Kaczynski (Πολωνία):Η Merkel άνοιξε τις πόρτες της ΕΕ για τους πρόσφυγες – Η Γερμανία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες

Ο Kaczynski, επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης που ηγείται της κυβέρνησης, ανέφερε,πως  οι μετανάστες θα μπορούσαν να μεταφέρουν ασθένειες και παράσιτα στην Πολωνία.
Τα «βέλη» του έστρεψε στη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel ο ηγέτης του  κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας Jaroslaw Kaczynski  σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης  προσφύγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Kaczynski επέκρινε τη Merkel, πως με αυτή την πολιτική και το συγκεκριμένο πρόγραμμα προκάλεσε προβλήματα στην ΕΕ με μεγάλες μεταναστευτικές ροές.
«Δεν ανοίξαμε εμείς την πόρτα της Ευρώπης για τους πρόσφυγες, η Merkel την άνοιξε.
Επομένως η Merkel και η Γερμανία, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες και όχι η Πολωνία»  τόνισε ο Kaczynski σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVP Info.
Ο Kaczynski, επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) που ηγείται της κυβέρνησης, ανέφερε,πως  οι μετανάστες θα μπορούσαν να μεταφέρουν ασθένειες και παράσιτα στην Πολωνία.
Σύμφωνα με το σχέδιο που συμφωνήθηκε το 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ να δεχθούν βάσει ποσοστώσεων 160.000 αιτούντες άσυλο, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ιταλία και την Ελλάδα.
Οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, λόγω συγκρούσεων και φτώχειας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει τον Ιούνιο 2017 σχετικά με οποιεσδήποτε νομικές υποθέσεις εναντίον χωρών, που δεν φιλοξενούν αιτούντες άσυλο όπως συμφωνήθηκε στην ΕΕ, κάνοντας ένα  μικρό βήμα προς μία πιθανή τιμωρία για την Πολωνία και την Ουγγαρία.
Παρά τις πιέσεις και την απειλή για νομική δράση από την ΕΕ η Πολωνία αρνήθηκε την Πέμπτη (18/5) να υποδεχθεί κάθε αιτούντα άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης. www.bankingnews.gr ΠΗΓΗ

Σχόλια