Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.

Το Eurogroup  της 26ης Ιανουαρίου επιβεβαίωσε με το μέγιστο δυνατό τρόπο τη συνέχιση του αδιεξόδου, σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Οι επικοινωνιακές κινήσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδος ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα σαφέστατα δε φόβισαν κανέναν από τους ευρωπαίους υπουργούς των οικονομικών στη συνεδρίαση του αναφερόμενου Eurogroup.

Πιθανότητα ενός τέταρτου μνημονίου σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

VOULI

Προϋπόθεση για την επιστροφή στην κανονικότητα θεωρεί στην τριμηνιαία έκθεση του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς όπως αναφέρει, τότε, μπορούμε ευλόγως να αναμένουμε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα επιστρέψουμε σε σταθερούς (= διατηρήσιμους) θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης που θα διευκολύνουν τη δημοσιονομική προσαρμογή. Η ανεργία θα μειωθεί. Με δυο λόγια, αν το Μνημόνιο εφαρμοσθεί ως το τέλος η χώρα έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει από τα σημερινά αδιέξοδα. Τα προηγούμενα δεν σημαίνουν ότι δεν χρειάζονται διαπραγματεύσεις π.χ. για ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους. Σημαίνουν όμως ότι το κλειδί είναι οι μεταρρυθμίσεις.

Αυτό το χρέος δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ: Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα

Εξαιρετικά μη βιώσιμο χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ελληνικό χρέος στην αναθεωρημένη ανάλυση βιωσιμότητας του που θα εξεταστεί στις 6 Φεβρουαρίου στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου και το περιεχόμενο της οποία αποκαλύπτει το CNN Greece και η ιστοσελίδα μας. Τα στελέχη του ΔΝΤ αναφέρουν στην ανάλυσή τους πως οι προτάσεις του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι μη επαρκείς και ασαφείς.

Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος (Ωρέ τις μας λές!!)

Κ. Σημίτης: Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος.  

blogger: Φαίνεται ότι η ολιγαρχία - χάνοντας ένα - ένα τα πιόνια της, αφού η σκληρή πραγματικότητα δείχνει ποιον υπηρετούν - στο σημερικό Capital βγάζει από την φορμόλη ένα πολιτικό πτώμα για να το αξιοποήσει* στα παίγνιά της και και τον βάζει  να πει: 

"Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος!" Και γιατί μεγάλε δεν βγήκες να το πεις τότε και σου πήρε επτά τόσα χρόνια να το καταλάβεις. Άρα έχουμε ελπίδα να πεις κάποτε, μετά από διακόσια χρόνια. "Το Ελληνικό Χρηματιστήριο το 1999 στην Ελλάδα ήταν μια τεράστια απάτη ...." Μέχρι τότε ας θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες του  Σημίτη.