναι λάτρεις της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζουν τα ανοιχτά σύνορα και την παγκοσμιοποίηση, και δεν έχουν σεβασμό για τις θρησκευτικές ή πολιτισμικές ρίζες της Ελλάδας.
«Η χώρα (δηλ. η Ελλάδα) έχει σαπίσει μέσα στην ΕΕ και την ευρωζώνη.
Οι Έλληνες έχουν συντριβεί οικονομικά.
Οι ελληνικές πόλεις, λόγω της παράνομης μετανάστευσης, μοιάζουν λιγότερο με πόλεις της Ευρώπης και περισσότερο με πόλεις στο Αφγανιστάν.
Οι τράπεζες έχουν αρχίσει τη μαζική δήμευση των κατοικιών.
Οι άνθρωποι είναι στα πρόθυρα της εξέγερσης» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος, η περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε κατά 37,5% μεταξύ 2000 και 2015.

Ο Τσίπρας ξέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει μόνο εκτός ευρώ

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Gatestone αναφέρεται και στα σκάνδαλα στην Ελλάδα, όπου εμπλέκονται πολιτικοί (όπως η Novartis, η Siemens) και επισημαίνεται πως «η σημερινή κυβέρνηση εργάζεται σκληρά έτσι ώστε περιπτώσεις διαφθοράς και κακοδιαχείρισης να φτάνουν στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας άνθρωπος με κακές προθέσεις και προσπαθεί, μέσα στα όρια που του δίνουν οι δανειστές, να διαπραγματευτεί όσο πιο δυνατά μπορεί για τη χώρα του.
  • Ξέρει πολύ καλά ότι η Ελλάδα, για να επιβιώσει, θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Ξέρει, επίσης, όπως και ο ελληνικός λαός, ότι η ελληνική ιστορία, οι ελληνικές αξίες και η ελληνική γεωπολιτική πάντα βρίσκονται κοντά στις ναυτικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.
  • Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ σε θέση να ενταχθεί στις ευρωπαϊκές ηπειρωτικές δυνάμεις».
Ωστόσο, ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός, ακόμα κι αν θέλει να οδηγήσει τη χώρα του προς τη σωτηρία, μακριά από την ΕΕ, δεν μπορεί να το καταφέρει.
«Ο Τσίπρας δεν ελέγχει πλήρως την πολιτική του κόμματός του.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του είναι το υπουργικό συμβούλιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολιτικό κόμμα που σχετίζεται με πολιτικά και ιδεολογικά με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.
Έτσι, ο ίδιος έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τις πολιτικές του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και την παγκοσμιοποίηση» αναφέρεται επίσης.

Ο… στρατιωτικός νόμος

Σύμφωνα με το Gatestone Institute, η φτώχεια, η εγκληματικότητα, τη διαφθορά, την παράνομη μετανάστευση και η απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος είναι οι τελείες που, αν κάποιος τα συνδέσει, φτάνει στο άρθρο 48 του Ελληνικού Συντάγματος.
Το άρθρο αυτό, το οποίο καθορίζει πότε η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν το κράτος είναι υπό πολιορκία από εσωτερικούς ή εγχώριους εχθρούς.
Ενόψει, όμως, της επιβολής νέων φόρων, νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και με την Τουρκία να στέλνει περισσότερους μετανάστες στην Ελλάδα, «η χώρα δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς στρατιωτικό νόμο» ώστε να μπορούν να μπορούν να επιβληθούν αυτές οι πολιτικές στον πληθυσμό της.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάλυση, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό.
Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι οι Γερμανοί θα αναγκάσουν τον Τσίπρα να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές.
Αν συμβεί αυτό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κερδίσουν τις εκλογές, αλλά για να αντιμετωπίσουν την οργή του ελληνικού λαού -που θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη περισσότερους φόρους, όπως θέλουν οι Γερμανοί- η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ένα άλλο σενάριο είναι ότι η ΕΕ θα πιέσει τον Τσίπρα να συνεργαστεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού που θα επιβάλλει όλους νέους φόρους και τις περικοπές στις συντάξεις.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, μαζί με κάποιους αγανακτισμένους πολίτες, θα ταχθούν εναντίον ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, και η μάχη δεν θα δοθεί στη Βουλή αλλά θα μεταφερθεί στους δρόμους.

www.bankingnews.gr
ΠΗΓΗ

Σχόλια