Daily Express: Επικίνδυνα παιχνίδια Τσίπρα με Σύνταγμα και εκλογικό νόμο - Δάνεια 181 δισ

Η νέα δόση των 6-7 δισεκ θα αυξήσει τις συνολικές εκταμιεύσεις της ευρωζώνης για την Ελλάδα στο εκπληκτικό ποσό των 181 δισεκ ευρώ από το 2010.
Ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει δημοψήφισμα εάν πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα αναφέρει ο βρετανική Express, ο αριστερός πολιτικός παίζει επικίνδυνα παιχνίδια.
Οι επικρίσεις στο προτεινόμενο δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα, το οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο είναι πολλές.
  • Ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσογόνος δήλωσε ότι αντιτάχθηκε στο δημοψήφισμα, την οποία θεωρεί ως "απόπειρα διαλύσεως του Συντάγματος".
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί ακόμη και να μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα εάν πραγματοποιηθεί και να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην ψηφίσουν - μια τολμηρή κίνηση που θα προσθέσει ένα σοκ χάους σε μια χώρα που εξακολουθεί να ανακάμπτει από σκληρά μέτρα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ζήτησε από την Ελλάδα να προωθήσει δραστικές μεταρρυθμίσεις στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας προκειμένου να επιτύχει τις πληρωμές διάσωσης.
Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες για να αντιδράσουν σε περισσότερες απαιτήσεις ώστε η χώρα να μειώσει τις συντάξεις κατά 18%.
Ειδικοί στις αγορές ισχυρίζονται ότι η Γερμανία θα μπορούσε να ακυρώσει το ελληνικό χρέος
Και την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα έγγραφο σοκ, αποκαλύπτοντας τις 140 εντολές της ΕΕ που πρέπει να υπακούει η Ελλάδα πριν από την απελευθέρωση της επόμενης δόσης της διάσωσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο εκτεταμένος κατάλογος των μέτρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών των συντάξεων και των σημαντικών αυξήσεων των φόρων, θα μπορούσε να καταστρέψει την πληγείσα μεσογειακή χώρα, καθώς είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις αυστηρές απαιτήσεις.
Η Αθήνα προσπαθεί απεγνωσμένα να εξοφλήσει χρέη ύψους 6-7 δισ. ευρώ μέχρι την προθεσμία του Ιουλίου για να καλύψει τα κριτήρια διάσωσης.
Η νέα δόση των 6-7 δισεκ θα αυξήσει τις συνολικές εκταμιεύσεις της ευρωζώνης για την Ελλάδα στο εκπληκτικό ποσό των 181 δισεκ ευρώ από το 2010.

www.bankingnews.grΠΗΓΗ

Σχόλια