Κατά των μεδόθων αναδιανομής στην Ευρωζώνη τάσσεται ο Λίντνερ

«Ηλιόλουστη αλλά μακρινή» φαίνεται η Τζαμάικα στον αρχηγό των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο τονίζει ότι ο σχηματισμός του κυβερνητικού συνασπισμού με τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και τους Πράσινους δεν θα είναι εύκολη - ή σύντομη - υπόθεση. Ο κ. Λίντνερ επαναλαμβάνει τη θέση του κατά οποιασδήποτε αναδιανομής στην Ευρωζώνη και δίνει στον Μάρτιν Σουλτς μόλις τέσσερις εβδομάδες στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).
Σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag», ο κ. Λίντνερ, ερωτώμενος κατά πόσο θεωρεί πιθανό τον σχηματισμό συνασπισμού «Τζαμάικα», δηλώνει ότι για την ώρα δεν είναι ορατό ότι μπορεί να επιτευχθεί αλλαγή πολιτικής, προσθέτει όμως ότι ακόμη δεν μπορεί να πει οτιδήποτε. Διαψεύδει πάντως τις πληροφορίες που ήθελαν το κόμμα του να έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με την ηγεσία των Πρασίνων και να έχει μάλιστα κατανείμει και τα υπουργεία και επισημαίνει ότι αναμένει την πρωτοβουλία από την Καγκελάριο, αφού διευθετηθούν τα εσωτερικά προβλήματα της Χριστιανικής Ένωσης.

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών και το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως κίνηση της κυρίας Μέρκελ για την διευκόλυνση ενός τέτοιου συνασπισμού, ο κ. Λίντνερ απαντά: «Χαίρομαι που θα έχουμε έναν Πρόεδρο της Βουλής με μεγάλο κύρος. Το FDP όμως δεν απαιτεί νέο υπουργό Οικονομικών, αλλά μια νέα δημοσιονομική πολιτική. Για την ανάληψη θέσεων θα συζητήσουμε στο τέλος», δηλώνει, ενώ ερωτώμενος σχετικά με τις πρόσφατες προτάσεις του Γάλλου Προέδρου, σημειώνει: «Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ευτυχής συγκυρία. Είναι εφικτή περισσότερη συνεργασία στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, στα στρατιωτικά, στο άσυλο, στην ενέργεια και στην ψηφιακή πολιτική. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το μομέντουμ. Με το FDP όμως δεν θα υπάρξει καμία νέα μέθοδος αναδιανομής στην Ευρωζώνη. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ίδια ευθύνη των κρατών στην δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να δοθούν κίνητρα για σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και μια διαφορετική πολιτική από την ΕΚΤ. Αυτή ήταν η πρόθεση και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον οποίο η 'Αγγελα Μέρκελ έκανε συχνά χαλάστρα».

Αναφερόμενος στην άρνηση του SPD να διαπραγματευτεί καν για την συμμετοχή του σε κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Λίντνερ εξηγεί ότι σεβόταν πάντα το SPD διότι από το 1919 έβαζε πάντα το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον, αλλά εκτιμά ότι ο Μάρτιν Σουλτς έσπασε αυτή την παράδοση. «Το SPD το έκαναν μικρότερο οι ψηφοφόροι. Με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς το συρρίκνωσε ακόμη περισσότερο. Ένα κόμμα, το οποίο αποκλείει τον εαυτό του από οποιεσδήποτε επιλογές διαμόρφωσης κυβέρνησης, αφήνει μόνους τους ψηφοφόρους του. Στην μετά Σουλτς εποχή, δηλαδή σε περίπου τέσσερες εβδομάδες, οι Σοσιαλδημοκράτες θα αναθεωρήσουν το ζήτημα», λέει χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν θα πρέπει η Εναλλακτική για την Γερμανία, ως τρίτο κόμμα στην Bundestag, να εκλέξει έναν από τους αντιπροέδρους της, ο Κρίστιαν Λίντνερ τονίζει ότι είναι αντίθετος στην θυματοποίηση της AfD και θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία. «Η σημασία και το κύρος αυτού του αξιώματος δεν είναι αυτονόητα, αλλά έρχονται από τον χαρακτήρα εκείνου που το κατέχει», διευκρίνισε.

Πηγή: skai.gr
blogger: 
Όσοι διαβάσατε το άρθρο του Βεργόπουλου μάλλον  πεισθήκατε ότι η Γερμανοί θα επιλέξουν  την πρώτη προτεινόμενη λύση για την ΕΕ: "....να αυξηθεί η συνοχή της νομισματικής περιοχής του ευρώ".
Τρίχες! Ο κ. Βεργόπουλος και η "αριστερή" διανόηση για ακόμα μια φορά επιμένει σε αυταπάτες! Την επιθυμία της για την εξέλιξη των πραγμάτων την κάνει πραγματικότητα και αδυνατεί να δει το αυτονόητο. Η Γερμανική ελίτ ακόμα μια φορά θα αποδείξει πόσο ληστρική και κοντόφθαλμη είναι. Οι Άγγλοι τους έχουν σπουδάσει καλά γι' αυτό ..πληρώνουν για να φύγουν από αυτό που ονομάζεται ΕΕ που δεν είναι απλά ένα μαγαζί των Γερμανών. 
Όλο και περισσότεροι θα παίρνουν αποστάσεις από το προβληματικό αυτό μαγαζί βλέπε: εδώ ,εδώ  και εδώ

Σχόλια