Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίστα Λαγκάρντ

UP. 9/4/2017: Αντιγράφω από το ΠΡΙΝ σελ. 3. 9-4-2017

ΣΕ ...ΠΡΙΚΡΙΑ(!) του πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, λόγω της απομάκρυνσης από τη θέση του, οφείλεται η απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ. Αυτή η  "απίθανη" εκτίμηση ανήκη στον πρώην αντιπρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και την διατύπωσε στη δίκη  με κατηγορούμενο τον Ιωάννη Διώτη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ακόμα υποστήριξε ότι ο προκάτοχός τους Γ. Παπακωνσταντίνου "αμέλησε" να αναφέρει στον Διώτη πως το υλικό είχε ληφθεί επίσημα από τις Γαλλικές αρχές, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να μην μπορεί κατά την κρίση του να αξιοποιήσει το στικ!"

blogger: 

Θαυμάστε επίπεδα ανδρών που διαχειρίζονταν τις υποθέσεις του κράτους. Ο Βενιζέλος δεν διστάζει να εμφανίσει τον Διώτη σαν ένα μικρό ανθρωπάριο που επιτρέπει πρωσωπικές πικρίες να επηρεάζουν  στη υψηλή αποστολή του. Συγχρόνως δεν έχει πρόβλημα να εκστομίσει αυτή  ...τη δικαιολογία παρ' ότι ήταν δικιά του επιλογή ο Διώτης, που με τη συμπεριφορά του  εξέθεσε και το αφεντικό του (τον Βενιζέλο). 

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. 

Αντί άλλων σχολίων. "Όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα!" 

Η πλήρης κατάθεση παρακάτω...

ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!!



Προκλητικός ο Βενιζέλος στην κατάθεσή του για τη λίστα Λαγκάρντ – τα ψέματά του ενώπιον του δικαστηρίου


Ο Ιωάννης Διώτης κατηγορείται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, καθώς -σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- δεν αξιοποίησε την δυνατότητά να αντλήσει στοιχεία από τη λίστα Λαγκάρντ και να ασκήσει φορολογικούς ελέγχους.


«Μεγαλοποίησαν την υπόθεση για να πλήξουν την τότε Κυβέρνηση», υποστήριξε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εξεταζόταν σήμερα ως μάρτυρας. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν η …σημαντικότερη υπόθεση φοροδιαφυγής τέτοιου τύπου που απασχολούσε το ΣΔΟΕ εκείνο το διάστημα.


Όπως είπε χαρακτηριστικα υπήρχαν «πιο βαρβάτες» που ήταν «νόμιμα αποκτηθείσες» και δεν θα έβαζαν φρένο στη συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για τη λήψη στοιχείων Ελλήνων καταθετών, αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Λίχνενστάιν. Ο ισχυρισμός του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί μη νόμιμης απόκτησης της λίστας από την Ελλάδα είναι ψευδέστατος, αφού όπως αποδείχθηκε η λίστα είχε σταλεί από τις γαλλικές αρχές προς φορολογική χρήση. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δικάστηκε για υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, αποδεικνύει ότι η λίστα παραδόθηκε νομίμως στις ελληνικές Αρχές προς αξιοποίηση.


Κατά τα λοιπά, ο Ευαγγελος Βενιζέλος, εκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες που στόχο είχαν να πλήξουν την τότε κυβέρνηση και για το λόγο αυτό μεγαλοποίησαν την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ. Κατα τον κ. Βενιζέλο δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά του «έγκριτου εισαγγελικού λειτουργού», όπως τον χαρακτήρισε, ενώ όπως είπε, ο ίδιος έλαβε «ένα αντίγραφο του αντιγράφου». Ο κ. Βενιζέλος δεχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από το δικαστήριο σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν αξιοποιήθηκε η λίστα και απεκρύβη το περίφημο «στικάκι».


Μάρτυρας: Μπορώ να εκτιμήσω ότι δεν είχε σκόπο να βλάψει το δημοσιο συμφέρον. Σημασία για μένα έχει το ότι ο κ. Διώτης απεχώρησε από τη θέση του, δεν ενημέρωσε το διάδοχό του, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν κράτησε κανένα αντίγραφο. Αυτό εκτιμώ οφείλεται σε δύο λόγους: «Δεν ηθελε να εχει εμπλοκή γιατί έκρινε πως η επεξεργασία των στοιχείων είναι παράνομη, αφού και το υλικό ήταν παρανόμως αποκτηθέν, και δεύτερον ήθελε να διαμαρτυθεί για τη λήξη της θητείας του και την μη ανανέωσή του.


Πρόεδρος: Και μετά μου λετε οτι δεν είχε δόλο;


Μάρτυρας: Λεω οτι δεν μπορώ να αντιληφθώ και να αποδεχθώ με βαση τη διαδρομή του ότι είχε δόλο να βοηθήσει τους καταγεγραμμένους στη λίστα.


Η κρατική… σκοπιμότητα


Εισαγγελέας: Αφού το θεωρούσε παράνομο αποδεικτικό υλικό, τότε γιατί το κράτησε;


Μάρτυρας: Συμβαινει αυτο. Αυτο γίνεται από κρατική σκοπιμότητα, όχι κρατική νομιμότητα όμως.


Εισαγγελέας: Σας εξήγησε γιατί το κράτησε, έστω εκ των υστέρων;


Μάρτυρας: Όχι. Παράνομο υλικό φτάνει κατά κόρον στο ΣΔΟΕ. Έχω την άποψη ότι δέχθηκα πολιτική επιθεση από την αντιπολίτευση, γιατί ειπώθηκαν ψευδείς ισχυρισμοί από τον κ. Διώτη. Πολιτικά και εγώ θέλω να μαθω γιατί με ενεπλεξε.. Ευθύνες απεδόθησαν στον Γ. Παπακωνσταντίνου και αυτό έγινε απο το Ειδικό Δικαστήριο. Θελω να καταλαβω τις πολιτικές ευθύνες…


Εισαγγελέας: δεν το καταλαβαινω, τί σημαίνει πολιτικές ευθύνες;


Πρόεδρος: Ούτε κι εγώ το αντιλαμβανομαι…


Μάρτυρας: ‘Οταν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ανανέωσε τη θητεία του κ. Διώτη υπήρξαν πολιτικές διαμαρτυρίες…


Πρόεδρος: Εδώ δικαζουμε ποινικές ευθύνες. Ο κ. Διώτης δεν ήταν πολιτικός. Για εμένα ένα και ένα κάνουν δύο, για εσάς μπορεί να κάνουν 2,5…


Μάρτυρας: Δεν μιλάτε σε εναν πολιτικό απλως, αλλα σε εναν καθηγητη. Καταλαβαινω τις εννοιες του πονικού δικαιου. Δεν εχει νομικη λογικη το να θελει να μετακυλήσεις την ευθυνη σε υπουργό. Σύμφωνα με το Συνταγμα, ο κ. Διώτης δεν μπορουσε να προστατευθει ποινικως γιατί διαχωρίζεται η υποθεση ως προς τα μη πολιτικά προσωπα λογω του νόμου περί ευθυνης υπουργου.


«Τα ριξε» στον Παπακωνσταντίνου


Ακόμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών, όφειλε να έχει γενικές πληροφορίες γύρω από την εξέλιξη των ερευνών αλλιώς θα θεωρείτο ότι παρεμβαίνει, ενώ προσθεσε πως βοήθησε την υπόθεση αφού ήταν ο μόνος που διέθετε το στικάκι όταν ξεσπασε η υπόθεση και έτσι εντοπίστηκε η διαφορά των ονομάτων από 2059 σε 2062. Τέλος, επέρριψε ευθύνες στο διάδοχό του Γ. Παπακωνσνταντινου λέγοντας ότι δεν είχε ενημερώσει τον Διώτη πως το υλικό είχε ληφθεί επίσημα από τις γαλλικές αρχές με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να μην μπορεί κατά την κρίση του να αξιοποιήσει το στικάκι.


Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος τον πρώην υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους ως προς τη λίστα Λαγκάρντ. Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία για το οποίο και διωκόταν.

http://www.koutipandoras.gr/article/proklhtikos-o-benizelos-sthn-kataoesh-toy-gia-th-lista-lagkarnt

ΠΗΓΗ

 ---------------------------------------

Βενιζέλος για Διώτη: Δεν υπήρξε δόλος με τη λίστα Λαγκάρντ

Βενιζέλος για Διώτη: Δεν υπήρξε δόλος με τη λίστα ΛαγκάρντΟ κ. Βενιζέλος, καταθέτοντας στη δίκη με κατηγορούμενο τον κ. Διώτη, έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες που στόχο είχαν να πλήξουν την τότε κυβέρνηση και για το λόγο αυτό μεγαλοποίησαν την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ.












Της εντιμότητας και της επιστημονικής κατάρτισης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, υπεραμύνθηκε καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημώτων ο πρώην αντιπρόεδρος επί κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος, καταθέτοντας στη δίκη με κατηγορούμενο τον κ. Διώτη, έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες που στόχο είχαν να πλήξουν την τότε κυβέρνηση και για το λόγο αυτό μεγαλοποίησαν την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ.
Κατά τον κ. Βενιζέλο δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά του "έγκριτου εισαγγελικού λειτουργού", όπως τον χαρακτήρισε, ενώ όπως είπε, ο ίδιος έλαβε "ένα αντίγραφο του αντιγράφου".
Ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από το δικαστήριο ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν αξιοποιήθηκε η λίστα και απεκρύβη το περίφημο "στικάκι".
Μάρτυρας: Μπορώ να εκτιμήσω ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει το δημόσιο συμφέρον. Σημασία για μένα έχει το ότι ο κ. Διώτης αποχώρησε από τη θέση του, δεν ενημέρωσε το διάδοχό του, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν κράτησε κανέναν αντίγραφο. Αυτό εκτιμώ οφείλεται σε δύο λόγους: "Δεν ήθελε να έχει εμπλοκή γιατί έκρινε πως η επεξεργασία των στοιχείων είναι παράνομη, αφού και το υλικό ήταν παρανόμως αποκτηθέν, και δεύτερον ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τη λήξη της θητείας του και την μη ανανέωσή του.
Πρόεδρος: Και μετά μου λέτε ότι δεν είχε δόλο;
Μάρτυρας: Λεω οτι δεν μπορώ να αντιληφθώ και να αποδεχθώ με βαση τη διαδρομή του ότι είχε δόλο να βοηθήσει τους καταγεγραμμένους στη λίστα.
Εισαγγελέας: Αφού το θεωρούσε παράνομο αποδεικτικό υλικό, τότε γιατί το κράτησε;
Μάρτυρας: Συμβαίνει αυτό. Αυτό γίνεται από κρατική σκοπιμότητα, όχι κρατική νομιμότητα όμως.
Εισαγγελέας: Σας εξήγησε γιατί το κράτησε, έστω εκ των υστέρων;
Μάρτυρας: Όχι. Παράνομο υλικό φτάνει κατά κόρον στο ΣΔΟΕ. Έχω την άποψη ότι δέχθηκα πολιτική επίθεση από την αντιπολίτευση, γιατί ειπώθηκαν ψευδείς ισχυρισμοί από τον κ. Διώτη. Πολιτικά και εγώ θέλω
να μάθω γιατί με ενέπλεξε. Ευθύνες απεδόθησαν στον Γ. Παπακωνσταντίνου και αυτό έγινε από το Ειδικό Δικαστήριο. Θέλω να καταλάβω τις πολιτικές ευθύνες...
Εισαγγελέας: δεν το καταλαβαίνω, τι σημαίνει πολιτικές ευθύνες;
Πρόεδρος: Ούτε κι εγώ το αντιλαμβάνομαι...
Μάρτυρας: 'Οταν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ανανέωσε τη θητεία του κ. Διώτη υπήρξαν πολιτικές διαμαρτυρίες...
Πρόεδρος: Εδώ δικάζουμε ποινικές ευθύνες. Ο κ. Διώτης δεν ήταν πολιτικός.Για εμένα ένα και ένα κάνουν δύο, για εσάς μπορεί να κάνουν 2,5...
Μάρτυρας: Δεν μιλάτε σε έναν πολιτικό απλώς, αλλά σε έναν καθηγητή. Καταλαβαίνω τις έννοιες του ποινικού δικαίου. Δεν έχει νομική λογική το να θέλει να μετακυλίσεις την ευθύνη σε υπουργό. Σύμφωνα με το
Σύνταγμα, ο κ. Διώτης δεν μπορούσε να προστατευθεί ποινικός γιατί διαχωρίζεται η υπόθεση ως προς τα μη πολικά πρόσωπα λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργού.

Σύμφωνα με τον Ευαγγ. Βενιζέλο, η λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν η σημαντικότερη υπόθεση φοροδιαφυγής τέτοιου τύπου που απασχολούσε το ΣΔΟΕ το διάστημα εκείνο, καθώς υπήρχαν "πιο βαρβάτες" όπως είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτές ήταν "νόμιμα αποκτηθείσες" και δεν θα έβαζαν φρένο στη συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για τη λήψη στοιχείων Ελλήνων καταθετών, αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Λίχνενστάιν.
Επίσης, δήλωσε ότι ο ίδιος , ως υπουργός Οικονομικών, όφειλε να έχει γενικές πληροφορίες γύρω από την εξέλιξη των ερευνών αλλιώς θα θεωρείτο ότι παρεμβαίνει, ενώ πρόσθεσε πως βοήθησε την υπόθεση αφού ήταν ο μόνος που διέθετε το στικάκι όταν ξέσπασε η υπόθεση και έτσι εντοπίστηκε η διαφορά των ονομάτων από 2059 σε 2062. Τέλος, επέρριψε ευθύνες στο διάδοχό του Γ. Παπακωνσνταντινου λέγοντας ότι δεν είχε ενημερώσει το Διώτη πως το υλικό είχε ληφθεί επίσημα από τις γαλλικές αρχές με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να μην μπορεί κατά την κρίση του να αξιοποιήσει το στικ.

-----------------------------==================

Ευ. Βενιζέλος: Τι οδήγησε τον Διώτη να κρύψει το στικάκι της Λίστας Λαγκάρντ















Του Παναγιώτη Στάθη
Η πικρία του για την αποχώρησή του από τη θέση του και το γεγονός ότι θεωρούσε πως το υλικό της λίστας είναι παράνομο υλικό, ήταν οι λόγοι που κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο οδήγησαν τον πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη να αποκρύψει το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ όταν αποχώρησε από επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ουσιαστικά έτεινε χείρα βοηθείας προς τον κ. Διώτη λέγοντας  ότι αποκλείει να είχε δόλο, ενώ μίλησε για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες που στόχο είχαν να πλήξουν την τότε κυβέρνηση και για το λόγο αυτό μεγαλοποίησαν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ  και την κατέστησαν "διάσημη".
Ο κ. Βενιζέλος, όπως και ο Γ. Παπακωσταντίνου ο οποίος επίσης ήταν παρών, έχουν κληθεί ως μάρτυρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία. Το αδίκημα αφορά την απόκρυψη ύπαρξης αντιγράφου της λίστας (στικάκι), γεγονός που ο μάρτυρας χαρακτήρισε "ανακρίβεια" εκ μέρους  του "έγκριτου εισαγγελικού λειτουργού", για τον οποίο όπως είπε "δεν βλέπει κανέναν δόλο".
Ο ίδιος, όπως είπε, έλαβε "ένα αντίγραφο  του αντιγράφου", ενώ στις ερωτήσεις του δικαστηρίου γύρω από τα αίτια της απόκρυψης του περιβόητου στικ, που οδήγησε τον Ιωάννη Διώτη στο εδώλιο, αναφέρθηκε σε δύο λόγους:
Μάρτυρας: Μπορώ να εκτιμήσω ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει το δημόσιο συμφέρον. Σημασία για μένα έχει το ότι ο κ. Διώτης απεχώρησε από τη θέση του, δεν ενημέρωσε το διάδοχό του, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν κράτησε κανέναν αντίγραφο. Αυτό εκτιμώ οφείλεται σε δύο λόγους: Δεν ήθελε να έχει εμπλοκή γιατί έκρινε πως η επεξεργασία των στοιχείων είναι παράνομη, αφού και το υλικό ήταν παρανόμως αποκτηθέν, και δεύτερον ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τη λήξη της θητείας του και την μη ανανέωσή του.
Πρόεδρος: Και μετά μου λέτε οτι δεν είχε δόλο;
Μάρτυρας: Λέω οτι δεν μπορώ να αντιληφθώ και να αποδεχθώ με βάση τη διαδρομή του ότι είχε δόλο να βοηθήσει τους καταγεγραμμένους στη λίστα.
Εισαγγελέας: Αφού το θεωρούσε παράνομο αποδεικτικό υλικό, τότε γιατί το κράτησε;
Μάρτυρας: Συμβαίνει αυτό. Αυτό γίνεται από κρατική σκοπιμότητα, όχι κρατική νομιμότητα όμως.
Εισαγγελέας: Σας εξήγησε γιατί το κράτησε, έστω εκ των υστέρων;
Μάρτυρας: Όχι. Παράνομο υλικό φτάνει κατά κόρον στο ΣΔΟΕ. Έχω την άποψη ότι δέχθηκα πολιτική επίθεση από την αντιπολίτευση, γιατί ειπώθηκαν ψευδείς ισχυρισμοί από τον κ. Διώτη. Πολιτικά και εγώ θέλω να μάθω γιατί με ενέπλεξε. Ευθύνες απεδόθησαν στον Γ. Παπακωνσταντίνου και αυτό έγινε απο το Ειδικό Δικαστήριο. Θέλω να καταλάβω τις πολιτικές ευθύνες...
Εισαγγελέας: δεν το καταλαβαίνω, τι σημαίνει πολιτικές ευθύνες;
Πρόεδρος: Ούτε κι εγώ το αντιλαμβάνομαι...
Μάρτυρας: 'Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ανανέωσε τη θητεία του κ. Διώτη υπήρξαν πολιτικές διαμαρτυρίες...
Πρόεδρος: Εδώ δικάζουμε ποινικές ευθύνες. Ο κ. Διώτης ήταν πολιτικός. Για εμένα ένα και ένα κάνουν δύο, για εσάς μπορεί να κάνουν 2,5...
Μάρτυρας: Δεν μιλάτε σε έναν πολιτικό απλώς, αλλά σε έναν καθηγητή. Καταλαβαίνω τις έννοιες του ποινικού δικαίου. Δεν έχει νομική λογική το να θέλει να μετακυλίσεις την ευθύνη σε υπουργό. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο κ. Διώτης δεν μπορούσε να προστατευθεί ποινικώς γιατί διαχωρίζεται η υπόθεση ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργού.
"Άλλες οι πιο βαρβάτες"
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πιο βαρβάτες άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής εξηγώντας ότι αυτές ήταν "νόμιμα αποκτηθείσες" και δεν θα έβαζαν φρένο στη συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για τη λήψη στοιχείων Ελλήνων καταθετών, αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Λιχτενστάιν.
"Η λίστα Λαγκάρντ με αυτή την έννοια δεν ήταν η πιο σημαντική", είπε ενώ επισήμανε πως ο ίδιος όφειλε να έχει γενικές πληροφορίες γύρω από την εξέλιξη των ερευνών αλλιώς θα θεωρείτο ότι παρεμβαίνει. Κατέθεσε επίσης πως θεωρεί ότι βοήθησε την υπόθεση αφού ήταν ο μόνος που διέθετε το στικάκι όταν ξέσπασε η υπόθεση και έτσι εντοπίστηκε η διαφορά των ονομάτων από 2059 σε 2062. Οσο για τον προκάτοχό του Γ. Παπακωνσταντίνου είπε πως δεν είχε ενημερώσει το κ. Διώτη πως το υλικό είχε ληφθεί επίσημα από τις γαλλικές αρχές με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να μην μπορεί κατά την κρίση του να αξιοποιήσει το στικ.
Το ελληνικό Δημόσιο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ, όση φέρεται να είναι η ζημία κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.
ΠΗΓΗ
Blogger: 
Κρατήστε στο αρχείο σας την μαρτυρική κατάθεση- υποστήριξη στον κ. Διώτη για την λίστα Λαγκάρντ. 
Τυπικός δικολάβος!
Φυσικά η αξιοπιστία του εν λόγω μάρτυρα μηδενική. Μην ξεχνάτε ότι είναι ο ίδιος τύπος  για τον οποίο, οι τραπεζικοί λογιαριασμοί του Τζοχατζόπουλου δεν ήταν παρά τηφωνικοί αριθμοί ...στα οποία μάλιστα κάλεσε και μίλησε..!!!! 
Αυτός είναι ο μάρτυρας! Το γεγονός ότι είναι ακόμα ελεύθερος και μάλιστα στη Βουλή  είναι απόδειξη του ολοκληρωτικού σαπίσματος  της κολοβής τάχα δημοκρατίας  - αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ο χειρισμός - απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ. Ζούμε μια καραμπινάτη ολιγαρχία. 
-----------------
  • Μυστικά και... περίεργα στη Λίστα Λαγκάρντ

    Μαύρη λίστα φοροδιαφυγής με πάνω από 1,2 εκατ. ονόματα

    ------------- 


    Βόμβα Φαλσιανί: "Ο Παπανδρέου έφερε την Τρόικα για να μη βγουν στη φόρα τα 500 εκατ. της Μαργαρίτας"

    Ο Ερβέ Φαλσιανί εκτιμά πως ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα δεχόμενος εκβιασμούς για να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό.
    Αυτή η εκτίμηση που θα προκαλέσει αναμφισβήτητα τριγμούς, γίνεται σε βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», αναφέρει πως η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με 500 εκατ. ευρώ στην HSBC.

    Ο σκοπός αγιάζει τη… λίστα
    Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, που προδημοσιεύει αποσπάσματα του βιβλίου, η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας

    Φαλσιανί: «Ο Παπανδρέου δέχθηκε πιέσεις και εκβιασμούς»
    «Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», αναφέρει ο Φαλσιανί.

    Στο συγκεκριμένο βιβλίο, που έχει τίτλο «La cassaforte degli evasore» (σ.σ. «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), το οποίο συνέγραψε με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore», Άντζελο Μινκούτσι, αναφέρει ένα ακόμη όνομα από το «μέτωπο του Νότου»: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, ο Εμίλιο Μποτίν από το Banco Santander (σ.σ. της οποίας ήταν ιδιοκτήτης ως τον θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη».
    Το who is who του Φαλσιανί
    Ο 44χρονος Φαλσιανί, ο οποίος καταζητείται από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών σε εκεί υποκατάστημα της HSBC το 2000. Click4more: Ο Φαλσιανί ξεσκέπασε το σκάνδαλο της HSBC και έγινε σύμβουλος των Podemos για τη φοροδιαφυγή
    Έξι χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην HSBC Γενεύης όπου την διετία 2006-7 συγκέντρωσε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες που διατηρούσαν 300.000 και πλέον ιδιωτικούς λογαριασμούς.
    Τον Δεκέμβριο του 2008 οι ελβετικές αρχές τον κάλεσαν για να τον ανακρίνουν και τότε ο Φαλσιανί κατέφυγε με την σύζυγο και τα δυο παιδιά τους στη Γαλλία. Εκεί «κατέβασε» εμπιστευτικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς της HSBC σε πέντε δισκέτες τις οποίες παρέδωσε στις γαλλικές αρχές, οι οποίες ωστόςο δεν μπορούν να τον εκδώσουν στην Ελβετία κι αυτό γιατί ο νόμος απαγορεύει την έκδοση γάλλων πολιτών.
    Η γαλλική κυβέρνηση, μέσω της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, μοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλες κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων η ελληνική… Εξ ου και η μετονομασία της «λίστας Φαλτσιανί» σε «λίστα Λαγκάρντ».

     

 
 

Σχόλια