Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Brexit: H Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε επίσης πως το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από την Ε.Ε. θα υποβληθεί προς ψήφιση στο κοινοβούλιο.
Το Brexit θα σημάνει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά», δήλωσε σήμερα η Bρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. «Αυτό που προτείνω δεν μπορεί να σημάνει συμμετοχή στην ενιαία αγορά», η οποία θα μας εμπόδιζε να διαπραγματευθούμε «τις δικές μας εμπορικές συμφωνίες», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός παρουσιάζοντας την Τρίτη στο Λονδίνο τη στρατηγική της για το Brexit. «Η επιτυχία της ΕΕ είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε στη συνέχεια η Μέι και εξήγησε πως η Βρετανία δεν επιθυμεί την αποσύνθεση της Ε.Ε. Η ψήφος των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. «δεν αποτελεί απόρριψη των αξιών τις οποίες μοιραζόμαστε (...) δεν ήταν μια απόπειρα να κάνουμε κακό στην ΕΕ», υπογράμμισε. Πηγή  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ
Βlogger: Γι' αυτό γουστάρω τους Άγγλους. Χτύπησαν δυνατά την πόρτα φεύγοντας. Δεν γουστάρουν το μαγαζί ΕΕ, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Από την αρχή ο Μέιτζτορ (και η Θάτσερ) ήταν αντίθετος στην υιοθέτηση κοινού νομίσματος του ευρώ, αφού ήξερε που θα καταλήξει το πράμα. Γι' αυτό και η Αγγλία δεν μπήκε στην παγίδα του ευρώ! Ήξερε από οικονομία ο άνθρωπος! Δε ήταν οικονομολόγος .....κλάσεως Σημίτη!
Και στο κάτω - κάτω, εδώ δεν μιλάμε για ένωση αλλά για το "μαγαζί" των Γερμανών που μεταβίας μπορεί να χαρακτηρισθεί διακρατικό ...συνοθύλευμα. Σ' αυτό το μαγαζί οι  Άγγλοι δηλώνουν ότι δεν έχουν θέση. Ας περιμένουμε τον επόμενο που ..μάλλον θα είναι η Ιταλία.  (Αν με βρίσκετε υπερβολικό δείτε: Issing (πρώην μέλος ΕΚΤ): Το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει σε αυτή την Ευρώπη - Η περίπτωση της Ελλάδας)
Έτσι συμπεριφέρονται χώρες σοβαρές και όχι προτεκτοράτα με πολιτικά σκύβαλα υπηρέτες ξένων συμφερόντων, που τις κωλοτούμπες τις ονομάζουν .... αλλαγή θέσεων και κανόνα επιβίωσης.

Από άλλη ανάρτηση σχετικά με τις θέσεις του Τραμπ...
.................................
  • Πρόσθεσε δε ότι είναι υπέρμαχος του ελευθέρου εμπορίου, αλλά θα πρέπει να είναι ένα έξυπνο εμπόριο για να μπορεί να λέγεται θεμιτό
πηγή 
Blogger: 
Στην τελευταία πρόταση ο Τραμπ τα είπε όλα!
Το εμπόριο εκτός από ελεύθερο πρέπει να είναι και έξυπνο, να έχει δηλ. κερδισμένους και τους δυο. Όσοι λίγο ξέρουν από αγορά ποτέ μια λεόντια συμφωνία δεν βγαίνει σε καλό! 
Κάποια στιγμή ο "μαλάκας" θα τα πάρει στο κρανίο και θα πει στον πονηρό: 'Άντε γαμήσου και συ και τα προϊόντα σου! Δεν γουστάρω να δουλεύω μαζί σου! Καλά τα προϊόντας αλλά βάλτα εκεί που ξέρεις! Τέλος!"  
Αυτό θα πάθουν και οι Γερμανοί, αφού ως άρρωστοι βουλιμικοί τα θέλουν όλα δικά τους, και στο τέλος τα κάνουν όλα πουτάνα...
......
....Και ενώ ξέραμε ότι ο Γερμανός είναι αλκοολικός του  επιτρέψαμε να καθήσει στο τραπέζι, της κοινής αγοράς, αλλά εν τω μεταξύ ο μεθύστακας βρήκε τον παλιό -"καλό" - εαυτό του και αφού πούλησε ότι είχε δεν είχε, μας φέσωσε για να αγοράσουμε τα δικά του  προϊόντα, λαδώνοντας παράλληλα όλους τους ντόπιους φύλαρχους που τσέπωναν τις παχυλές προμήθειές τους - λες και δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς τις Μπέμπες και τις Μετσέντες  - και  έρχεται και τώρα και βάζει τους όρους στη κοινή αγορά, που έχει εν τω μεταξύ πάψει να είναι κοινή, αλλά γερμανική, ενώ συν το χρόνω εμείς από ελεύθεροι πολίτες έχουμε μετατραπεί σε δουλοπάροικους που πρέπει να δουλεύουν μόνο για να πληρώνουν τα χρέη τους.... και ζούμε επί πιστώσει!  
(Φυσικά δεν μιλάμε για το προφανές πλιάτσικο μέσα από "εξοπλιστικά", "ολυμπικακούς αγώνες", "siemens", κ.α. ουκ έστι αριθμός...)

Κάποιοι δε ντόπιοι προδότες ως γνήσια αντηχεία: "Διαπραγματεύονται τη νέα πίστωση που θα μας δώσει παράταση ζωής..." 
Τι σόι ζωή σε δόσεις είναι αυτή! 
Ποιοί σχεδιασμοί, ποιο πάθος για ζωή - που εν τέλει κινεί την οικονμία - μπορεί να υπάρξει με τις συνεχείς οχλήσεις των ελεγκτών, την παρουσία κοφτών που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεπεταχτούν και άλλα τέτοια...

Έξω μεθύστακα από την ταβέρνα! 
Το πούλο με την κοινή αγορά. 
Πρόσω ολοταχώς στον έλεγχο των ροών (όλων!!) 
"Θα φάγωμεν πέτρες!" Αλλά θα είμαστε αυτεξούσιοι στον δικό μας τόπο!  
(Αν αυτό δεν μπορεί να το πει ο λαός - και για τούτο χρειάζεται προετοιμασία - προεργασία - εκπαίδευση, τότε ας διαλέξει την ασφάλεια που παρέχει η δουλική σχέση που συνοδευεται από την ησυχία και τάξη του ...νεκροταφείου)

Ο Τραμπ πήρε το μήνυμα που έχασαν οι φιλελεύθερες ελίτ

To κατεστημένο θα χάσει όλες τις μάχες κατά των λαϊκιστών, αν δεν μάθει από το Brexit. Ποια είναι τα ψευδή μαθηματικά. Τα όρια των προβλέψεων και γιατί είναι πιθανή μια οικονομική επιτυχία του Τραμπ.
 του Wolfgang Munchau

Αν έχεις δύο καλά επιχειρήματα, ο πιο σίγουρος τρόπος για να χάσεις σε μια συζήτηση είναι να προσθέσεις και ένα τρίτο. Το πιο περιττό επιχείρημα της εποχής μας είναι κατά κανόνα η προειδοποίηση για την έλευση μιας οικονομικής καταστροφής.

Τραμπ: Η ΕΕ είναι το μέσον για την επίτευξη του στόχου της Γερμανίας

«Εξόχως καταστροφικό λάθος, ήταν το άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας κατά την προφυγική κρίση. Η Γερμανία άφησε «όλους αυτούς τους ανθρώπους, να μπουν στη χώρα, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε κοινή συνέντευξη που παρέθεσε στη Bild και τους Times
 «Γνωρίζετε ότι αγαπώ τη Γερμανία, διότι ο πατέρας μου κατάγεται από την Γερμανία και δεν θα ήθελα να βρεθώ σε αυτήν την θέση, γι' αυτό και οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν μια πολιτική ασφαλών συνόρων από την πρώτη μέρα της ανάληψης της προεδρίας» τόνισε. «Το να αφήσει όλους αυτούς τους πρόσφυγες στη χώρα, ήταν ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε ο Ντόναλντ Τράμπ.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ! ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ με την Εξεταστική Επι(ν)τροπή....


Από το "PRESS-GR"

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης
Εξεταστική Επιντροπή για κόμματα και ΜΜΕ
Αφού μας ζάλισε τα τελευταία 7 χρόνια με την τριγωνική βρώμικη σχέση πολιτικών- τραπεζών- ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σήμερα μετά από μία ακόμα Εξεταστική Επιντροπή να μας πει ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών στα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος προανακριτικής επιτροπής!

Ρευστοί καιροί, ρευστή ελπίδα...


Πριν λίγες μέρες, «έφυγε» άλλος ένας μεγάλος διανοητής, ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν, πολλά βιβλία του οποίου έχουν κυκλοφορήσει και στη χώρα μας. Πρόσφατα, όταν του τέθηκε η ερώτηση 
«Με βάση αυτά που μας λες και που έχουν συμβεί, πρέπει να ενταφιάσουμε την Αριστερά;», 
έδωσε την ακόλουθη απάντηση:
«Κάθε άλλο. Σήμερα η Αριστερά έχει πάντα τη δυνατότητα να διατηρήσει και να εδραιώσει την ταυτότητά της. Αναφέρω εδώ δύο μόνο αρχές που συνδέονται αδιάσπαστα με ένα όραμα της Αριστεράς, την ανθρώπινη συνύπαρξη».

Σύγκρουση Γερμανίας και Η.Π.Α.


Η καγκελάριος, μετά το λάθος να υπενθυμίσει την ιστορία της χώρας της που μοιάζει με ποινικό μητρώο στους εταίρους της, με την άθλια συμπεριφορά της προς τα κράτη του Νότου, κινδυνεύει να κάνει ένα ακόμη – το οποίο όμως θα ήταν απόλυτα καταστροφικό. 
Άποψη