Ο Τσακαλώτος του Gay Pride

Mια πρωτοφανή άποψη εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στους μάλλον σαστισμένους βουλευτές του Συριζα, οι οποίοι γκρίνιαζαν που πάλι τα γύρισε, ως συνήθως: πως πρέπει πλέον να ξεκολλήσουμε από την εμμονή στα προβλήματα των μνημονίων που υπογράφει και να δούμε σφαιρικά τα πράγματα. Διότι, αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει και πολλά θετικά, όπως το Gay Pride!

Πάνω – κάτω αυτό τους είπε και να μην ανησυχούν, διότι ζωή δεν είναι μόνον η σύνταξη, αλλά είναι ένα σύνολο πραγμάτων, οπότε και η κυβέρνηση της αριστεράς θα κριθεί συνολικά και όχι μόνον από τα μνημόνια που υπογράφει ή από το χρέος που δεν ρυθμίζει  ή από την γενικευμένη φτώχια, τα εγκληματικά άβατα, την ανεργία, τους αντισυνταγματικούς νόμους, την υποβάθμιση του κοινοβουλίου, την ανασφάλεια και την πώληση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας. Εφόσον κάνουμε gay pride τότε πρέπει αυτά να τα ξεχάσουμε και να ηρεμήσουμε.
  • Θα μπορούσε κανείς να ξεπεράσει αυτές τις ακατανόητες δηλώσεις, που προέρχονται μάλλον από πανικό, αλλά όταν αδιαφορείς συνέχεια εμπρός στον κυνισμό της εξουσίας, εν τέλει τον συνηθίζεις. Ποιος του είπε του Τσακαλώτου πως είναι σε θέση να υποκαθιστά την σύνταξη με την παρέλαση; Υπουργό Οικονομικών τον βάλανε, όχι υπουργό Gay Pride. Τί θα πει δηλαδή στον πολίτη που τον έχει ταράξει στους φόρους; Πήγαινε στο Σύνταγμα να βαφτείς πορτοκαλί; Είμαστε με τα καλά μας;  (blogger: Σας τα έλεγα πριν δυο χρόνια!)
Είναι γεγονός πως η έξαρση του ζητήματος των ατομικών δικαιωμάτων εν γένει, υποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό την διεκδίκηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και γι’ αυτό το λόγο ενισχύεται ποικιλοτρόπως από τα συστημικά ΜΜΕ σε όλο τον δυτικό κόσμο και από τις κυβερνήσεις. Άλλο είναι να διεκδικούνται ατομικά δικαιώματα και άλλο συλλογικά κοινωνικά δικαιώματα. Το δεύτερο αποσταθεροποιεί τις κυβερνήσεις το πρώτο μπορεί και να τις ενισχύσει, εάν ο υπουργός είναι έξυπνος.
  • Σου λέει ο Τσακαλώτος, σύνταξη δεν μου δίνουν οι γερμανοί,  αλλά εφόσον μου δίνουν ελεύθερες παρελάσεις αυτές θα πουλήσω στους εκλογείς μου.
  • Για πολύ ανόητους φαίνεται πως μας περνάει όμως. 
  • Δε φτάνει που παραιτήθηκε και ξεπαραιτήθηκε καμιά δεκαριά φορές μέχρι τώρα, δε φτάνει που εκλέχθηκε για να εφαρμόσει, υποτίθεται, δίκαια το μνημόνιο που ψήφισε το 15 και στο μεταξύ έχει φορτώσει στους πιο φτωχούς τα περισσότερα, δε φτάνει που έχει προνομοθετήσει λιτότητα και για την επόμενη κυβέρνηση, δε φτάνει που έχει υπογράψει την καταδίκη της χώρας με πλεονάσματα Τσαουσέσκου μέχρι δευτέρας παρουσίας, δεν φτάνει που, αυτός και η κυβέρνησή του φυσικά, έχει χάσει όλες τις μάχες που πήγε να δώσει χωρίς καν να τις δώσει, μας δουλεύει κι από πάνω. 
Μας στέλνει να διεκδικήσουμε τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό!
Εντάξει, θα τον διεκδικήσουμε, να μην ανησυχεί. Οι παρελάσεις θα συνεχιστούν.
ΠΗΓΗ
------------

Τσίπρα, Τσακαλώτε, Μπουτάρη "αριστεροί" του Σόρος και σια... ‘’Pride’’, είπατε;

 

Σχόλια