Η κρυφή ατζέντα του ευρωπαϊκού ιερατείου

Σταύρος Λυγερός (ΠΗΓΗ)
Η πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας, που υπαγορεύει το ευρωιερατείο, από κοινού με το ΔΝΤ, και εφαρμόζουν οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις, επιχειρεί να εξυγιάνεί τα δημόσια οικονομικά, αφυδατώνοντας την πραγματική οικονομία. Αυτό, όμως, είναι αδύνατον. Είναι στοιχειώδες ότι η εισροή δημοσίων εσόδων έχει διάρκεια μόνο όταν προέρχεται από λογική φορολόγηση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης, εάν δηλαδή προέρχεται από τον παραγόμενο πλούτο.   Η συντελούμενη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας μπορεί να απέδωσε ένα γιγαντιαίο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016, αλλά η […] 
    Η πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας, που υπαγορεύει το ευρωιερατείο, από κοινού με το ΔΝΤ, και εφαρμόζουν οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις, επιχειρεί να εξυγιάνεί τα δημόσια οικονομικά, αφυδατώνοντας την πραγματική οικονομία. Αυτό, όμως, είναι αδύνατον. Είναι στοιχειώδες ότι η εισροή δημοσίων εσόδων έχει διάρκεια μόνο όταν προέρχεται από λογική φορολόγηση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης, εάν δηλαδή προέρχεται από τον παραγόμενο πλούτο.

Η συντελούμενη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας μπορεί να απέδωσε ένα γιγαντιαίο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016, αλλά η υπερφολόγηση μόνο προσωρινά μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Η δραστική μείωση των εισοδημάτων και η διόγκωση της ανεργίας αναπόφευκτα πολλαπλασιάζουν τα κόκκινα δάνεια, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Με άλλα λόγια, επιβεβαιώνεται πως όταν η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας δεν μπορεί να εξυγιανθούν ούτε τα δημόσια οικονομικά, ούτε το τραπεζικό, ούτε το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν είναι βιώσιμη λύση να καλύπτονται τα ελλείμματα, τρώγοντας τις σάρκες της πραγματικής οικονομίας. Βιώσιμη λύση θα προκύψει μόνο εάν η πραγματική οικονομία ορθοποδήσει και αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική. Η ασκούμενη πολιτική, όμως, αποδομεί την πραγματική οικονομία.

Αυτό είναι τόσο προφανές που εγείρει ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις του ευρωιερατείου, ακόμα και στους ακραιφνείς ευρωπαϊστές. Έχοντας τελικώς υποχρεωθεί να ακολουθήσει το μνημονιακό μονοπάτι, η κυβέρνηση Τσίπρα λειτουργεί ως εφαρμοστής των έξωθεν εντολών. Η ίδια δεν διαθέτει σχέδιο, αλλά το Βερολίνο, που δεσπόζει στους κόλπους του ευρωπαϊκού ιερατείου, διαθέτει.
Χώρα φθηνών ευκαιριών

Οι δανειστές επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνών ευκαιριών για το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο (ειδικότερα για το γερμανικό) σ’ όλα τα επίπεδα.
  • Γι’ αυτό και επιβάλλουν μέτρα που κατακρημνίζουν τις τιμές των ακινήτων και οδηγούν στη μαζική εκποίησή τους. 
  • Γι’ αυτό και περικόπτουν δραστικά μισθούς και συντάξεις. 
  • Γι’ αυτό και καταργούν το νομικό πλέγμα προστασίας της εργασίας. 
  • Γι’ αυτό και καταλύουν τα υπολείμματα του Κράτους Πρόνοιας. 
  • Γι’ αυτό και καταδικάζουν σε ασφυξία μικρομεσαίες, αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ώστε να καταστούν εύκολη και φθηνή λεία. 
  • Τυπικά η Ελλάδα παραμένει ισότιμη χώρα-μέλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ, αλλά στην πράξη την έχουν μετατρέψει σε μεταμοντέρνα αποικία.
Εάν το Μνημόνιο ήταν απλώς ένα λάθος καλοπροαίρετων εταίρων, τα καταστροφικά αποτελέσματα θα έπρεπε να τους έχουν προ πολλού ωθήσει σε μία αναθεώρηση της ασκούμενης πολιτικής. Αντ’ αυτού όχι μόνο εμμένουν στην ίδια γραμμή πλεύσης, αλλά και εντείνουν τις πιέσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι πίσω από την επίσημη ρητορική υπάρχει κρυφή ατζέντα.
  • Στην πραγματικότητα, η Τρόικα έχει ως στόχο την κατάλυση του μικροϊδιοκτητικού χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.  
  • Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σε έκταση και ένταση πείραμα «κοινωνικής μηχανικής», το οποίο αλλοιώνει τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού.
Δεν έχει πρακτική σημασία εάν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) έχουν πλήρη συνείδηση για το αποτέλεσμα των πράξεών τους, ή πιστεύουν τη ρητορική τους ότι σώζουν την Ελλάδα. Πρακτική σημασία έχει πως οι ίδιοι θεωρούν μονόδρομο την εξάρτησή τους από το ευρωπαϊκό ιερατείο και την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου. Το γεγονός αυτό τους καθιστά ανίκανους να εγγυηθούν την έξοδο της χώρας από τον φαύλο κύκλο.

  • Κανένα κόμμα εξουσίας δεν θα μπορούσε να συμπεριφερθεί όπως συμπεριφέρθηκε/συμπεριφέρεται εάν συνολικά οι εγχώριες άρχουσες ελίτ δεν ήταν τόσο εξαρτημένες, τόσο ταξικά ιδιοτελείς και τόσο πολιτικά κοντόθωρες.
  • Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτές οι ελίτ ουσιαστικά αποδέχθηκαν και στήριξαν φανατικά μία πολιτική που συσσωρεύει οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, με την (αμφίβολη) προσδοκία ότι οι ίδιες θα διατηρήσουν τα προνόμια τους ως τοποτηρητές των νέων προστατών. 
  • Αυτή είναι η αιτία που, έστω και την ύστατη στιγμή, αποδεικνύονται ανίκανες να αναλάβουν πρωτοβουλίες εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας.
Σ’ αυτό το τοπίο, με τα αδιέξοδα να βαθαίνουν, ο χοντροκομμένος εξωραϊσμός της πραγματικότητας εκ μέρους της κυβέρνησης μόνο κακό κάνει. Εξίσου βλάπτει, όμως, και η αντιπολίτευση. Λόγω του γεγονότος ότι ασπάζεται τη λογική του μνημονιακού μονοδρόμου και ως εκ τούτου ούτε καν προσπαθεί να επεξεργασθεί εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, συσκοτίζει συστηματικά την αιτία των δεινών που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι προβολείς να πέφτουν στα επουσιώδη. Τα ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του πληθυσμού προβλήματα, ακόμα και όταν έρχονται στο προσκήνιο, κατά κανόνα μετατρέπονται σε αντικείμενο ανούσιου μικροκομματικού καυγά.
ΠΗΓΗ
blogger: 
Για να μην έχετε πια καμιά αμφιβολία περί του σχεδίου που υλοποιείται:
  1. Κ.Λαπαβίτσας: Καμία κρίση στη Γερμανική Ευρωζώνη αλλά μετασχηματισμός. 

  2. Η Γερμανία υποτάσσει την περιφέρεια της Ευρώπης

  3. Η σαρωτική επιστροφή του γερμανικού εθνικισμού

  4. Galbraith: Ανήθικο πείραμα με την Ελλάδα – Δεν τη διασώζουν, τη λεηλατούν.

  5. Επί του πιεστηρίου (Κώστας Μελάς)

  6. Δραματική κατάσταση στην Ελλάδα: Φτώχεια, ανισότητα και απομόνωση δείχνουν τα στοιχεία της Κομισιόν

  7. ΙΙ Sole 24 Ore: Η ΕΕ είναι ζουρλομανδύας – Ντροπή η θεραπεία σοκ που επέβαλαν στην Ελλάδα 

  8. ΗΠΑ-Γαλλία να κηρύξουν πόλεμο στα γερμανικά πλεονάσματα

ΥΓ1. 

Και τώρα δείτε τον πλέον λαλίστατο - δημοκόπο για την ακρίβεια πολιτικό - που αναλαμβάνει να εξωραΐσει, την καταστροφή της χώρας, αναλαμβάνει να πείσει τους ιθαγενείς ότι πρέπει να ευγνωμονούν τον ίδιο που έχουν ένα κομμάτι ψωμί χάρις στην μεγαθυμία των εξουσιαστών. 

Ο ίδιος είναι ο ορισμός του απολογητή της υποτέλειας και φυσικά δεν νοιώθει καμιά ντροπή για τις ευθύνες του ίδιου και του πολιτικού συστήματος που εκπροσωπεί για τις "αβλεψίες" και τα "λάθη (;)" του.  

Η απάντηση είναι εύκολη. Ευτυχώς που δεν γίναμε - ακόμα -Μολδαβία!  (Οπότε τώρα ξέρετε! Όταν οι συντάξεις και μισθοί γίνουν - αυτό το αναλαμβάνουν οι αυτόματοι κόφτες - 200 ευρώ θα πρέπει κατά τον Βενιζέλο να δηλώνουμε ευχαριστημένοι, αφού έχουμε τρπλάσιο μισθό από έναν Μολδαβό...)

Και φυσικά κανείς δημοσιοκάφρος δεν του κάνει μια απλή ερώτηση. 

Η συμμετοχή τη χώρας στην ΕΕ  έγινε ή δεν έγινε με σκοπό την δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής για τους ΄Ελληνες πολίτες; Αν αυτό δεν συμβαίνει - είναι πια ορατό δια γυμνού οφθαλμού - δεν επιβάλλεται στην  Ελληνική πολιτεία να ανασκευάσει και να κάνει απολογισμό για το τι πήγε στραβά, να αποδώσει ευθύνες και να αλλάξει ρότα; Αλλά όλα αυτά είναι τόσο ενοχλητικά για τον Βενιζέλο και τον συν αυτώ... και δεν θα τ' ακούσετε σε καμιά συνέντευξη.


 

ΥΓ2. 

Καλός, πολύ καλός ο κ. Λυγερός. Δεν τονίζει όμως κάτι. Ότι όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας - στο σύνολό του - απέδειξε ότι είναι εξάρτημα της ελληνικής ελίτ, της οποίας τα συμφέροντα υπηρετεί. Έχουν επιλέξει ότι για να υπάρξουν είναι ωφέλιμο για τους ίδιους  - και μόνο για τους ίδιους - να υπηρετούν την ελίτ, εγχώρια και ξένη. Γι' αυτό δεν ακούσαμε ποτέ, ούτε θ' ακούσουμε ένα συνεκτικό λόγο για το πως θα βγούμε από την κρίση. Ο λόγο τους είναι μόνο προς την κατεύθυνση της υποταγής, της "μιας και μοναδικής λύσης" του καθεστώτος του δούλου. Σκοπό έχουν να αφανίσουν τις όποιες εναλλακτικές, αυτό διατρέχει όλη την συνέντευξη  του κ. Πρόεδρα. (Μεταγεννέστερη εγγραφή: Δίχως εναλλακτική πρόταση.)

θα ήθελα ένας δημοσιοκάφρος κάποτε να ζητήσει από τον λαλίσταστο Βενιζέλο να σχολιάσει τις απόψεις του Σόϊμπλε:

  • «Οι ανεύθυνες πολιτικές ελίτ της Ελλάδας θυσίασαν την οικονομία της χώρας τους για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και για τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων». Βαρύτατη η κατηγορία, θα έπρεπε να προκαλέσει θυμό, αγανάκτηση, σάλο. Κι όμως. Σιωπή. Δηλαδή αποδοχή. Βεβαίως, ο καλός μας φίλος παρέλειψε να πει αυτό που δεν θα ήθελε να ακούσει από τρίτους, ότι δηλαδή εξυπηρετώντας τα δικά της συμφέροντα (και τα συμφέροντα ανωνύμων πλην «συγκεκριμένων ομάδων») η καταγγελλόμενη ανεύθυνη ελληνική πολιτική ελίτ υπηρέτησε και τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της γερμανικής ελίτ, λ.χ. με αγορές επικλινών υποβρυχίων ή με τον σφοδρό της έρωτα για τη σκανδαλοποιό Ζίμενς. Κι αν η ελίτ αυτή (δηλαδή; οι δέκα - δεκαπέντε οικογένειες που νέμονται παραδοσιακά την εξουσία; αυτοί ενοχοποιούνται δίχως να κατονομάζονται;), αν λοιπόν η ελίτ αυτή «θυσίασε την ελληνική οικονομία», από ανευθυνότητα όπως διατείνεται ο κ. Σόιμπλε, που μάλλον ξέρει περισσότερα απ’ όσα ο «μέσος Ελλην» και ο «μέσος Γερμανός», η γερμανική ελίτ συγκαταλέγεται οπωσδήποτε στους περισσότερο ωφελημένους. Αλλά είπαμε. Αυτά τα παρέλειψε ο κ. Σόιμπλε. Δεν πειράζει όμως. Αρκούν όσα είπε· κι ας θυμίζουν το παροιμιωδώς γνωστό «έλα, παππού μου, να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφά σου». ΠΗΓΗ

  -----------------

Y.Γ. 3. " Έτσι γεννιέται ένα νέο είδος μεταμοντέρνου δωσιλογισμού. Η παράδοση της χώρας στους δανειστές, η συνεργασία με τον εχθρό που αγιοποιείται με τον τρόπο που το έκανε ο Ράλλης και τα εγκλήματα κατά του λαού μέσω του οικονομικού πολέμου, εκλογικεύονται ως «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», «παραμονή στη ζώνη του ευρώ», και «παραμονή στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ».  Από το: 

ΥΓ. 4.  Για τον ρόλο της ελληνικής (;) πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

  1. Η ανύπαρκτη στρατηγική των ελληνικών πολιτικών ελίτ

  2. STRATFOR: "Η ελληνική άρχουσα τάξη "έφαγε" τα δάνεια & έφερε χρεοκοπία"

  3. Ο γερμανικός ηγεμονισμός, οι ευρωπαϊκές άρχουσες ελίτ και η Ελλάδα

  4. «Η Ελλάδα χωρίς ελίτ»

  5. «Η Ελλάδα χωρίς ελίτ»!_2

  6. Οι στημένες εκλογές για την… πάνδημη έγκριση των μνημονίων μετά το ΟΧΙ του 61%

  7. "Η δικτατορία των ελίτ στην Ελλάδα" 

    ...κατά "δικτατορίας των ελίτ στην πολιτική, τα μίντια και την οικονομία" βάλλει ο γνωστός δημοσιογράφος του Alpha. Σε κείμενό του στην Huffington Post, ο Θάνος Δημάδης κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός φαύλου κύκλου στην Ελλάδα  

    • "μέσα στον οποίον οι πολιτικοί, τα μίντια και οι προνομιούχοι υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον με σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη τους υπό την μορφή επιρροής τους στην λήψη πολιτικών αποφάσεων, την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, και την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς το ρίσκο ανεπιθύμητων εμποδίων που θα μπορούσαν να προκύψουν από τον έλεγχο του κράτους"

      Προσθέτει ότι αυτές οι "ελίτ" είναι που οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή χρεοκοπημένη κατάσταση, την ίδια ώρα που υπόσχονται ότι μπορούν να την βγάλουν από αυτήν. "Μπορούν άραγε;" αναρωτιέται ο δημοσιογράφος για να δώσει την απάντηση πως ούτε οι Έλληνες ούτε πολλοί εκτός χώρας το πιστεύουν αυτό

  8. "Ήρθε ο καιρός οι κυρίαρχες ελίτ στην Ελλάδα να σαρωθούν από έναν πολιτικό σεισμό".

  9. Game is Over: Η οφειλόμενη ελληνική απάντηση στον Σόιμπλε, στη Μέρκελ και στο ΔΝΤ

  10. Ο Δωσιλογισμός ως Πράξη «Ευθύνης» και Διεθνισμού 

    Υπάρχουν ζόμπι: Μύκητας που ελέγχει τον εγκέφαλο μετατρέπει τον ξενιστή σε άβουλο ον! (Ο ρόλος της 5ης φάλαγγας) 

  11. Η πέμπτη φάλαγγα του Β. Σόιμπλε....οι «γερμανοτσολιάδες» των Μνημονίων

  12. ΣΥΡΙΖΑ=ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΠΟΣ: O Ελληνικός λαός εξέλεξε ένα Δούρρειο Ίππο

 13.  Ο μιθριδατισμός σαν μέθοδος πολιτικής επιβίωσης

14. "Ολίγοι , ολιγαρχία, 100 ΑΦΜ χρωστάνε περίπου 36 δις οι οποίοι εξαιρούνται και 1.800.000 Ελληνες χρωστάνε 1,5 δις περίπου όπου τους κυνηγάνε να πληρώσουν " => Κατ επανάληψη βίαιη κατάλυση του συντάγματος,

Σχόλια