Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

ΜΜΕ και η κρίση (ή "Διασκέδαση μέχρι Θανάτου")

Όταν ένας απλός χορός εξελίσσεται σε μέγα θέμα σε μια χώρα υπό διάλυση, τότε υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που νομίζουμε.
Αυτό βέβαια φανερώνει και τη δύναμη των ΜΜΕ που μπορούν να κάνουν το τίποτε, όπως ένα απλό χορό ή τις σπασμωδικές κινήσεις ενός μέχρι χθες άγνωστου ατόμου, σε πρώτης γραμμής θέμα της επικαιρότητάς τους.
Την ώρα που μεθοδεύεται,

    - η πώληση των δανείων των Ελλήνων
    - το περιουσιόλογιο που θα φέρει δημευτικούς φόρους
    - το φακέλωμα του λαού με την ηλεκτρονική ταυτότητα
    - η παρακολούθηση των πάντων με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές
    - η υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού
    - η διατήρηση των πελατών με τη συντήρηση των διορισμένων στρατευμάτων και των 45αρων και 45αρηδων συνταξιούχων σε βάρος όλων των υπόλοιπων
    - η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας σε τομείς που θεωρούσαμε αδιαπραγμάτευτους

Έρχονται και μας πετούν δύο x-large οπίσθια στη μούρη μπας και καλύψουν το οπτικό μας πεδίο μη τυχόν και ποτέ ξυπνήσουμε, αντιληφθούμε τι συμβαίνει κι αντιδράσουμε σε όλα αυτά. Ταυτόχρονα επιδίδονται και στον αντίστοιχο σχολιασμό ώστε να μην αποσπασθεί η προσοχή μας σε όσους φωνάζουν "Ξυπνήστε ρε!".

Μας αποκοιμίζουν μας αναλύσεις του κώλου! Έχει αρχίσει όμως να μυρίζει.

Του Στρατή Μαζίδη Πηγή

Blogger: 

Δεν χρειαζόταν η κρίση για να αναδειχθεί ο ρόλος των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Ανέλαβαν εργολαβικά τη διάλυση του ορθού λόγου. Ένας ατελείωτος χαβαλές από δημοσιολογούντες περισπούδαστα παπαρολόγους χωρίς βάθος για τα πάντα. Καμία σοβαρή συζήτηση δεν αφήνεται να εξελιχθεί αφού στην πραγματικότητα δεν την θέλουν! Θέλουν την TV μόνο για να εμπεδώσουν αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί. Eίναι το απόλυτο εργαλείο χειραγώγησης!
Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι μέσα σ' αυτό το πλαίσιο να κυριαρχούν εκπομπές με μπόλικα ντιριντάχτα, γαρνιρισμένα φυσικά με τροφαντούς κώλους για να "μπουκώσουν" την οθόνη με απροκάλυπτη χυδαία πουτανιά, προσφερόμενη βέβαια με όλη την "σοβαρότητα" από "αριστερούς", "προοδευτικούς", "καλ(κ)ιτέχνες" κορδακιζόμενους και λιβανίζοντας ο ένας τον άλλο και το "πόσο μεγάλος είσαι!".
Όλος αυτό ο εσμός που δεν γνωρίζει και δεν θέλει να γνωρίζει περισσότερο από το "πόσους πόντους είναι το μικρόφωνο" παίζει καλά το παιχνίδι του "σιδερώματος του μυαλού" του τηλεθεατή, που κάθεται μπροστά στην τηλεόραση χωρίς να ξέρει(;) τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται.
Υπάρχει ένα καταπληκτικό βιβλίο (βιβλίο αναφοράς) για τον ρόλο της τηλεόρασης:
Ο δημόσιος λόγος στην εποχή του θεάματος
του  Neil Postman
Κάντε click εδώ για να το κατεβάσετε σε μορφή .PDF.

IIF: Στο 325% του ΑΕΠ το παγκόσμιο χρέος


Το 325% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος υπερέβη το παγκόσμιο χρέος τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute for International Finance - IIF).
Βάσει έκθεσης του IIF, το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε περισσότερο από 11 τρισ. δολάρια στο πρώτο 9μηνο του 2016, φθάνοντας τα 217 τρισ. δολάρια.
Η μισή από την αύξηση αυτή αντιστοιχεί στο δημόσιο χρέος (γενικής κυβέρνησης).
Σύμφωνα με το IIF, το χρέος των αναδυόμενων αγορών αυξήθηκε σημαντικά, καθώς οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων και κοινοπρακτικών δανείων ήταν σχεδόν τριπλάσιες το 2016 σε σχέση με το 2015.
Τη μερίδα του λέοντος του νέου χρέους έχει η Κίνα, η οποία προχώρησε σε νέες εκδόσεις 710 δισ. δολαρίων από το σύνολο των 855 δισ. δολαρίων στη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με το IIF.
Πηγή: Reuters

Λεπέν: Δεν θέλω Frexit από το ευρώ, θέλω εθνικό και κοινό «νόμισμα».

Μικρή υποχώρηση από τις προτάσεις της για έξοδο της Γαλλίας από την ευρωζώνη φαίνεται πως πραγματοποιεί η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, τέσσερις μήνες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σε συνεντεύξεις της, η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι
είναι υπέρ της υιοθέτησης εθνικού νομίσματος στη Γαλλία, που θα συνυπάρχει όμως με μία μορφή κοινού νομίσματος, σαν το σύστημα ECU που υπήρχε πριν την κυκλοφορία του ευρώ.
  • Το ECU ήταν ένα «καλάθι» ευρωπαϊκών νομισμάτων που επί δεκαετίες χρησιμοποιούνταν ως διακρατική λογιστική μονάδα μέτρησης στη Γηραιά Ήπειρο. Λειτούργησε ως πρόδρομος του ευρώ και καταργήθηκε το 1999.
  • «Το ECU υπήρχε παράλληλα με το εθνικό νόμισμα», είπε η κ. Λεπέν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας πως ένα μοντέλο συνύπαρξης των δύο δεν θα είχε αρνητικές συνέπειες στην καθημερινή ζωή των γάλλων πολιτών.

Γ. Κοντογιώργης : Το κυπριακό (και τα ελληνοτουρκικά) ανάμεσα στη «Μεγάλη Ιδέα» της Τουρκίας και στη στρατηγική της συνθηκολόγησης της Ελληνικής ελίτΟι εξελίξεις στη Κύπρο και η επιχείρηση να επιβληθεί μία λύση που βολεύει μόνο την Τουρκία, που δεν επιθυμεί διχοτόμηση, αλλά τον έλεγχο όλου του νησιού, είναι στη ουσία προβολή εξελίξεων και στα ελληνοτουρκικά. Η πολυεπίπεδη αναταραχή στο εσωτερικό της Τουρκίας, οδηγεί τον Ερντογάν στη διατύπωση μίας «μεγάλης ιδέας» που δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις και μάλιστα άμεσα για την Ελλάδα. Αυτό γιατί η Τουρκία ως ύπαρξη ανεξάρτητα των προβλημάτων της ή του μεγέθους τους, αυτοπροσδιορίζεται από τη γέννηση της σε σχέση με τον Ελληνισμό. Την ίδια ώρα, στον Ελληνισμό, η ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής διαχρονικά, κουμπώνει με την γεωπολιτική άγνοια για περιοχές όπως η Κύπρος, αλλά και την ηττοπάθεια της ελληνικής ελίτ με την κομματοκρατία , που ενδεχομένως να μετατρέψει τον Ελληνισμό στη καλύτερη των περιπτώσεων σε παρακολούθημα της Τουρκίας, δηλώνει στον 9.84 ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κοντογιώργης. Πηγή

Η ντροπή της Βρετανίας(μόνο;): Άστεγοι ακόμη και αν δουλεύουν

Το να αναγνωρίσεις την ύπαρξη αυτων των ανθρώπων σε κάνει να δεις καθαρά οτι οι περισπούδαστες αναλύσεις για την οικονομία ειναι σκουπίδια και να καταλάβεις, έστω επιφανειακά, πόσο μικρή είναι η απόσταση ανάμεσα σε όλους εμάς και την απόλυτη καταστροφή.

Πηγή: Guardian
Μετάφραση/ Επιμέλεια: Μπάμπης Χατζηγιαννάκος/ Ελίνα Σαουσοπούλου
Οι άνθρωποι που θα γνωρίσετε είναι αόρατοι. Οι πολιτικοί δεν τους αναφέρουν. Τα μέσα ενημέρωσης στην πλειοψηφία τους, τους αγνοούν.

Σκάνδαλο Novartis: Αποκαλύψεις σοκ για το διεφθαρμένο σύστημα Υγείας

Μοναδική περίπτωση μαζικής διαφθοράς η υπόθεση Novartis. Εμπλοκή χιλιάδων γιατρών, διευθυντών νοσοκομείων, ευθύνες για τρεις πρώην υπουργούς. Ερχονται νέα σημαντικά στοιχεία
Μπροστά σε ένα σκάνδαλο πρωτοφανούς έκτασης βρίσκονται οι δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.  

Η Le Pen με την δήλωση για έξοδο από το ευρώ θέτει την ατζέντα στην προεδρική κούρσα και ποντάρει στην έκπληξη

Η Marine Le Pen του Εθνικού Μετώπου που εκπροσωπεί όχι μόνο την ακροδεξιά όπως κακώς αναφέρεται αλλά την εθνικιστική αντίληψη των Γάλλων προέβη σε μια δήλωση βόμβα.
  • Δήλωσε ότι ο βασικός της πολιτικός στόχος είναι η επαναφορά του εθνικού νομίσματος, η έξοδος από το ευρώ, η μετατροπή του χρέους σε γαλλικά φράγκα.
Επίσης τόνισε ότι ένα εθνικό νόμισμα θα μπορούσε να συνδέεται με ένα κοινό νόμισμα όπως το ECU την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα, η οποία χρησιμοποιήθηκε στην ευρωζώνη για εσωτερικούς λογιστικούς σκοπούς πριν από την εισαγωγή του ευρώ το 1999.
Η Le Pen διεκδικεί την προεδρία της Γαλλίας 23 Απρίλιου και 7 Μαΐου του 2017 και κατέρχεται στην προεκλογική περίοδο θέτοντας ένα θέμα ταμπού για την Ευρώπη.

Ιταλία: Σε αποπληθωρισμό η Ιταλία το 2016, για πρώτη φορά μετά το 1959

Συνολικά, οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση του 0,1% σε σχέση με το 2015. «Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε από το 1959, όταν ο αποπληθωρισμός είχε αγγίξει το 0,4%», υπογραμμίζει το Istat.
Σε αποπληθωρισμό βυθίστηκε η Ιταλία, σε ότι αφορά το σύνολο των στοιχείων που αφορούν την κατανάλωση του 2016, όπως αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat.

Συνολικά, οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση του 0,1% σε σχέση με το 2015. «Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε από το 1959, όταν ο αποπληθωρισμός είχε αγγίξει το 0,4%», υπογραμμίζει το Istat.