Reuters: Επαναφέρει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων η Πολωνία - Είναι θέμα τιμής

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, Επιτροπή του κοινοβουλίου υποστήριξε πως η Πολωνία έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί χρηματική αποζημίωση από τη Γερμανία 
«Ζήτημα τιμής» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Jaroslaw Kaczynski, την απαίτηση της Βαρσοβίας να διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τα εγκλήματα των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Όπως αναφέρει το Reuters, o ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) επανέφερε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων μετά από χρόνια γεγονός που ‘έχει προκαλέσει ένταση στις γερμανοπολωνικές σχέσεις.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, Επιτροπή του κοινοβουλίου υποστήριξε πως η Πολωνία έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί χρηματική αποζημίωση από τη Γερμανία αν και ο υπουργός εξωτερικών Witold Waszczykowski είχε υποστηρίξει ότι δεν θα κατλεθεταν επίσημο αίτημα σύντομα.
«Οι γάλλοι έλαβαν αποζημιώσεις. Το ίδιο και οι Εβραίοι κι άλλα πολλά κράτη για όσα υπέφεραν στον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο, όχι όμως οι πολωνοί» δήλωσε ο Jaroslaw Kaczynski.
Εξι εκατομμύρια πολωνοί ανάμεσά τους και 3 εκατ.πολωνοεβραίοι δολοφονήθηκαν από τους ναζι στη Βαρσοβία στη διάρκεια του πολέμου.

www.bankingnews.gr---ΠΗΓΗ


Δεκάδες χιλιάδες Πολωνοί εθνικιστές παρέλασαν στους δρόμους της πολωνικής πρωτεύουσας επ΄ ευκαιρία της ημέρας της εθνικής ανεξαρτησίας της Πολωνίας που τιμάται στα 11 Νοεμβρίου.
ΠΗΓΗ

Σχόλια