Μετά το mea culpa του Τόμσεν, μόνο ο Σημίτης παραμένει… αμετανόητος

Τον ακούσατε φυσικά τον Πολ Τόμσεν. Ακόμη κι αυτός, ο ανέκφραστος και… περίεργος Δανός, βρήκε το σθένος να παραδεχτεί ότι ο ίδιος και συνολικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν κάνει μεγάλα και επαναλαμβανόμενα λάθη στο θέμα της Ελλάδας.
Αυτό το mea culpa φυσικά δεν αλλάζει τον τρόμο και τη δυστυχία που βιώνει εδώ και αρκετά χρόνια η ελληνική κοινωνία. Τουναντίον, μάλλον περισσότερο δραματοποιεί αυτό το εθνικό δράμα, που ξεκίνησε με την υπογραφή του τελευταίου των Παπανδρέου, και οδήγησε στη βίαιη απαλλοτρίωση του μέλλοντος της κοινωνίας και του τόπου.
Κάθε δημόσια αναγνώριση του λάθους κάποιου, είναι σημαντική. Ειδικά όταν, μετά το mea culpa του Πολ Τόμσεν, ο μόνος που παραμένει ασυγχώρητα αμετανόητος είναι ο Κώστας Σημιτης. Ο άνθρωπος, επί πρωθυπουργίας του οποίου κατεγράφη η πιο ακραία λεηλασία της Ελλάδας, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης (τουλάχιστον).
Στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, αλλά και στα… βιβλία του Γιάννη Πρετεντέρη και άλλων φανατικών οπαδών του, ο Κώστας Σημίτης δεν αναγνωρίζει πουθενά κανένα λάθος. Δεν έκανε ποτέ λάθος.
Έτσι λέει. Γιατί οι Έλληνες, η ηθική μνήμη του λαού μας και η Ιστορία του έθνους μας, λένε κάτι άλλο. Ότι ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης ήταν το μεγάλο λάθος των Ελλήνων. Ένα λάθος και ατύχημα ταυτόχρονα της Ιστορίας, που οι Έλληνες πληρώνουμε μέχρι και σήμερα πολύ ακριβά.
Όσο ακριβά εξακολουθούμε να πληρώνουμε και τα “ορφανά” του. Όλους αυτούς που πίνουν… στην υγεία των κορόιδων. Δηλαδή εις βάρος μας.

Σχόλια