Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Για τους ανησυχούντες...

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα! Αμάν πια αυτή η γκρίνια σας. Το ακούτε από το 2010 και δεν το έχετε εμπεδώσει ακόμα! "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα!" Μια επιτυχία όλης της πολιτικής νομενκλατούρας που δείχνει με τον τρόπο αυτό: α. Την κοινή της καταγωγή-ρίζα.
β. Την πλήρη ενάργεια του πολιτικού προσωπικού. Ιδού η απόδειξη: Έχοντας πλήρη επίγνωση και έλεγχο της κατάστασης προβαίνουν σε τόσο εύστοχες  προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας. (Εξακολουθείτε να έχετε αντίρρηση; Να σας δει οπωσδήποτε ένας γιατρός. Άκουσα ένα "γιατί". Μα είναι απλό δεν μπορεί να έχετε δίκιο εσείς, και όχι ο Βενιζέλος, τόσο απλό. Εδώ τα χάπια σας!)
 Παραγωγή video: Jo Di

Μπορεί η εκλογή Τραμπ να αποτελέσει την αρχή του τέλους του οικονομικού υποδείγματος που κυριαρχεί τα τελευταία έτη;


1. Δεν θα είμαστε μακριά από την αλήθεια υποστηρίζοντας ότι σε ολόκληρο τον Πλανήτη, την τελευταία περίοδο, μια ερώτηση κυριαρχεί : βρισκόμαστε προ των πυλών αλλαγής του οικονομικού υποδείγματος που κυριάρχησε τα τελευταία σαράντα χρόνια οδηγώντας σε αυτό που ονομάσθηκε (υπερ)παγκοσμιοποίηση με αιχμή του δόρατος τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την μετακίνηση μεγάλου μέρους της πραγματικής οικονομίας στην Ανατολή;

«Τυφώνας Ντόναλντ» σαρώνει τις ΗΠΑ και τον πλανήτη.

Του Γιώργου Παυλόπουλου
Πρακτικά, ο Τραμπ επιχειρεί να μηδενίσει το κοντέρ και να ξεκινήσει περίπου από μηδενική βάση σε όλα τα μέτωπα, απαιτώντας από τους πάντες να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα ότι τα συμφέροντα της Αμερικής θα έχουν το πάνω χέρι. Σε αντίθετη περίπτωση, τους απειλεί ευθέως με κάθε είδους αντίμετρα, ποντάροντας προφανώς στην (απόλυτη ή σχετική) υπεροπλία της υπερδύναμης σε όλους τους τομείς -οικονομικό, τεχνολογικό και στρατιωτικό. Τους διαμηνύει, με άλλα λόγια: Εμείς μπορούμε μόνοι μας, εσείς όμως δεν θα αντέξετε χωρίς εμάς.

"Ο Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ"

Το ελληνικό πρόβλημα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε παρά το Brexit, τονΤραμπ, το προσφυγικό, τις εντάσεις με την Τουρκία και τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε σημαντικές χώρες της ευρωζώνης.
Η εφημερίδα Bild, στο σημερινό της φύλλο, αναφέρεται στην Ελλάδα και τις πληροφορίες που έχει ότι την προεκλογική περίοδο το γερμανικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κατευθύνεται προς την αναζωπύρωση της συζήτησης για Grexit.