Άρνηση Merkel στην προτροπή Trump για αύξηση των αμυντικών δαπανών

"Η Γερμανία χρωστάει τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ" υποστηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Την άρνηση της στην έμμεση προτροπή του Donald Trump για αύξηση στις αμυντικές δαπάνες εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενόψει του προγραμματισμένου ταξιδιού του στην Ευρώπη, όπου στις 25 Μαΐου θα συναντηθεί με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, ανάμεσα στους οποίους θα παραβρίσκεται και η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε πρόσφατα πως "η Γερμανία χρωστάει τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ".
Η Merkel, μιλώντας στο Βερολίνο την Πέμπτη (11 Μαΐου 2017) μετά από συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σχετικά με τους στόχους της συνάντησης της 25ης Μαΐου, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αυξήσει τις δαπάνες στο 2% του γερμανικού ΑΕΠ μέχρι το 2024 ".

Η Γερμανία αν και αύξησε τον αμυντικό προϋπολογισμό της κατά 8% φέτος σε περίπου 37 δις ευρώ εξακολουθεί να απέχει πολύ από το στόχο του 2% του ΑΕΠ.
Σε ανάρτηση του στο twitter o Donald Trump μία ημέρα μετά τη φιλοξενία της Merkel υποστήριξε πως "οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώνονται περισσότερο για την ισχυρή και πολύ δαπανηρή άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία!"
"Τα τελευταία χρόνια έχουμε δείξει ότι έχουμε κάνει αυξήσεις, οπότε δεν βλέπω καμία ανάγκη για περαιτέρω διατάξεις στις 25 Μαΐου", δήλωσε η καγκελάριος.

www.bankingnews.gr ΠΗΓΗ
---------------------------

Η ΦΟΒΕΡΗ Γερμανία δεν μπορεί να συγκρατήσει τις εξαγωγές της!

Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρεκόρ των Γερμανικών Εξαγωγών

 Aπίστευτος λαός, απίστευτο κράτος, απίστευτο πείσμα για κυριαρχία.
Μιλάμε για το γερμανικό DNA που δεν μπορεί να αποδεχθεί 2ο ρόλο παρά μόνο εκείνο του πρωταγωνιστή. Και είναι να απορείς πως είναι δυνατόν η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει τον “ελαττωματικό” πρωθυπουργό ενός ελαττωματικού λαού, όπως είναι οι νεοέλληνες-εάν δεν υπάρχει δόλος από τη μεριά τους σ΄αυτή την στήριξη η οποία μεταφράζεται σε αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών.
Η φοβερή Γερμανία λοιπόν δεν μπορεί να συγκρατήσει τις εξαγωγές της εν έτει 2017!
Γύρευε με τι μανία όλος ο υπόλοιπος κόσμος αγοράζει γερμανικά αυτοκίνητα για παράδειγμα ή γερμανικά υποβρύχια, εργοστασιακές μηχανές κλπ.
«Η Γερμανία εξάγει περισσότερο από ποτέ παρά το δυσμενές πολιτικό κλίμα παγκοσμίως», σημειώνει η Süddeutsche Zeitung. «Παρά τους δυσμενείς πολιτικούς συσχετισμούς που συνδέονται με το Brexit και την οικονομική πολιτική που έχει αναγγείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, οι γερμανικές εξαγωγές παρουσίασαν τον Μάρτιο ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ σημειώνοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα αγγίζοντας το 0,4%. Συνολικά το ύψος τους κινήθηκε στα 118 δις ευρώ, ποσό ρεκόρ που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο τριβής σε διεθνές επίπεδο.»

Από την πλευρά η TAZ του Βερολίνου σχολιάζει: «Όχι μόνο ο Αμερικανός πρόεδρος αλλά και έγκριτοι οικονομολόγοι προειδοποιούν για τις δυσμενείς επιπτώσεις των γερμανικών εξαγωγικών πλεονασμάτων. Αυτό σημαίνει ότι άλλες χώρες ωθούνται καταγράφουν ελλείμματα στις εξαγωγές τους ή τυπώνουν νόμισμα ή ωθούνται σε νέα χρέη. Και τι κάνει την ίδια ώρα η Γερμανία; Προηγείται τον Μάρτιο, με τις εξαγωγές προϊόντων να ανέρχονται σε 25,4 δις ευρώ περισσότερα από ό,τι οι εισαγωγές. Ένας νέος κίνδυνος ‘made in Germany’»
Οταν όμως ένα κράτος είναι φτιαγμένο για να κυριαρχεί δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Δείτε λοιπόν στην συνέχεια την συνέντευξη που έδωσε στον Πέτρο Κασιμάτη ο σωματοφύλακας του Χίτλερ Ρόχους Μις λίγο πριν πεθάνει.

Τον έβλεπα στη φωτογραφία με τα διακριτικά των Βαφεν Ες-Ες δίπλα στον Αδόλφο Χίτλερ , «σκιά» και ασπίδα του πανίσχυρου δικτάτορα , τον έβλεπα στη φωτογραφία να αναλαμβάνει δράση ως ειδικός απεσταλμένος του Φύρερ στη φλεγόμενη Ευρώπη και την ίδια στιγμή τον είχα μπροστά μου. Τον ίδιο άνθρωπο. Στα 97 του χρόνια. Τον τελευταίο επιζώντα από το στενό επιτελείο του Γερμανού δικτάτορα.
Ετσι ξεκινούσε ο μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης την συνέντευξή του με τον Ρόχους Μις, τον σωματοφύλακα του Αδόλφου Χίτλερ που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Τότε : γεροδεμένος, γοητευτικός, άριστος σκοπευτής με ολυμπιακούς τίτλους.
Σήμερα: στα 97 του με περιπατήρα, με σακούλες από φάρμακα για να αντιμετωπίσει τα χιονισμένα γηρατειά, με αναμνήσεις που δεν χωρούν σε καμιά μνήμη υπολογιστή, έχοντας σφίξει τα χέρια όλων σχεδόν των πρωταγωνιστών της εποχής απ τον Μουσολίνι, βασιλιάδες όπως τον Μπόρις της Βουλγαρίας , στρατάρχες όπως τον Αντωνέσκου της Ρουμανίας και μια σειρά υπουργών του Γ Ράιχ , εστεμμένων αλητών της παραεξουσίας, αμετανόητους ναζί, μέχρι ξένους κι εγχώριους ηγέτες , δελφίνους του Ραιχσταγκ και φυσικά ορκισμένος στο πλευρό του Φύρερ- όρκο που όπως λέει δεν τον έχει ατιμάσει, δεν τον έχει πάρει πίσω όλες αυτές τις δεκαετίες…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ>Πέτρος Κασιμάτης

Τότε , που δεν θα ξεχάσει που ο Χίτλερ διέταζε τον προσωπικό του γιατρό δρα Μόρελ να αναλάβει τον Μις όταν εκείνος αρρώστησε , όταν τούκλεινε το μάτι δίνοντας άδεια στον ερωτευμένο Μις να βγει ραντεβού Σαββατοκύριακο με τη φίλη του…
Πανύψηλος, με μακριά δάχτυλα , με γκρίζα μάτια , καλοσυνάτος μα θλιβερά αμετανόητος, πιστός στο δικό του αξιακό σύστημα . Αυτός ο τελευταίος μάρτυρας. Ο τελευταίος αρχηγός της σωματοφυλακής του Αδόλφου.
Η ζωή του στο καταφύγιο και στην καγκελαρία γυρίζεται ταινία στο Χόλυγουντ. Τα γράμματα απ ολον τον κόσμο γεμίζουν τις κούτες στο διαμέρισμα του Βερολίνου στη συνοικία Ρούντο. Είναι ο τελευταίος μάρτυρας. Που είδε και έζησε την καταιγίδα. Ένας πρωταγωνιστής.
Του εξηγώ απ την αρχή πως τον παππού μου τον σκότωσαν οι Γερμανοί, αιχμάλωτο στις φυλακές Αγιάς Χανίων γιατί έκρυβε στο σπίτι του 6 αβοήθητους περιπλανώμενους Άγγλους σαμποτέρ…
«Ρόχους Μίς- του λέω – δεν εκτελείς έναν αιχμάλωτο, έναν δεσμώτη μετά από φρικτά βασανιστήρια…
«Έγιναν εγκλήματα πολέμου και τότε. Όπως γίνονται και τώρα. Σήμερα, στους πολέμους του 20 και του 21ου αιώνα δεν γίνονται θηριωδίες? Γιατί ο κόσμος καταδικάζει μόνον τα δικά μας εγκλήματα και δεν έχει καταδικάσει τα εγκλήματα των συμμάχων σας;
-Στην Ελλάδα είχαμε πυρπολημένα χωριά κ. Μίς εκτελέσεις ανυποψίαστων πολιτών για αντίποινα , δεν αποτελεί άλλοθι το γεγονός ότι σε έναν πόλεμο όλα επιτρέπονται!…
Ας είναι. Αυτή η συνάντηση δεν θα λύσει προβλήματα δεκαετιών , ούτε θα αποδοθεί δικαιοσύνη με την ανάληψη φραστικά μιας ευθύνης για τις θηριώδίες του τότε. Ο σωματοφύλακας του Αδόλφου Χίτλερ 7 δεκαετίες μετά τα η λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου είναι εδω μπροστά μου και απαντά σε ολες τις ερωτήσεις. Η κουβέντα μαζί του , με τον τελευταίο επιζώντα του καταφυγίου, με τον τελευταίο μάρτυρα «σκιά» του Αδόλφου Χίτλερ, εδω στο χιονισμένο Βερολίνο είναι μια νέα ανάγνωση του τοπίου της Ιστορίας. Το κασετόφωνο γράφει αργά –αργά τη ροή των γεγονότων που σε κάνουν κι ανατριχιάζεις….
  • Ποια είναι η γνώμη του Ρόχους Μις για πρόσωπα του στενού κύκλου του Αδόλφου Χίτλερ . Για παράδειγμα του Γκέρινγκ πνευματικό ιδρυτή της γκεστάπο και των στρατοπέδων συγκέντρωσης…
  • Φυσιολογικός κι απλός άνθρωπος, ένας άνθρωπος του κόμματος με δράση και ικανότητες.
  • Ρούντολφ Ες…
  • Ήμουν παρών όταν έφερε στον Φύρερ ο απεσταλμένος του Ες όπου τον ενημέρωνε για την πτήση του στην Αγγλία. Τότε ο Χίτλερ μίλησε για την απίστευτη ηλιθιότητα του Ες που πέταξε στην Αγγλία χωρίς να ενημερώσει. Η φράση του Φύρερ τον Μάιο του 1941 ήταν χαρακτηριστική «τι βλακεία!…».
  • Σπέερ.
  • Είχαμε απόσταση. Ήταν ένας καταπληκτικός αρχιτέκτονας αλλά μέχρι εκεί…
  • Γιοζεφ Γκαίμπελς….
  • Όλοι οι σύντροφοι συμπαθούσαμε τον Γκαίμπελς πάρα πολύ. Ήταν φιλικός, έλεγε ανέκδοτα, ήταν ανθρώπινος. Σε αντίθεση με τον Μπόρμαν τον γραμματέα του κόμματος που δεν τον συμπαθούσαμε.
  • Να ακούσουμε τη γνώμη του Ρόχους Μις για τον συνταγματάρχη Κλάους Φον Στάουφεμπεργκ που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Χίτλερ στα πλαίσια της επιχείρησης «Βαλκυρία»…
  • Ένας προδότης . Η πράξη του ήταν προδοτική. Ήξερα προσωπικά τον στρατηγό Σνούτ που σκοτώθηκε στην απόπειρα.
  • Ναύαρχος Φον Κανάρις.
  • Δεν είχα ιδιαίτερη σχέση. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα –εκτός της σωματοφυλακής- ήμουν στο τηλεφωνικό κέντρο κι είχα όλες τις απόρρητες συνομιλίες και συνδέσεις του Χίτλερ….
  • Αλήθεια, θυμάστε να είχε ο Αδόλφος Χίτλερ επαφές με την τότε Ελληνική κυβέρνηση η με κάποιους προνομιακούς συνομιλητές;
  • Δεν θυμάμαι. Πέρασαν τόσα χρόνια. Αυτοί που θα γνώριζαν ήταν ασφαλώς ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ο Χέβερ, αλλά κι αυτός έχει πεθάνει…
  • Ναύαρχος Ντένιτς.
  • Έντιμος, άριστος.
  • Την ίδια άποψη έχετε και για το «αφεντικό» της Πράγας τον Ράιχαρντ Χάινριχ;
  • Υπάρχει μια λανθασμένη άποψη. Ο Φυρερ δεν είχε αυτή τη στενή σχέση που νομίζουν με τον Χάινριχ. Κάθε άλλο…
  • Η σύντροφος του Χίτλερ η Εΰα Μπράουν. Λόγω της θέσης σας είχατε τη δυνατότητα να τη βλέπετε συνεχώς.
  • Ήσυχο ,γλυκό κορίτσι. Μετέφεραν τη σορό της όπως και του Φυρερ από μπροστά μου. Είχαμε μείνει όλοι άφωνοι στο καταφύγιο μετά την αυτοκτονία τους. Θυμάμαι που είχα μείνει τελευταίος στα υπόγεια κι έδινα τις ύστατες εντολές στα διασκορπισμένα κι αποδεκατισμένα τμήματα των Γερμανικών μεραρχιών. Το αφεντικό είχε αυτοκτονήσει μαζί με την Εύα Μπράουν. Είχαν δοθεί εντολές να καούν οι σοροί και να μην υπάρχουν ίχνη στα χέρια των Ρώσων που πλησίαζαν. Πήγα στην κουζίνα του καταφυγίου εκτελώντας τις τελευταίες εντολές της συνείδησης μου να μην προδώσω τις αρχές μου και λακίσω και φύγω. Έφτιαξα 2 αυγά με μπέικον κι όπως έτρωγα με όση ψυχραιμία μου είχε απομείνει σε αυτό το παλάτι του Θανάτου που άλλοι αυτοκτονούσαν(Χιτλερ-Ευα Μπραουν) , άλλοι έδιναν δηλητήριο στα παιδιά τους,(ζεύγος Γκαίμπελς) άλλοι τίναζαν τα μυαλά τους( ένας σύντροφός μου καρλ τοματσεκ ) στον αέρα, ακούω φωνές γυναικείες κι ήταν 2-3 Ρωσίδες στρατιωτίνες που δεν κατάλαβαν μάλλον που ακριβώς είχαν διεισδύσει. Σήκωσα τα χέρια ψηλά αλλά δεν μου έδωσαν σημασία. Είχαν μπει στο δωματιάκι της Εύας Μπράουν και ψηλάφιζαν με απληστία φορέματα, εσώρουχα, γυναικεία αξεσουάρ. Τους γύρισα την πλάτη και μες στην υπερένταση συνέχισα να τρώω . Αργότερα μπήκαν οι Ρώσοι κομάντος ξέροντας πλέον πως εκεί ήταν το αρχηγείο του Αδόλφου Χίτλερ . Ήμουν μαζί με 3 άλλους στρατιώτες κι έφυγα απ τους χώρους του υπόγειου μετρό με διαταγή να συναντήσω έναν στρατηγό τον Ράουχ , ώσπου εμφανίστηκαν οι Ρώσοι και με συνέλαβαν. Δεν υπήρχε αντίσταση , όλα είχαν καταρρεύσει , έμαθαν αμέσως ποιος είμαι , με ανέκριναν σκληρά ,με οδήγησαν στην Πολωνία κι από κει στην Κ. Ασία σε φυλακές του Τουρκμενιστάν και μετά στα γκούλαγκ των Ουραλίων. Ήμουν συγκρατούμενος με τον προσωπικό πιλότο του Χίτλερ Μπάουρ  που είχε τραυματιστεί στο πόδι. Οι Ρώσοι για να τον εκδικηθούν του έκοψαν σιγά-σιγά και βασανιστικά το πόδι με σουγιά!!! Τα βάσανα μου δεν είχαν τελειωμό επι 9 χρόνια ώσπου αργοπεθαίνοντας ζήτησα απ τον ίδιο τον περίφημο Μπέρια (σ.σ αρχηγός της KGB επί Στάλιν) να δοθεί τέλος στη ζωή μου.
  • Αλήθεια, πως ήταν αυτός ο σκοτεινός τύπος που φαντάζομαι δεν διέφερε και πολύ από ορισμένους αμετανόητους συντρόφους σας….
  • Ο Μπέρια σε τρόμαζε!! Είχε κυρτωμένη πλάτη και μια χρόνια αναπηρία που τον εκανε αδίστακτο και του εβγαζε μια κακία για οτιδήποτε ανθρώπινο. Τρόμαζε η φιγούρα του Μπέρια…
  • Καλά, Ρόχους Μίς, σε τρόμαζε λιγότερο η απόφαση του ζεύγους Γκαίμπελς να δολοφονήσουν ακριβώς δίπλα σου τα 5 παιδιά τους με υδροκυάνιο….
  • Μέσα στο καταφύγιο ήταν ένα πραγματικό παλάτι θανάτου. Αξιωματούχοι αυτοκτονούσαν, σύντροφοι και φίλοι έδιναν τέλος στη ζωή τους, τα νέα ήταν συνταρακτικά κάθε λεπτό, μαθαίναμε για την ολοσχερή καταστροφή λεπτό προς λεπτό. Μας είχε επισκευθεί και η πιλότος Χάνα Ράιτς που προσπάθησε να πείσει τη Μάγδα Γκαίμπελς να μην δώσει υδροκυάνιο στα παιδιά της. Της ελεγε « ασε τα παιδιά να σωθούν να φύγουν» . Κανείς απ τους 2 γονείς δεν άκουγε. Ήταν φανατικοί . Πίστευαν ότι η ζωή των ηττημένων μετά τον πόλεμο θα ήταν μια ζωή-κόλαση.
Ρωτάμε τον σωματοφύλακά του Χίτλερ ποιος ήταν ο χαρακτήρας του δικτάτορα που αιματοκύλισε την Ευρώπη….
  • Μπορεί να ήταν πανίσχυρος αλλά ήταν ιδιαίτερα απλός. Με είχε ασφαλίσει για 100.000 μάρκα-ποσόν τεράστιο για την εποχή- σε περίπτωση που πάθω κάποιο ατύχημα, είχα τον προσωπικό του γιατρό να με εξετάζει , ένοιωθα τη στοργή του και το ενδιαφέρον του. Είχε προσέλθει μάρτυρας στο γάμο μου και μου είχε κάνει δώρο 1500 μάρκα (3 μισθούς) και 12 κιβώτια ακριβό κρασί , ενώ σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας ήταν προσηνής και έδινε άδειες σε όλους στη σωματοφυλακή του να βλέπουμε τις οικογένειες μας, να βγαίνουμε στα ραντεβουδάκια μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο. Ήταν και σκληρός και δίκαιος. Θυμάμαι τον Μπρούκνερ τον προσωπάρχη της καγκελαρίας που ήταν και διοικητής μου απ τα πρώτα χρόνια. Με ήξερε. Από τον πόλεμο στην Πολωνία. Τότε που είχα τραυματιστεί όταν είχα αναλάβει να φέρω πίσω αιχμαλώτους Γερμανούς στρατιώτες . Παρά το ότι κρατούσα λευκή σημαία για να κάνω τις διαπραγματεύσεις με πυροβόλησαν στην πλάτη . Ο διοικητής μου ήξερε γι αυτή την αποστολή μου. Και με πρότεινε για τη σωματοφυλακή γνωρίζοντας και τις σκοπευτικές μου ικανότητες σε διεθνείς αγώνες όταν πήρα το χάλκινο μετάλλιο. Μου έγιναν όλες οι κρίσιμες ερωτήσεις κι όταν γύρισα να φύγω ανοίγοντας την πόρτα είδα ολόρθο τον Φύρερ που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα όλη τη συνέντευξη για να έχει άμεση προσωπική γνώμη. Ένοιωσα σοκ. Τα έχασα…..
-Πως ήταν ο Χίτλερ;
– Πιο κοντός από μένα. 1,76. Χωρίς άγρια διάθεση , τρυφερός αλλά με αυστηρή ματιά. Τον είδα μπροστά μου να κρυφακούει όλες τις λεπτομέρειες του ερωτηματολογίου με το παχύ μουστάκι του, το μαύρο παντελόνι κι ένα στρατιωτικό αμπέχωνο… Είχε καλή διάθεση εκείνη τη μέρα αφού πριν έβλεπε μια ταινία με τον Τσαρλυ Τσάπλιν. Με ρώτησε ο Φυρερ από πού είμαι .Του απάντησα απ τη Σιλεσία. «Δεν έχουμε κανέναν στη σωματοφυλακή απ τη Σιλεσία, ας τον πάρουμε…» ήταν τα επόμενα λόγια του προς τον προσωπάρχη της καγκελαρίας. Κι από τότε άρχισαν οι αποστολές, η φρούρηση και οι απόρρητες επικοινωνίες στο τηλεφωνείο κατά το διάστημα της πτώσης του Γ.Ραιχ. Στον Χίτλερ άρεσε η μουσική του Βαγκνερ, η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία (Αριστοτέλης και Πλάτων), ο πολιτισμός των Μάγια κι αλλά βιβλία.
-Ήταν αντικαπνιστής και χορτοφάγος….
-Χορτοφάγος ναι. Τα τελευταία χρόνια δεν κάπνιζε κι είχε επιβάλλει σιδηρά πειθαρχία γι αυτό. Παλαιότερα βέβαια κάπνιζε σαν φουγάρο περισσότερα από 40 τσιγάρα την ημέρα!!!
-Ξέραμε μέχρι τώρα πως δεν κάπνιζε και πως στο Καταφύγιο ήταν απόλυτος στη διαταγή του.
Κοιτάξτε, στο καταφύγιο μετά την αυτοκτονία του έσβησε και η εντολή που είχε δώσει. Καπνίζαμε πλέον αρειμανίως μετά το τέλος του «αφεντικού» και ανοίξαμε όλα τα ποτά. Βλέπαμε την κατάρρευση και το αλκοόλ ήταν ένα αποκούμπι όπου έβλεπες λιγότερο ξάστερα τα πράγματα.
  • Ποια ήταν η πρώτη σου αποστολή;
  • Στην αδελφή του την Πάολα που διέμενε στη Βιέννη. Της μετέφερα επιστολή του Φύρερ. Στην επιστροφή μου έδωσε ένα κέικ με φρούτα του δάσους να το δοκιμάσει ο Χίτλερ.
Μετά το τέλος του Αδόλφου Χιτλερ ο Μις δίνει λογαριασμό στον υπουργό προπαγάνδας Ζοζεφ Γκάιμπελς. Αν τον άφηνε νωρίτερα να γυρίσει στην οικογένειά του θα είχε σωθεί ο Ρόχους Μις και δεν θα έπεφτε στα χέρια των Ρώσων; Ο ίδιος αρκετά συγκινημένος μου απαντά:
«Ακόμα κι αν μου έλεγε να φύγω θα έμενα εκεί!! Μετά το τέλος του Χίτλερ , το αφεντικό μου ήταν ο Γκαίμπελς. Δεν μπορούσα ,όμως, να τον εγκαταλείψω. Αν έφευγα εγκαίρως ίσως να είχα σωθεί.
  • Σήμερα, έρχεται στα όνειρα σου ο Αδόλφος Χίτλερ που τον υπηρέτησες πιστά όλα αυτά τα χρόνια…
  • Ναι. Τον βλέπω συχνά στον ύπνο μου. Ανάμεσα σε εφιάλτες με εικόνες απ τους Ρώσους να με κυνηγούν να με συλλάβουν. Η μορφή του Φύρερ είναι πάντα η ίδια όπως τότε που κρυφάκουγε πίσω απ την πόρτα στην πρώτη συνέντευξη και ξάφνου ανοίγοντας την πόρτα τον είδα μπροστά μου πριν προλάβει να φύγει…. Σε απόσταση λίγων εκατοστών…Θυμάμαι τότε που έπεφτε το Γ. Ραιχ και ζήτησα απ τον Φυρερ να επισκευθώ τη γενέτειρα μου τη Σιλεσία. Μου είπε πως μπορώ να πάω αλλά εάν με έπιανε ο αμείλικτος στρατηγός Σέρνερ –διοικητής στην περιοχή που εκτελούσε τους λιποτάκτες- και δεν σε δει στο μέτωπο αλλά να τριγυρίζεις σε μη πολεμικό πεδίο, εγώ δεν θα μπορώ να σε σώσω. Θα αφήσω τον Σέρνερ να κάνει τη δουλειά του!!
-Μπορεί να πιστεύετε ότι ήταν κυνικά ειλικρινής ο Χίτλερ ,αλλά δεν κράτησε το λόγο του όταν είπε στον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Λούη –το 1936- τότε που τον συνάντησε ως επικεφαλή της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής , ότι δεν θα πειράξει την Ελλάδα, το λίκνο του πολιτισμού…
Ο Φύρερ λάτρευε τη χώρα σας και τον πολιτισμό των προγόνων σας. Αλλά η απόφασή του για εμπλοκή της Γερμανίας κατά της Ελλάδας είχε να κάνει με τη στήριξη του Μουσολίνι. Μόνον αυτό ήταν η αιτία. Κρατήστε αυτό που σας λέω.
  • Ας έλθουμε στο σήμερα. Ποια είναι η γνώμη σας για την Αντζελα Μέρκελ;
  • Αδιάφορη. Άλλωστε εγώ ψηφίζω το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD.
  • Ορίστε…..
  • Σας φαίνεται παράξενο εγώ ο ναζί να ψηφίζω σοσιαλδημοκρατία. Το κάνω στη μνήμη της αγαπημένης μου γυναίκας που ψήφιζε SPD . Μπορεί να μου είχε κάψει τις περισσότερες φωτογραφίες με τον Φύρερ και να με χώριζε άβυσσος ιδεολογική , αλλά ήταν η γυναίκα μου . Άλλωστε, ήταν η προσωπική γραμματέας του Βίλλυ Μπράντ!! Και ψηφίζω –χωρίς να έχω καμία σχέση με αυτό το κόμμα – προς χάριν της γυναίκας μου που με περίμενε, δεν παντρεύτηκε ξανά και περίμενε να επιστρέψω από τα Σοβιετικά γκούλαγκ.

Σχόλια