Η ιδεολογία των κυβερνητικών φιλοδωρημάτων…

Περιοδικό "ΡΕΣΑΛΤΟ"
Η κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων αφού ακρωτηριάζει και πελεκίζει καθημερινά τον ελληνικό λαό και με τον ηδονισμό του πωρωμένου δολοφόνου, έρχεται τώρα να εμπορευτεί το φρικώδες έργο της, με του μοίρασμα κάποιων ψίχουλων!!!
Εδώ, έξω από τη μοχθηρία του κυβερνητικού εμπαιγμού και της αυθάδους κοροϊδίας του ελληνικού λαού, προωθείται, από την... «αριστερά» του 4ου Ράιχ και η ανάλογη φασιστική φιλοσοφία: Η φιλοσοφία της «φιλανθρωπίας», της «ελεημοσύνης»!!!

Η φιλοσοφία, δηλαδή, της ΥΠΟΤΑΓΗΣ των εξαθλιωμένων στις διαθέσεις «ελεημοσύνης» της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Με πιο απλά λόγια: Η ιδεολογία της «ελεημοσύνης» και των φιλοδωρημάτων είναι ο εθισμός των ανίσχυρων, τσαλαπατημένων, απελπισμένων και εξαθλιωμένων ατόμων (από τους λήσταρχους και δημίους τους), στο να ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ λύσεις παρηγοριάς από τα χέρια των δημίων τους, από τα χέρια των κτηνάνθρωπων της εξουσίας…

Με αυτό το ναρκωτικό της δόλιας «ελεημοσύνης» επιχειρεί και αυτή η «αριστερή» κυβέρνηση, η οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταλήστευσης, της καταστροφής και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού να ΕΜΠΟΡΕΥΤΕΙ το μακάβριο έργο της (το έργο του νεοταξικού φασισμού που υλοποιεί), καλλιεργώντας ονειρικές καταστάσεις παρηγοριάς, οι οποίες επιχειρούν να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ τη λαϊκή απελπισία και οργισμένη ενέργεια με την ελεημοσύνη της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Και μετά κάποιοι αναζητούν το ΦΑΣΙΣΜΟ, όχι στον ΕΦΙΑΛΤΗ που ζούμε με φορεσιές «αριστερές», αλλά στα λείψανα του 3ου Ράιχ, τα οποία αποτελούν τους χρήσιμους προβοκάτορες του 4ου Ράιχ…

Διαβάστε και το παρακάτω εύστοχο σχόλιο για την κυβερνητική ελεημοσύνη.

Το διαβάσαμε εδώ: iskra

Αντί εισοδήματος, ελεημοσύνη…

Μια τεράστια ιδεολογική αλλαγή που συντελείται από τις μνημονιακές συμμορίες που κυβερνούν από το 2010 και μετά, αφορά στο να συνηθίσει η κοινωνία την ελεημοσύνη.

Δεν είναι πια οι θεσμοθετημένες κοινωνικές κατακτήσεις που εξασφαλίζουν το εισόδημα, αλλά η διάθεση ετούτου ή του άλλου ηγέτη να κάνει παροχές με βάση κριτήρια που καθορίζει αυτός και ο κύκλος των βολεμένων που τον περιστοιχίζουν.

Πρόκειται για πισωγύρισμα σε καταστάσεις εποχών κατά τις οποίες ήταν άγνωστες οι έννοιες του κράτους δικαίου και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τότε που η ζωή των ανθρώπων (υπηκόων και όχι πολιτών) εξαρτιόταν απόλυτα από τις διαθέσεις του πρίγκιπα, του βασιλιά, του αυτοκράτορα, του σουλτάνου.

Μ’ αυτό το στίγμα θα περάσουν στην ιστορία όλοι αυτοί που βάλθηκαν να κατεδαφίσουν κάθε εργατική και λαϊκή κοινωνική κατάκτηση και να αντικαταστήσουν το δικαίωμα στο εισόδημα με παροχές ελεημοσύνης.

 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10866
ΠΗΓΗ
----------------
 

«Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο;» – «Όποιος υποτιμά το λαό από το λαό θα το βρει»


Χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως το κοινωνικό μέρισμα του 1,4 δισ. ευρώ είναι σαν να σου κλέβουν ολόκληρο το σπίτι, να το έχουν βγάλει σε πλειστηριασμό και ο κλέφτης να επιστρέφει χαμογελαστός και να σου προσφέρει μια …πόρτα για το χειμώνα!
Ας δούμε, όμως, ορισμένους αριθμούς:
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισεκατομμύρια. Περίπου τα μισά είναι …διόρθωση αδικιών στις οποίες συμμετείχε και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα, από το 1,4 δισεκατομμύρια τα 360 εκατομμύρια θα δοθούν στη ΔΕΗ, «ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ». Επίσης, ο κύριος Τσίπρας είχε το θράσος να συμπεριλάβει στο κοινωνικό μέρισμα και τα 315 εκατομμύρια που θα «δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων». Ο ίδιος ο Τσίπρας ομολόγησε στο διάγγελμα του, παρόλο που χρέωσε τα χρήματα μόνο στις προηγούμενες κυβερνήσεις, πως πρόκειται για μια αδικία που αφορά το διάστημα από 1 Ιουνίου 2012 έως και 30 Ιουνίου του 2016, άρα και στην δική του περίοδο διακυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η επιστροφή θα υλοποιηθεί τη μέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.
Τα υπόλοιπα 720 εκατομμύρια «θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης» (διαβάστε εδώ πώς θα κατανεμηθεί και ποια θα είναι τα κριτήρια).  Σχετικός νόμος θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή. Το ποσό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα κατανεμηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου στους δικαιούχους.
Πάμε τώρα λίγο πίσω, πέρσι τέτοια εποχή. Το σχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για τη χρονιά που μας πέρασε προέβλεπε πρόσθετες επιβαρύνσεις ύψους 4,3 δισεκ. Ευρώ. Ο στόχος προέκυπτε από: Την αύξηση των εισπράξεων από τους άμεσους φόρους στα 20,356 δις ευρώ από 19,985 δις ευρώ που ήταν την προηγούμενη χρονιά, αλλά και από το γεγονός πως το 2017 υπολογιζόταν ότι οι εισπράξεις της εφορίας από τους έμμεσους φόρους θα έφταναν στα 26,268 δις ευρώ από 24,804 δις ευρώ το 2016. Παράλληλα, προβλεπόταν έσοδα 1,4 δις ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.  Η αύξηση των εισπράξεων στους έμμεσους φόρους ήταν στόχος να προέλθει από τις σαρωτικές αυξήσεις στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, πλήττοντας σε μεγάλο βαθμό τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα. Μέσα σε αυτά και τα νέα χαράτσια που θα έφερναν αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, του καφέ, των τσιγάρων, των τιμολογίων της σταθερής τηλεφωνίας κ.α
Ας λάβουμε υπόψη μας και το εξής: Η κυβέρνηση είχε εφαρμόσει μέτρα, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, με καθαρή απόδοση 7,2 δισ. κατά την τριετία 2015-17 (πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία). Από τα μέτρα αυτά τα 2,7 δισ. ευρώ αφορούν το 2017. Σε αυτά ας συμπεριλάβουμε και τα μέτρα που έρχονται για τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η λεγόμενη τρίτη αξιολόγηση, μαζί με τα όλα όσα έρχονται (είτε ως προαπαιτούμενα είτε όχι) όπως οι μεθοδεύσεις για κατάλυση, ουσιαστικά, του απεργιακού δικαιώματος, η επιτάχυνση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στη διεξαγωγή τους, ο επανυπολογισμός συντάξεων, η εκποίηση λιγνιτικών φιλέτων της ΔΕH.
Ο Τσίπρας απαντάει στον Τσίπρα! 
Ας αφήσουμε, όμως, τους αριθμούς κι ας ακούσουμε τον κύριο Τσίπρα να απαντάει στον εαυτό του, για τις χθεσινές του ανακοινώσεις. Ας ακούσουμε τον κύριο Τσίπρα σε  ομιλία του στα Γιάννενα, στις 21 Μαρτίου του 2014.
«Εγώ δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω σήμερα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως κάνει ο κύριος Σαμαράς. Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε Ζάππεια, σε πολιτικές ανοίξεις, όπως ο κύριος Σαμαράς. Και δεν έχω βέβαια κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως ο κύριος Σαμαράς (…).
Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα,  για να τον εξαγοράσουν. Όπως φαντάζονται ότι θα κάνουν, να εξαγοράσουν τη στήριξή στην ίδια πολιτική που έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι κι έχει σκοπό, αν τους αφήσουμε, όχι μόνο το ψωμί, αλλά και το ίδιο το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι να αρπάξει.
Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε νομίζω ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ταπεινωτική, ανήθικη, που δεν μαρτυρά τίποτα άλλο, παρά μονάχα φόβο, μπροστά στην κάλπη που έρχεται. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο, στην πραγματικότητα, περιφρονούν τον λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του (…).
Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους;».
Τώρα τους βγάζει και στις εκπτώσεις…
«Πώς; Με μια συμπεριφορά να τους θεωρεί σαν ανήλικα προς αποπλάνηση; Αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις;».
Όποιος υποτιμά το λαό από το λαό θα το βρει
«Και αναρωτιέμαι τελικά, είναι αυτή αυτή εθνική πολιτική αυτή; Η θεσμοθέτηση και η προπαγάνδιση της εθνικής επαιτείας και της εθνικής  φιλανθρωπίας είναι εθνική πολιτική ή  είναι πολιτική απαξίωσης και ευτελισμού του λαού μας; Αλλά προσέξτε: Όποιος υποτιμά το λαό από το λαό θα το βρει».
Το πλεόνασμα τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες 
«Γιατί το πλεόνασμα τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη, της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολεία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης. Ναι, καλά ακούσατε, απάτης»
Εξαγορά με χάντρες και καθρεφτάκια 
«Πώς σας φαίνεται; Σας φαίνεται λογικό να μας στύψουν για να βγάλουν τρία δις, και από αυτά να επιστρέφουν τα 500; Αν δεν είχαν βγάλει κανένα θα ήμασταν συν 2,5 δις αυτή τη στιγμή. Αλλά ποια λογική μπορεί να ψάχνει κανείς να βρει στον παραλογισμό μιας βαρβαρότητας που καταστρέφει μια κοινωνία ολόκληρη και επιχειρεί μετά να την εξαγοράσει με χάντρες και καθρεφτάκια»;
Αυτοί είναι ικανοί να πουν πως είναι συμφωνία για το σοσιαλισμό
Αυτό το αμαρτωλό πλεόνασμα όμως δεν κρύβει μόνο πολιτικά εγκλήματα που έχουν συντελεστεί. Κρύβει και εγκλήματα που πρόκειται να συντελεστούν. Για την ακρίβεια είναι το ίδιο το πλεόνασμα αυτό και η διαδικασία του η προετοιμασία για νέο έγκλημα. Αφού συμφώνησαν με την τρόικα να χτίσουν κι άλλους ανθρώπους στα θεμέλια του καθεστώτος τους.  Εντάξει, θα πάρουν τη δόση και το πλεόνασμα, που νομίζουν ότι θα τους βοηθήσει στην εκλογική μάχη. Αυτό το μάθαμε. Αλλά τι θα προκειμένου να το πάρουν αυτό, το μάθαμε; Το πώς οι δανειστές εξαγόρασαν τη δυνατότητα που δίνουν στην κυβέρνηση να εξαγοράσει τους πολίτες,  το μάθαμε; 
Μπορεί να τη βαφτίζουν όπως θέλουν τη νέα συμφωνία με την τρόικα. Αυτοί είναι ικανοί όχι μόνο να πουν ότι πρόκειται περί συμφωνίας για την ανάπτυξη και για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και συμφωνία για το σοσιαλισμό. Όλα μπορούν να τα πουν. Επί της ουσίας όμως αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ένα νέο σύμφωνο υποταγής και καταστροφής για τη χώρα».

Συνέχεια εδώ (VIDEO)

Σχόλια