Ολοκληρώθηκε το Eurogroup χωρίς συνολική συμφωνία-Αγκάθι το χρέος.

Έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση, που κράτησε περίπου 8 ώρες, το Eurogroup ολοκληρώθηκε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά δεν επτεύχθη συνολική συμφωνία. Μεγάλο αγκάθι παραμένει το θέμα του χρέους και φυσικά η διαφορετική προσέγγιση, ΔΝΤ - Γερμανίας.

Το Eurogroup, πάντως, επισφράγισε την ολοκλήρωση της β` αξιολόγησης και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης.
"Κάναμε τεράστια πρόοδο σε επίπεδο θεσμών και φυσικά το Eurogroup αποδέχθηκε τις σχετικές εκθέσεις. Έχει γίνει δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση και έτσι εμείς μπορούμε να έχουμε την επόμενη εκταμίευση το καλοκαίρι", ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Είπε επίσης πως για το θέμα του χρέους δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει σύντομα και θα γεφυρωθούν οι διαφορές:

"Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορέσαμε να μπούμε και στο θέμα του χρέους. Μπήκαμε σε βάθος στο θέμα, αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε μία συνολική και οριστική συμφωνία. Θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να καταλήξουμε στο τι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε για το ελληνικό χρέος".

"Υπήρξε σημαντική πρόοδος στα προαπαιτούμενα, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Μένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες, με κορυφαίο το ζήτημα του χρέους.Απόψε έγιναν αναλυτικές συζητήσεις. Δεν βγάλαμε συμπέρασμα, αλλά προχωρήσαμε σημαντικά. Στο επόμενο Eurogroup του Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, νομίζω θα μπορέσουμε να επισφραγίσουμε τη συμφωνία", τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί.

Πηγή: reporter.gr

Σχόλια