ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Όσες φορές η Ελλάδα έμεινε για λίγο ανεξάρτητη από εξωτερική κηδεμονία χρεοκόπησε. Με αυτό το πολιτικό σύστημα που έχει, εδώ και 200 χρόνια, απλά δεν μπορεί να αυτοδιοικηθεί. Ακόμα και σήμερα, εν μέσω της νέας χρεοκοπίας, το πολιτικό σύστημα αρνείται να αναλάβει την αυτοδιοίκηση της χώρας και μας παραδίδει στους ξένους.

Αρνείται να φτιάξει ένα δικό του πρόγραμμα εξόδου
από την κρίση. Αρνείται έστω και τυπικά να αναλάβει την ιδιοκτησία των μνημονίων που το ίδιο υπογράφει.

Προτιμά να αποφεύγει το πολιτικό κόστος της χρεοκοπίας που το ίδιο προκάλεσε και τα φορτώνει όλα στους ξένους, οι οποίοι κατάλαβαν τι συμβαίνει και όρμησαν να αρπάξουν τη χώρα.

Υπέρτατη αξία έχει αναχθεί η διατήρηση της καρέκλας, σε μια χώρα που βουλιάζει στην παρακμή στην εξαθλίωση και στην αναξιοπρέπεια.


Πέτρος Χασάπης ΠΗΓΗ
-----------------
1

Προβολή σχολίων

στην πραγματικότητα δεν χρεοκόπησε ποτέ η Ελλάδα. Πάντα το πολιτικό σύστημα την χρεοκοπούσε, αποδεχόμενο παράνομα χρέη. Για παράδειγμα μεταπολεμικά ενώ τα χρέη όλων των εμπόλεμων κρατών διαγράφηκαν, Παπανδρέου και Μητσοτάκης αναγνώρισαν τα χρέη της Ελλάδας τα οποία ξεπληρώθηκαν το 2009 οπότε και θα έπρεπε να συμβεί νέα πτώχευση (με επαχθείς όρους δανειστών) για να διατηρήσουν τη χώρα υπό κηδεμονία. Πτώχευση όχι που θα οδηγούσε σε ελάφρυνση του χρέους και επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά ακριβώς το αντίθετο. Το χρέος δηλαδή χρησιμοποιείται διαχρονικά για τον έλεγχο της χώρας από ξένες δυνάμεις και εγχώριους πολιτικούς εκπροσώπους τους. Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα, η ίδρυση του νεοελληνικού κράτους δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τις κυρίαρχες ξένες δυνάμεις και αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται όσο οι ξένοι σε συνεργασία με την εγχώρια ελίτ ελέγχουν το πολιτικό μας σύστημα. Όχι μόνο διορίζουν τους πολιτικούς μας οι ξένοι αλλά έχουν λόγο και στην αναθεώρηση του Συντάγματος μας (μαρτυρία του καθηγητή Γ.Κασιμάτη).

Σχόλια