Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Πάμε σαν άλλοτε...

OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ του Ε. Βενιζέλου
(blogger: Διαβάστε την, αφού αξίζει απάντησης, γραμμή προς γραμμή. Μέχρι τότε, επειδή ο κ. Ευάγγελος ποντάρει στην ρηχή μνήμη και εμφανίζεται ... ως χθεσινός... σας προτείνω να θυμηθούμε μαζί κάποιες προγεννέστερες εγγραφές: 

Κασσάνδρα προς Ηγεσία Τροίας

(οι κόκκινες γραμμές και η διαλεκτική των καταστροφών)

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Τι θα συμβεί στην “πρώτη φορά αριστερά” αν δώσει και την Κύπρο σε αυτούς που τη θέλουνε, όπως έχει ήδη αρχίσει να το κάνει και με μόνη τη συμμετοχή της στο έγκλημα της Γενεύης;

Συμπόσιο Διαλεκτικού Προβληματισμού - -Κωνσταντακόπουλος (Ολόκληρο - Μη Επεξεργασμένο)

Η αυτοκρατορία της Lidl

154
Η ευρωπαϊκή περιφέρεια μετατρέπεται σταδιακά σε μία περιοχή χαμηλού εργατικού κόστους, με τους Πολίτες της σκλάβους χρέους, προς όφελος κυρίως των βιομηχανικών και λοιπών επιχειρήσεων της Γερμανίας – μεταξύ άλλων με τη βοήθεια των εκπτωτικών αλυσίδων λιανικής.

Οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες του ταλαντούχου κ. Σόιμπλε

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Μ’ ένα σμπάρο δύο τουλάχιστον- τρυγόνια πέτυχε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, στην πρώτη εφ’ όλης της ύλης δημόσια τοποθέτηση της νέας χρονιάς. Κι απέδειξε για πολλοστή φορά ότι η συμπεριφορά της βαθιάς γερμανικής ελίτ που εκφράζει έχει στρατηγικό βάθος, συνοχή και συνέπεια. Είτε ασχολείται με το «επιμέρους» θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, είτε με το μέλλον της ευρωζώνης ως σύνολο.

Οι Τράπεζες, η Καθημερινή και ο Σκάϊ

του Σπύρου Στάλια*
Όλοι ακούμε από την τηλεόραση αλλά και διαβάζουμε συνεχώς σε έγκριτες και έγκυρες εφημερίδες, ότι οι Τράπεζες αδυνατούν να δανείσουν, επειδή οι πολίτες, λόγω της κατάστασης, έχουν «σηκώσει» τις καταθέσεις τους, και ότι κατατίθεται αμέσως αποσύρεται, σε μεγάλο ποσοστό, από τους κατόχους των λογαριασμών.
Έτσι οι τράπεζες πάσχουν από ρευστότητα. Πώς να δώσουν δάνεια;
Περιμένουν με αγωνία να εφαρμοστεί και στη χώρα μας η ποσοτική χαλάρωση του κύριου Ντράγκι και έτσι πάλι οι τράπεζες να ανοίξουν τις πιστωτικές κάνουλες στους επενδυτές.

«Πάρτι» με 45 δισ. ευρώ έκαναν τα «τρωκτικά» στο φάρμακο

Η αξία των φαρμάκων και λοιπών σκευασμάτων που φέρουν τη σήμανση του ΕΟΦ και διακινήθηκαν μέσα από τα ιδιωτικά φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες διαμορφώθηκε πέρσι στα 4,1 δισ. ευρώ