Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

...πριν 118 χρόνια! Ήταν το 1897!

Η Ελλάδα όπως πάντα "Αποικία Χρέους". Αμερικάνικη αποκαλυπτική γελοιογραφία. Το αιώνιο ανυπότακτο ελληνόπουλο οδηγείται σιδεροδέσμιο από Γερμανούς - Αυστριακούς - Άγγλους - Γάλλους και Ρώσους, ύστερα από την υπαγωγή της το 1897 σε "Τρόικα-Πιστωτών" με παράλληλο "Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο" ( Δ.Ο.Ε ) και την επιβολή της υποχρέωσης να καταβάλουμε στην Τουρκία/Οθωμανική Αυτοκρατορία "ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ" (!!!) μετά από το... αποτυχημένο ελληνικό "αλυτρωτικό εγχείρημα" στην Θεσσαλία / Βοιωτία από την "Εθνική Εταιρεία". Έτσι είναι , η Ελλάδα με την πίεση της Καϊζερικής "΅Ενωμένης Γερμανίας" ( η οποία την ίδια περίοδο έκανε τα πάντα για να μην ενωθεί η Κρήτη με την Ελλάδα , παίζοντας από το τότε τον "Ευρωπαίο Χωροφύλακα") πλήρωσε "Πολεμικές Επανορθώσεις" στην Τουρκία , σύμφωνα με το "διεθνές-δημόσιο - δίκαιο". Λίγα χρόνια αργότερα η Γερμανία της Βαϊμάρης , του Χίτλερ και της "δημοκρατίας" αρνήθηκε να καταβάλει Πολεμικές Επανορθώσεις - Αποζημιώσεις για τους δύο παγκόσμιους -"ευρωπαϊκούς" πολέμους που εξαπέλυσε, εκβιάζοντας αρχικά μ΄ένα "2ο " και στην συνέχεια μ΄ ένα "3ο Παγκόσμιο Πόλεμο". Παίζοντας μεταπολεμικά με το εκβιαστικό δίλημμα ... :
"Θέλετε στο μέλλον μια Ευρωπαϊκή Γερμανία η μια Γερμανική Ευρώπη", εάν δεν θέλετε το δεύτερο τότε "μη μας κολλάτε" ούτε για τα χρέη , ούτε για το "ελεύθερο" εμπόριο μας! , εάν υποχρεωθεί να πληρώσει - να υλοποιήσει το Διεθνές Δίκαιο. Τ΄ οποίο - εν μέρει - αποτελεί κατάκτηση της ανθρωπότητας στο βαθμό που καταδικάζει από το 1898 - 1907 ( περί διεξαγωγής πολέμου "Συνθήκες της Χάγης") τους απρόκλητους επιθετικούς - κατακτητικούς πολέμους και υποχρεώνει σε Αποζημίωση - Αποκατάσταση για κάθε σχετική αδικοπραξία. Έγινε - γίνεται δηλαδή "διεθνές δίκαιο" η μεταφορά του Εσωτερικού "ενοχικού & ποινικού δικαίου" που ισχύει σε κάθε πολιτισμένη χώρα ( όποιος αυθαίρετα εγκλιματίσει , δολοφονήσει και ληστέψει τιμωρείται και αποζημιώνει).

Όσο τα κόμματα αποδέχονται το ευρώ και την παραμονή μας στην ευρωζώνη, τόσο πολύ διολισθαίνουν προς την ταύτιση...


Γράφει ο οικονομολόγος Ph.D Σπύρος Στάλιας
Όσο  τα κόμματα αποδέχονται το ευρώ και την παραμονή μας στην ευρωζώνη, τόσο πολύ διολισθαίνουν προς την ταύτιση.
Όσοι ακούτε ότι μπορεί από τα κόμματα και τα κινήματα της αντιπολίτευσης να ασκηθεί μια άλλη καταστρεπτική πολιτική πέραν αυτής των μνημονίων, κλείστε τα’ αυτιά σας, συνειδητά ψεύδονται. Και κυρίως, όσοι ισχυρίζονται ότι θα...ασκήσουν πολιτική που αντιβαίνει στις αρχές του ευρώ ψεύδονται ασυστόλως ή έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Ο καυγάς γίνεται για την εξουσία, χωρίς εξουσία.

Τέλος στην τραγωδία

.
283
Ένα αποτυχημένο κράτος, σε καθεστώς κυλιόμενης πτώχευσης και σε μία εποχή που η Ευρωζώνη κινδυνεύει να διαλυθεί, ενώ προβλέπονται νομισματικοί και εμπορικοί πόλεμοι στον πλανήτη, δεν μπορεί να περιμένει άπρακτο τις αποφάσεις άλλων – ηχητικό.
Πριν ακόμη κρίνει κανείς οτιδήποτε, οφείλει να παραθέτει, καθώς επίσης να αξιολογεί όσο πιο αντικειμενικά μπορεί τα γεγονότα – τα οποία στην περίπτωση της Ελλάδας είναι τα εξής:

Τσόμσκι: Κτηνώδης η συμπεριφορά των Βρυξελλών προς τους Έλληνες

Ο Νόαμ Τσόμσκι εξαπέλυσε επίθεση στους δανειστές της Ελλάδας και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα είναι κτηνώδης. Εκτίμησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη αντίσταση από την Ελλάδα, αν είχε στο πλευρό της την υποστήριξη των προοδευτικών αριστερών από την Ευρώπη.
 Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "jacobinmag", ο Ν. Τσόμσκι έκανε λόγο για κτηνώδη συμπεριφορά των Βρυξελλών προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να υπάρξει αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης πριν πάρει τις διαστάσεις που έχει σήμερα.
  • «H πραγματική τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι -πέραν της κτηνωδίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των τραπεζών των βορειοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες υπήρξαν πραγματικά κτηνώδεις- δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει. Θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα στην αρχή».
  • Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, τόνισε ότι η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των δανειστών, που φοβήθηκαν ότι αν ληφθεί υπόψη η γνώμη των πολιτών θα προκαλούνταν ντόμινο κατά της λιτότητας στην Ευρώπη.
«Οι απαιτήσεις της τρόικας έγιναν ακόμα σκληρότερες. Φοβήθηκαν ότι θα προκληθεί ντόμινο αν ληφθεί υπόψη η ένδεια των πολιτών, διότι θα μπορούσαν και άλλοι να κάνουν την ίδια σκέψη και θα διαδοθεί η επιδημία της δημοκρατίας. Έπρεπε λοιπόν να την ξεριζώσουν εν τη γενέσει της". Για το πώς θα μπορούσαν οι Έλληνες να αντιδράσουν είπε: "Δεν είναι απλό, ιδίως επειδή είναι απομονωμένοι. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Εάν οι Έλληνες είχαν την υποστήριξη των προοδευτικών αριστερών και λαϊκών δυνάμεων από αλλού στην Ευρώπη, θα μπορούσαν ίσως να έχουν προβάλει αντίσταση στις απαιτήσεις της τρόικας».
Πηγή